Skocz do zawartości
Bulizzor

Nie Wykrywa Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Krew mnie zalewa, bo wrocilem ze świąt i wszystko się posypało w moim kompie. Ale po kolei. Kilka dni temu przed wyjazdem brat sobie chciał wyprasowac koszule naszym radzieckim żelazkiem. Wchodzi, podłącza do gniazdka i bum. Korki poszły u mnie w pokoju. Ale poniewaz już wyjezdzalismy to nawet kompa nie ruszalem. Wracam włączam kompa a na monitorze "check signal cable". Pierwsze schody. Myslalem ze się wszystko popaliło, ale spokojnie wziąłem monitor od brata (crt na d-sub), przejsciowka na dvi i podłączam do karty (ma dwa wyjścia dvi). Chodzi jego monitor czyli ulga, komp jest ok. No to wymieniłem kabel (dvi-dvi) pomiedzy moim lcd a kompem na d-sub z przejsciowką no i chodzi. Pewnie kabel trzasniety. Ale kabel sprawdzony miernikiem jest ok, wiec pewnie gniazdo dvi w monitorze padło (monitor ma dwa wejscia d-sub oraz dvi). Jakoś to przezyje myślę ale chcialem sobie film zapodac na plazmę (dvi-hdmi) i w kreatorze wielu monitorów nie ma wogole mojego tv!? Jest tylko analogowo podlączony monitor komputerowy lcd. Za Chiny nie potrafię wykryć tv. Zmieniałem miejscami kable na karcie graficznej, odinstalowalem stery, dałem najnowsze. Nic nie pomaga... Obydwa tv (plazma i lcd) są od samsunga. Czy możliwe że strzeliły oba wejścia w monitorze i w tv? Dawałem też tą opcję mojego monitora nie ma na liście + rygorstyczne wykrywanie monitorów + wymuś wykrywanie tv podczas uruchamianie + sto restartów i nic...

Proszę wpadnijcie na jakiś mądry pomysł bo szlag mnie trafia. :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mogłem się doczekać i podłączyłem jeszcze wczoraj. no i plazma przez d-sub śmiga. podobnie jak i lcd tylko przez d-sub... jakość jest słabsza w obydwu przypadkach. Ale czemu nie chcą chodzić przez dvi-dvi czy też dvi-hdmi??? Stery? Jeżeli format c: pomoże to ostatecznie w weekend się poświęcę i zrobię czystkę ale wolałbym to załatwić bez tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety, jedyny dodatkowy komp jaki mi pozostał ma stare wejscie na karcie (d-sub), a na tym kablu mi w sumie chodzi i lcd i plazma. Tylko z dvi i jest problem. mam ten livecd ale wyskakuje mi błąd podczas ładowania plików.

post-128278-1262115532_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi