Rikki Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Joshua Topolsky @twitter Dear Internet: the HD2 running Windows Phone 7 is fake. Sorry, it just is. Like, really really fake.To co, hop? ;) HTC wydało HD Mini, Legend i Desire. Ładne bestie choć takiego Mini bym nie chciał - prędzej starszego Diamonda2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Mini wg specyfikacji wyglada jak jakas porazka (szczegolnie, ze tanie nie bedzie)... Pozostale 2 to Android, wiec mi zwisaja. Szczegolnie, ze Desire (albo i Legend, nie pamietam w tej chwili) powtarza glupawy pomysl z Hero z wygietym frontem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 (edytowane) 8. Ponieważ nie używam GG, albowiem zaprawdę powiadam - ssie ono aż po same kule, zatem wymienianie się ze mną numerami czy proszenie o kontakt tą drogą jest bezcelowe. Jeszcze ta najnowsza wersja ... Żona używa, ilekroć siadam do jej komputera, pierwsze co robię to wyłączam to w cholerę. Bardziej denerwujące jest tylko przeglądanie Onetu za pomocą IE :> :lol2: Dzieki za poprawienie humoru ;) Ja tam uzywam gg i maila, do interesow tylko i wylacznie mail badz MSN. A gg to wiadomo luzna rozmowa ze znajomymi... Kiedys mialem konekta ale brak aktualizacjl i ciagla woja o kod sprawily ze juz nie korzystam tym bardziej ze gg banowalo mi numer na 24h... za rozmowy konferencyjne. BTW: Witam po dlugiej przerwie, moze ktos jeszcze mnie kojarzy :D Edytowane 18 Lutego 2010 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Wrócę tylko na chwilę do EIB. Życze powodzenia wszystkim, którzy coś tam wiedzą o elektronice i chcą to złożyć :] Edytowane 23 Lutego 2010 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Wrócę tylko na chwilę do EIB. Życze powodzenia wszystkim, którzy coś tam wiedzą o elektronice i chcą to złożyć :]Osobiście bym wywalił na zbity p..oliczek firmę która zrobiłaby taki chlew z kablami. Jeżeli tak to wygląda finalnie to doprawdy nie wiem jak można za to zapłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Dokladnie... autor tego spaghetti dostalby zjebke i obowiazek doprowadzenia okablowania do stanu uzywalnosci pod grozba niezaplacenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Nawet im się drabina zaplątała :mrgreen: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Yyyy. Widać na zdjęciu montera, który wszystko to wpina pod tablice z bezpiecznikami. Wszystkie wiązki są podpisane i doskonale widać jaki kabel gdzie idzie. Także spokojnie : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Ja bym tam granat wrzucił i byłby porządek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Yyyy. Widać na zdjęciu montera, który wszystko to wpina pod tablice z bezpiecznikami. Wszystkie wiązki są podpisane i doskonale widać jaki kabel gdzie idzie. Także spokojnie : )Nie robi łaski. Ale tu chodzi o pewien standard i estetykę wykonanej pracy. W każdym razie ja nie byłbym w stanie oddać klientowi takiego czegoś do eksploatacji. Chyba że na jego wyraźne życzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 A czy widzisz na tych zdjęciach efekt końcowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 A czy widzisz na tych zdjęciach efekt końcowy?A czy widzisz przypuszczenie? Osobiście bym wywalił na zbity p..oliczek firmę która zrobiłaby taki chlew z kablami. Jeżeli tak to wygląda finalnie to doprawdy nie wiem jak można za to zapłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Nie przypuszczaj tyle, tylko czekaj na grande finale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Nadal nie rozumiem, w czym jest problem z ogarnieciem tego. Nie wiem, moze jestem inny, bo pracuje w miejscu, gdzie kable kupuje sie w bebnach nie mniejszych niz 500m, a 5m to jest scinek, i taka instalacja nie robi na mnie wrazenia, ale jesli koncowy produkt bedzie porzadnie ulozony, kable ponumerowane i klient dostanie do reki dokladny schemat zgadzajacy sie z rzeczywistoscia, to nie widze problemu. Yyyy. Widać na zdjęciu montera, który wszystko to wpina pod tablice z bezpiecznikami. Wszystkie wiązki są podpisane i doskonale widać jaki kabel gdzie idzie. Także spokojnie : )Co prawda wyczuwam ironie, ale jak bede w czwartek w pracy to cykne fotke porzadnie zrobionej szafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Oczywiście że nie jest to koniec prac. Myślę że jakbyście weszli do pomieszczania bez szafy to byłby taki sam kocioł w kablach. Nie sądziłem że się tak temperatura podniesie po wrzuceniu tych zdjęć. Na koniec ma to wyglądać tak że w małym pokoiku jest jedna ściana, która ma tylko po stronie usera bezpieczniki. costi - tam nie ma żadnej ironii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (...) jest jedna ściana, która ma tylko po stronie usera bezpieczniki. (...) na chu... bezpieczniki? Calowy gwóźdź i już nie wywala Tak mi się przypomniało gdy widziałem pozostałości fabryki w T-M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Nic nie mówię, ale większość elektrów u mnie na spółdzielni z braku bezpieczników instalowało gwóźdź ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Wrócę tylko na chwilę do EIB. ...EIB? :blink: Bez jaj... Co za firma robi sobie świadomie taką krzywdę, w sytuacji gdy nie ma gorszych i droższych rozwiazań? :lol: Nic nie mówię, ale większość elektrów u mnie na spółdzielni z braku bezpieczników instalowało gwóźdź ;]... a ktoś wytłumaczył debilom, że: - spółdzielnia nie uzyska odszkodowania po porzaże, - lokatorzy pozwą spółdizelnię o oszkodowanie, bo ubezpieczenia też nie dostaną, - prokurator postawi winnym zarzuty świadomego spowodowania zagrożenia życia, - utracą uprawnienia na wiele lat za rażące i świadome łamanie elementarnych zasad bezpieczeństwa? ... aż nie chce mi się wierzyć poprostu... