NetWalker Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Witam. Chciałbym wiedzieć czy moge postawić subwoofer koło panelu LCD :?: Słyszałem, że głośników nie można umieszczać koło monitorów CRT ale jak to jest z LCD ? Sam głośnik nie jest aż tak duży (z zestawu creative inspire 5300) tylko że biurko może wchodzić w małe wibracje przy mocniejszych basach 8) - czy mogą one przypadkiem uszkodzić panel ? Aha - innego miejsca dla wspomnianego subwoofer'a za bardzo nie mam, gdy stoi on pod monitorem w biurku to nie ma takiego 'mocnego brzmienia' (choć wydawać by się mogło że nie ważne skąd dochodzą basy) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Subwoofer powinnien stać pod biurkiem etc. gdyż dopiero wtedy otrzymuje się najlepszy efekt. A co do niebezpieczeństwa to nie istnieje ono. W monitorach CRT masz kineskop który jest wrażliwy na pole elektromagnetyczne w LCD tego nie ma, jak również nie ma innych części który były by wrażliwe na te fale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Pozatym glosniki ekranowane magnetycznie nawet CRT niezaklocaja a co dopiero uszkadzaja , teraz prawie wszystkie lepsze glosniki sa ekranowane magnetycznie wiec looz ;D - co do subwoofera to do wora z nim - pod biurko ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Subwoofer obok monitora? LOL!! hahaha czegoś takiego to jeszcze nie widziałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 hehe to zrobic zdjecie i tu wkleic ? : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 wklejaj !!! hyhy fajne to musi wygladać lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 hehe. Eh wy ludzie :wink: Tak tylko zapytałem czy jest taka możliwość :D Narazie of course trzymam subwoofer pod biurkiem. Zauważyłem tylko, że jak mam głowe na poziomie wysokości owego głośnika to jakby basy są 'głębsze' itp. A że sam subwoofer nie jest za wielki (w porównaniu np do monitora) to czemu by go nie postawić obok lcd (tzn z 20-30 cm :roll: ) No ale jak mówicie, że nie ma sensu no to cóż.... hehe Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 bas bedzie Ci zaklucal dzwiek muzki :) dlatego najlepiej wsadzic go pod biurko :) pozatym ja wolal bym nie ryzykowac w LCD ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Subwoofer powinien stac na podlodze ze wzgledu na drgania. Poniewaz on przetwarza najnizsze tony to jego obudowa potrafi niezle drgac. Wiec jezeli nie chcesz zeby Ci wszystko brzeczalo to niech dalej stoi pod biurkiem. A skoro dzwiek jest lepszy jezeli masz go przy uchu to swiadczy tylko o nedznej konstrukcji tego "cuda". Niskie tony maja to do siebie ze fala jest dluga i bardzo ciezko jest rozroznic kierunek z ktorego dochodzi dzwiek wiec subwoofer mozna postawic w zasadzie dowolnie, ale jak juz wspomnialem lepiej zeby trzymal sie podlogi i nie przsenosil niepotrzebnych drgan na biurko. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...