Skilcraft Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam Przed formatem miałem uciążliwy proces drwtsn32.exe że moja karta dźwiękowa padała lecz gdy to się działo miałem rożne aplikacje otwarte to był dźwięk po zamknięciu ich już nie ma . Wiec zrobiłem format myślałem ze brakuje jakieś biblioteki w systemie po formacie nadal to samo się pojawia w drwtsn32 zero błędów gdy klikam na regulator głośności to pojawia mi się http://img269.imageshack.us/i/ggggssss.png/ gdy zrobię restart komputera to jest dźwięk lecz nie raz pada po 30 min lub po godzinach. Sterowniki były zmieniane problem cały czas się powtarza Czyżby karta dźwiękowa się posypała ? przed chwila po włączeniu komputera nie mam dźwięku znowu proces drwstn32.exe , włożyłem płytkę do komputera dałem dodaj sprzęt i sprawdzałem realteka i pisze ze urządzenia działa poprawnie Karta dźwiękowa: 6-kanałowy kodek dźwiękowy Realtek ALC660 Nazwa Płyty Głównej : Asus K8V-VM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 drwtsn32.exe to coś w stylu debuggera systemowego. Włącza się, gdy wysypie się jakaś aplikacja/sterownik w celu ustalenia przyczyny. W realnym świecie nikt z niego nie umie korzystać i nikt nie korzysta. Odinstaluj obecne sterowniki i zainstaluj najnowsze ze strony producenta. Gdy problem znów się pojawi i dźwięk zniknie, to: 1. Upewnij się w Menedżerze urządzeń, czy karta dźwiękowa jest włączona, czy nie ma konfliktów sprzętowych. 2. Upewnij się w Usługach, że usługa Windows Audio działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) 1 punkt już sprawdzałem caly czas jest włączona zero błędów . Sterowniki ściągałem najnowsze i nadal to samo tez próbowałem 2 punkt zobacze gdy to sie stanie czy wylacza sie Windows Audio log z dr watsona http://wklej.org/id/248961/ Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Skilcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zainstaluj SP3. Zobacz w logach systemu ostatnie wpisy o błędach: Mój komputer->prawy myszy->Zarządzaj Podgląd zdarzeń->Aplikacja oraz Podgląd zdarzeń->System Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) zero błędów jak zobaczyłem całe Kolega miał to samo , i kupił nowa kartę dźwiękowa i śmigało mu dobrze Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Skilcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Przed chwila padla mi karta i caly czas mam automatycznie ustawione zamieszczam zdjecie http://yfrog.com/0msdsdsdsdsrj Dalem uruchom i jest dzwiek po tym procesie mam tam ustawic reczne czy automatycznie ? Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Skilcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 No to połowa sukcesu. Teraz trzeba jeszcze ustalić, co wyłącza tą usługę. Na zakładce "Odzyskiwanie" masz 3 opcje: Pierwszy błąd, Drugi błąd, Kolejne błędy. Ustaw dla każdej z nich "Uruchom usługę ponownie". Wprawdzie jest to półśrodek, ale lepsze to niż nic. Zainstalowałeś Service Pack 3? Jeśli nie, to zainstaluj. Może sterowniki źle działają w połączeniu ze starszą wersją systemu. Poszukaj w logach (które sprawdzałeś wcześniej) wpisów odnośnie zatrzymania usługi Windows Audio. Może będzie podana przyczyna zatrzymania lub aplikacja, która to powoduje. Powinno być automatycznie. Jeśli było inaczej, to coś lub ktoś musiał to przestawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Nie instalowałem SP3 , ponieważ sterowniki pod moja kartę dźwiękowa są tylko z 2002 roku a system mam oryginalny oraz było ustawione Automatycznie w usługach. Jednak gdy to się ten proces pojawia to Windows Audio się zatrzymuje nie pomaga uruchom Ponownie ta usługę muszę ręcznie przestawić uruchom i wtedy jest dźwięk Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Skilcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 1. Jaki proces? Ustaliłeś który? Nazwa? Pochodzenie? 2. Jakie stery z 2002 roku? Pierwszy bios jest z 2006! Info o sterownikach dźwięku: Version 5.10.0.5211 Description: Realtek Audio Driver V5.10.0.5211 for Windows 2000/XP/XP 64bit. (WHQL) File Size: 26.3 (MBytes) 2006/04/14 update Zainstaluj SP3. Chyba że z jakiegoś powodu nie możesz/nie chcesz/nie potrafisz. Google nie gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) 1. drwstn32.exe 2. wersja sterowników 5.10.00.5226 jednak ścigałem to wersje tez Realtek Audio Driver V5.10.0.5211 for Windows 2000/XP/XP 64bit nadal się pojawiał ten sam problem SP3 nie chce instalować ponieważ będzie mi komputer mulił Jak ustawiłem w usługach Windows Audio uruchom ponownie to karta działa jednak ze dzieje to samo , ale najważniejsze ze jest dźwięk Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Skilcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Hmm... Teraz pytanie: drwtsn32 włącza się bo dźwięk padł, czy dźwięk pada bo drwtsn32 się włączył? Prosty test: drwtsn32.exe znajduje się w 2 lokalizacjach. Usuń ten plik z c:\windows\system32\dllcache, a następnie ten z c:\windows\system32 przenieś gdziekolwiek, gdzie Windows nie ma domyślnych ścieżek - najlepiej na inną partycję. Wtedy drwtsn32 nie włączy się. Pozostaje więc pytanie, czy to rozwiąże problem? Ergo: Masz płytę z 2006 roku, sterowniki z 2006 i system z 2002 roku. Podejrzewam, że bez SP się nie obejdzie. Odnośnie spowolnienia, komp zapewne i tak demonem prędkości nie jest dzięki firewallowi czy antywirusowi działającemu w tle. Do tego, jak wpakuje Ci się robactwo, to zwolni znacznie bardziej, niż po instalacji SP3. Osobiście wolałbym zrezygnować z kompozycji pulpitu i 100 programów startujących wraz z systemem (ctfmon.exe, msmsngr.exe, nwiz.exe, gg.exe i kolejnych paru), niż z SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 dźwięk pada bo drwtsn32 się włączył to się dzieje mi , zobaczę jak przeniosę 2 ścieżki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skilcraft Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 boje sie zrobic ten test poniewaz mysle ze system nie odpali ponownym uruchomieniu komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...