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Są przypadki. Znajomym jeden pacjent chciał postawić bezpieczniki przy głównym zaworze z gazem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Sa ludzie i parapety... dobrze, ze wspolczesnych bezpiecznikow nie da sie obejsc gwozdziem... costi - tam nie ma żadnej ironii...No to tym bardziej za taki burdel ktos powinien dostac po lapach... nawet jesli klient ma tego nie ogladac. A na zalaczonych zdjeciach racki jak najbardziej sa, po lewej stronie kadru ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Poca, z niecierpliwością czekam na zdjęcia okablowania po skonczeniu prac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Nic nie mówię, ale większość elektrów u mnie na spółdzielni z braku bezpieczników instalowało gwóźdź ;]Fajna spółdzielnia musi to być. Es 16A kosztuje w tej chwili w detalu ~10 zł. W hurcie nie wiem, ale zapewne mniej. Przypomina mi się Tomasz Lis i nagranie o planszy drogowej do pokazania widzom. Setnie bawiłem się, czytając komentarze ludzi, którzy kompletnie nie wiedzą, jak pracuje się w warunkach silnego stresu, jakich słów wtedy się używa i jak to wygląda od kuchni. Tutaj to samo - dwie foty w trakcie prac montażowych i już "nie zapłacę!". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Poca, z niecierpliwością czekam na zdjęcia okablowania po skonczeniu prac :)Ja także. Tutaj to samo - dwie foty w trakcie prac montażowych i już "nie zapłacę!".Jonas no Ciebie nie podejrzewałem o czytanie BEZ zrozumienia :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Mniejsza z tym. Napewno zdjęcie zapodam po skończeniu pracy. No to tym bardziej za taki burdel ktos powinien dostac po lapach... nawet jesli klient ma tego nie ogladac. A na zalaczonych zdjeciach racki jak najbardziej sa, po lewej stronie kadru icon_wink2.gif Ale co tu mam oglądać? Zdjęcie jest zrobione z progu pokoiku w którym to będzie. Na razie są tam puszczone kable z CAŁEGO domu bez wspólnego miejsca. Nie wyobrażam sobie by mogli to zrobić bardziej estetyczniej. Wiązki są pospinane i znając ich to szybko im pójdzie wpinanie tego wszystkiego do centrali, której jak widać jeszcze nie ma. Jak mogliście kupić samochód? Przecież on też miał tak kable wybebeszone w kokpicie : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Robiono u nas niedawno znacznie powazniejsza instalacje niz jakas tam bezpieczna chalupa i ani razu nie ogladalismy takich obrazkow. Tyle, ze tu sie ktos zabral za robote od [gluteus maximus] strony, bo u nas najpierw stanely urzadzenia, a potem byly kablowane, wiec od razu bylo wszystko pospinane i poukladane. No ale jak ktos lubi robic dwa razy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Sa ludzie i parapety... dobrze, ze wspolczesnych bezpiecznikow nie da sie obejsc gwozdziem... Ekhm, to nie sa bezpieczniki!, tylko Wyłączniki nadprądowe. U mnie w budynku nie raz widzialem kiedys "zwatowane" bezpieczniki ;) Edytowane 25 Lutego 2010 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Mniejsza z tym. Napewno zdjęcie zapodam po skończeniu pracy. Ale co tu mam oglądać? Zdjęcie jest zrobione z progu pokoiku w którym to będzie. Na razie są tam puszczone kable z CAŁEGO domu bez wspólnego miejsca. Nie wyobrażam sobie by mogli to zrobić bardziej estetyczniej. Wiązki są pospinane i znając ich to szybko im pójdzie wpinanie tego wszystkiego do centrali, której jak widać jeszcze nie ma. Jak mogliście kupić samochód? Przecież on też miał tak kable wybebeszone w kokpicie : ) poca co to za system, jakieś centralne zarządzanie domem ? bo od uja tych kabli tam jest... edit: już doczytałem, inteligenty dom, zdradź więcej szczegółów bo temat bardzo ciekawy a w Polsce mało popularny, nawet w nowoczesnym budownictwie... Edytowane 25 Lutego 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Chyba bardziej pasuje tu okreslenie oskryptowany dom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 slavOK - wróć się do pierwszy stron tego tematu. Dużo informacji na temat samego domu inteligentnego i mojej instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 No to ja od innej strony. Nie sądzicie, że nowoczesne kino jest, delikatnie mówiąc, kiepskie? Pisałem już o tym http://forum.purepc.pl/findpost-t138586-p3444597.html w ramach OT, chciałbym poznać waszą opinię. Czy ja jestem dinozaurem, że mi tego brakuje? Czy jestem nienormalny, że nie zadowala mnie 90% nowoczesnych filmów? Wzięło mnie na to po obejrzeniu wczorajszego Wroga Publicznego. Widziałem ten film kilka razy ale pomimo tego, że nie jest jakoś wybitny znowu przyjemnie spędziłem czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...