hyper_2002 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Chcę podłączyć moje nowe Pianocraft MCR-840 do komputera. Moją uwagę przykuły dwie karty : Asus Xonar D2 i Essence ST/STX. Ta druga ma dodatkowo wzmacniacz słuchawkowy co może się niekiedy przydać do słuchawek CAL! , ponadto ma wyjście 2xRCA, a D2 ma jedynie jack 3.5mm . Czy warto dopłacić te ~100zł do Essence ? I drugie pytanie czy są jakieś różnice pomiędzy połączeniem wzmacniacza do dźwiękówki przewodem jack3.5mm-2xRCA , 2xRCA-2xRCA ? Tak myślę żeby wziąć Essence + 2x200cm kabla Klotz LaGrange 2xRCA i wszystko połączyć . Czekam na wasze sugestie. PS. Oczywiście celem jest puszczanie w głównej mierze ripowanych płyt z komp-a we FLAC-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artois Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Essence ma wzmak słuchawkowy i w tym jest różnica główna, jeśli słuchasz muzy na "dobrych" słuchawkach to bym dołożył - aha i chyba wziąłbym wersję ST na "zwykłym" PCI a nie STX gdyż posiada usprawniony zegar oraz wyjście do podłączenia dodatkowego śledzia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Chcę podłączyć moje nowe Pianocraft MCR-840 do komputera. Moją uwagę przykuły dwie karty : Asus Xonar D2 i Essence ST/STX. A może być tak się zastanowił nad Auzentechem? Na przykład Auzen X-Fi Bravura 7.1 lub X-Meridian 7.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...