marcinek1992 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Witam Posiadam wieże sony RXD10AV i teraz nie moge sie doczytać w instrukcji czy ona odtwarza płyty cd-rw? wiem ze kiedyś odtwarzała ale teraz coś nie chce odtwarzać oto zdjęcie wieży: i tak myśle czy nie podłączyć jej do dvd bo dvd każdą płyte odtworzy tylko prosze mi powiedziec jaki kabel jest potrzebny: oto wejścia wieży: a model dvd to: DENVER DVU-1008mk2 to fotka...: Edytowane 27 Grudnia 2009 przez marcinek1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam Posiadam wieże sony RXD10AV i teraz nie moge sie doczytać w instrukcji czy ona odtwarza płyty cd-rw? wiem ze kiedyś odtwarzała ale teraz coś nie chce odtwarzać oto zdjęcie wieży: ... i tak myśle czy nie podłączyć jej do dvd bo dvd każdą płyte odtworzy tylko prosze mi powiedziec jaki kabel jest potrzebny: oto wejścia wieży: Może wystarczy przeczyścić soczewkę w głowicy, ale jak znam życie poprostu już laser siada. (w wieży albo w nagrywarce ;) ) Od kabelkologii jest instrukcja - którą podobno czytałeś. ...a ja też mam taki "wypasiony" aparat że mogę zaśmiecać forum zdjęciami w rozdziałce 3000x3000, więc twoje 1700x2200 mnie nie powaliło... ( no i strasznie kiepska jakość - bleee ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek1992 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Może wystarczy przeczyścić soczewkę w głowicy, ale jak znam życie poprostu już laser siada.Czy orientujesz sie może jak przeczyścić tą soczewkę? Gdyż jeszcze nigdy nie rozkręcałem jej... tylko raz w serwisie była... Nagrywarka? Chodzi ci o tą w komputerze? jeśli tak to nie wydaje mi sie gdyż została kupiona 3 lata temu i jak narazie nagrywa płyty wszystkie bezbłędu Od kabelkologii jest instrukcja - którą podobno czytałeś.Nie tak wnikliwie ale jak byś mógł mi napisać jaki kabelek musze pójść kupić to szybciej by było ale nic chyba bede musiał sam odpowiedziec sobie na te pytanie. ...a ja też mam taki "wypasiony" aparat że mogę zaśmiecać forum zdjęciami w rozdziałce 3000x3000, więc twoje 1700x2200 mnie nie powaliło... ( no i strasznie kiepska jakość - bleee )nie chciałem podniecac sie aparatem dobra juz te obrazki wyrzuce tylko powiedz dokładnie jaki kabelek musze kupic... Bo chciałbym zrobic zamiast tego lasera w wieży wykorzystać laser w dvd znalazłem instrukcje a wieża kupiona była 26.01.2000 wiec ma 9lat... zaraz 10 Mam w instrukcji podłączanie odtwarzacza dvd ale nie pisze jaki kabel... napiszesz mi czy musze isc do sklepu z tym?? Edytowane 27 Grudnia 2009 przez marcinek1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 ale nie pisze jaki kabel... napiszesz mi czy musze isc do sklepu z tym??Gdzie indziej chcesz zdobyc ten jabel jak nie w sklepie? Potrzebujesz conajmniej jeden kabel stereo z wtyczkami RCA "chinh", a najlepiej kup trzy sztuki, to wtedy bedziesz mial dzwiek 5.1 z dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek1992 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 ok jutro pójde i kupie 3 sztuki chinh i coś jeszcze? wiesz zeby wszystko dobrze działało Powiedz mi jeszcze jak to kupie to bede umiał to podłączyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ludzie, nie robcie z siebie abnegatow technicznych, co to boja sie kabel RCA podlaczyc... :| Zaprzegnijcie torche mozgownice do roboty - kable, instrukcje od obu urzadzen w dlon i jazda. Najwyzej beda kanaly pomieszane. Troche wlasnej inwencji i... troche jaj, niby faceci, a boja sie prostej rzeczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 i tak myśle czy nie podłączyć jej do dvd bo dvd każdą płyte odtworzy tylko prosze mi powiedziec jaki kabel jest potrzebny: oto wejścia wieży: a model dvd to: DENVER DVU-1008mk2 to fotka...: Na 99% niepodejdzie. U mnie w wieży LG z roku 1998 jak dobrze pamiętam też padł laser, a było z nim tak że na początku to płyty CD-R ble a po 2-3 latach i oryginały ble. Ale od czego jest internet, znalazłem manual od wieży i rady dobrych ludzi z elektrody i podkręciłem napięcie na laserze i na razie CD-R czyta choć przy szybkiej zmianie kawałków się gubi ale to już jest max tego lasera, nowy ok 100zł do niej. Jeżeli chcesz wymienić laser to polecam jakiś serwis bo tak to tylko zepsujesz a laserów jest tysiące i nie jest tak że od DVD sobie przełożysz do wieży i będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...