Skocz do zawartości
kelcior

League Of Legends

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczne od tego ze gra w porownaniu np. do Heroes of Newerth jest F2P czyli w pelni darmowa (aczkolwiek mozemy sobie kupic rozne skiny, xp boosty itp.), warto tez wspomniec ze niedawno wyszla z bety.

Moim zdaniem bije HoN'a na leb i glowe, glowna zaleta sa runy i talenty (cos w stylu wow'a) ktore odblokowujemy w raz z naszym levelem (przy wygranych otrzymujemy exp i IP za ktore mozemy wlasnie odblokowywac m.in runy, championow itd.) przez co gra jest naprawde ciekawa, mnostwo opcji "charakteryzacji" naszego bohatera. ;-)

Przy 1 stycznosci z gra apewno rzuca sie w oko grafika, ktora jest zupelnie inna niz ta w HoN (bardziej w stylu DOTA) do ktorej napewno trzeba sie przyzwyczaic, ale w koncu ja pokochacie. :P

Naprawde polecam obczaic, client to jakies 600Mb + patche (sciagna sie automatycznie) a jesli juz ktos gra to dajcie nicka, dodam do friend listy (malo polakow tam widywalem, ale to chyba akurat na plus w wiekszosci wypadkow :P)

Oficjalna www: http://leagueoflegends.com/

Ciekawostka: http://goty.gamespy.com/2009/pc-gamers-choice.html

To quote Gamespy - " LoL garnered twice as many reader votes as any other game on the list, period. It's solid proof of the power of community -- and LoL's one hell of a great multiplayer game, too."

Aha zapomnialem dodac, link ktory podalem jest do wersji amerykanskiej (jest rowniez wersja europejska ale nie polecam sie tam rejestrowac.. slyszalem tylko zle rzeczy o EU, m.in. w tyle z patchami, problemy z bugami i kilkukrotnie mniejsza aktywnosc forum, na koniec dodam ze jest "prowadzona" przez GoA a nie RIOT a ping na serwerze US ZUPELNIE nie odczuwalny.)

Pozdrawiam i do zobaczenia w grze.

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w toto miesiąc temu albo dwa, dla mnie ta gra się nie umywa do hon-a.Po pierwsze nie można denować swoich creepów...Po drugie porobione jakieś krzaczki na mapie ,że jak się w nie wejdzie to nie widać twojego hero.Po trzecie bonusy które dają dosyć sporą przewagę i ogólnie gra typowa dla casuali.Pograłem trochę po czym zapomniałem i wróciłem do hona.

Edytowane przez matER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w toto miesiąc temu albo dwa, dla mnie ta gra się nie umywa do hon-a.

Po pierwsze nie można denować swoich creepów...

Po drugie porobione jakieś krzaczki na mapie ,że jak się w nie wejdzie to nie widać twojego hero.

1. Nad gustami sie nie dyskutuje wiec ok przyjmuje do wiadomosci ale sie nie zgadzam. :razz:

2. Dla jednych to wada, a dla innych zaleta (mi to np. obojetne)

3. To jest wlasnie 1 z rzeczy ktora charakteryzuje LoL'a i co robi go inniejszym od DOTY czy HoN'a (HoN to dla mnie dota z poprawiona grafika) a wlasnie takie male rzeczy w Lol'u robia z nia zupelnie inna gre.

Brush is the tall grassy terrain on a map that provides a champion with a form of stealth. Upon entering the brush, a champion immediately (no fade time) becomes invisible to enemy units outside of that particular patch of brush. Visually, this effect manifests by your champion's avatar taking on a partially transparent quality. Opposing champions in different patches of brush will not be able to see each other even if they are within normal sight range. Brush, however, will never block your view of an allied champion hiding within.

Brush can be used in several ways to create a tactical advantage on the battlefield. First, and pehaps most apparently, one can utilize the brush to set an ambush for an enemy champion, emerging once they have passed to cut off their escape. Brush can also be used to while fleeing, breaking line of sight, and forcing pursuing champions to guess which direction you have continued. It can also be used to dodge passing minion waves, to hide your champion while he channels recall, or to force a ranged champion to close to melee range to continue their attack. Remember to use the brush to your advantage on the Field of Justice!

* Note: Vision Wards are subject to the same limitations surrounding brush as other units. Vision Wards placed inside of a patch of brush can only spot enemy units within that patch of brush. Vision Wards placed outside of brush will not be able to see enemies inside.

Jedyna lepsza rzecza ktora sie moze pochwalic HoN wg. mnie to client, i cale jego UI, wyszukiwarka gier itd. w LoL'u to jeszcze kuleje, ale napewno zostanie poprawione.

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście gram w LoL już od paru miesięcy (w Dotę grałem już koło 3-4 lata), niestety nie mogę porównać z HoNem, bo w niego nie grałem. Na moje nieszczęście gram na Europejskim serwerze - efekty - spóźnione patche, kłopoty ze słabymi serwerami, problemy z bugami i balansem. Z drugiej strony na prawie 200 meczy które zagrałem bugi miałem tylko w jednej grze (3 - 4 innych narzekali inni gracze), więc nie jest to całkiem powszechne, matching graczy jest całkiem nieźle zrobiony - nie mówiąc już o możliwości reconnectowania do istniejącej grze (w porównaniu z Dotą problem leaverów jest naprawdę rzadki - a zniknie - gdy świeży userzy nawykną do zasad że nikt nie wychodzi). Gra jest też nastawiona na szybszą rozgrywkę - nie ma "tower hugging"(co miejscami zmusza do zmiany przyzwyczjeń) + nie ma overpower pojedyńczych postaci (są narzekania, ale kombo w stylu lifesteal + mortredka lub super damage clinkza nie jest tu sposobem na zmasakrowanie w pojedynkę całej drużyny przeciwnika). Sam miałem sytucaję gdzie po stracie dwóch linii, udało nam się przeprowadzić skuteczną obronę(zabić przeciwników) i w 2 minuty ręcznie wbić się do bazy przeciwnika i wygrać - tak więc wygrana jest możliwa także w desperackich sytuacjach. Osobiście bonusy są jak runy więc tu wielkiej różnicy nie widzę (może nie w skali 1:1 ale koncepcyjnie ,to już bardziej).

Osobiście będe się trzymał LoLa, grę narazie nadal traktuję jakby była w stanie późnej bety(mimo że słyszałem że trafiła już do sklepów), ale pacjent ukazuje szybkie oznaki zdrowienia...

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi