Bulizzor Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam Krew mnie zalewa, bo wrocilem ze świąt i wszystko się posypało w moim kompie. Ale po kolei. Kilka dni temu przed wyjazdem brat sobie chciał wyprasowac koszule naszym radzieckim żelazkiem. Wchodzi, podłącza do gniazdka i bum. Korki poszły u mnie w pokoju. Ale poniewaz już wyjezdzalismy to nawet kompa nie ruszalem. Wracam włączam kompa a na monitorze "check signal cable". Pierwsze schody. Myslalem ze się wszystko popaliło, ale spokojnie wziąłem monitor od brata (crt na d-sub), przejsciowka na dvi i podłączam do karty (ma dwa wyjścia dvi). Chodzi jego monitor czyli ulga, komp jest ok. No to wymieniłem kabel (dvi-dvi) pomiedzy moim lcd a kompem na d-sub z przejsciowką no i chodzi. Pewnie kabel trzasniety. Ale kabel sprawdzony miernikiem jest ok, wiec pewnie gniazdo dvi w monitorze padło (monitor ma dwa wejscia d-sub oraz dvi). Jakoś to przezyje myślę ale chcialem sobie film zapodac na plazmę (dvi-hdmi) i w kreatorze wielu monitorów nie ma wogole mojego tv!? Jest tylko analogowo podlączony monitor komputerowy lcd. Za Chiny nie potrafię wykryć tv. Zmieniałem miejscami kable na karcie graficznej, odinstalowalem stery, dałem najnowsze. Nic nie pomaga... Obydwa tv (plazma i lcd) są od samsunga. Czy możliwe że strzeliły oba wejścia w monitorze i w tv? Dawałem też tą opcję mojego monitora nie ma na liście + rygorstyczne wykrywanie monitorów + wymuś wykrywanie tv podczas uruchamianie + sto restartów i nic... Proszę wpadnijcie na jakiś mądry pomysł bo szlag mnie trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 a próbowałeś z innym TV? zauważ że nie chce przesyłać sygnału analogowego... może coś jest ze sterownikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie mam innego tv żeby podłączyć dvi-hdmi stery wgrałem najnowsze ze stronki nvidii po uprzedniej dezinstalacji poprzednich. cały czas też chckdsk mi się włącza po starcie systemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Niech chckdsk przeleci do końca, a poza tym przeskanuj dysk programem HD Tune. Sprawdź też, czy wykryje Ci tv na jakimś systemie LiveCD (Ubuntu np.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 chkdsk już przelaciał kilka razy i nic nie krzyczy. zrobilem tym hdtune. Health ok. Error scan nie wykrywa błędów (quick scan). jutro sprobuje podłączyć plazme jako główny jedyny monitor do kompa przez d-sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie mogłem się doczekać i podłączyłem jeszcze wczoraj. no i plazma przez d-sub śmiga. podobnie jak i lcd tylko przez d-sub... jakość jest słabsza w obydwu przypadkach. Ale czemu nie chcą chodzić przez dvi-dvi czy też dvi-hdmi??? Stery? Jeżeli format c: pomoże to ostatecznie w weekend się poświęcę i zrobię czystkę ale wolałbym to załatwić bez tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 a nie masz mozliwosci sprawdzenia TV podlaczajac go do innego PC? (notebook?) Lub kompa do innego TV? Zmiejszylibysmy kilka ewentualnych opcji usterki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 niestety, jedyny dodatkowy komp jaki mi pozostał ma stare wejscie na karcie (d-sub), a na tym kablu mi w sumie chodzi i lcd i plazma. Tylko z dvi i jest problem. mam ten livecd ale wyskakuje mi błąd podczas ładowania plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 sprobuj zassac tego na usb/cd http://www.slax.org/get_slax.php Niedawno sie nim bawilem na kilku PC, ktore lekko swirowaly. Zawsze bootowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 zassalem. dziala i nie wykryl mi drugiego monitora... karta graficzna polegla? moze bios na niej sie sypnal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 postaraj się jakoś przetestować jeszcze kabel... U kolegi albo jeszcze jakoś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 2 kable nie działają... dvi-dvi i dvi-hdmi. Spory zbieg okoliczności by był ale popytam wśród znajomych czy mają karty z wejsciem dvi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...