Skocz do zawartości
pastel

Lanfest Vs Ballistix Tracer

Rekomendowane odpowiedzi

ale fajnie, że się tyle ludzi wypowiedziało, myślałem, że będzie zima w temacie ;)

Banzai, teoretycznie cieplejsze powinny lepiej skalować się z temperaturą, więc chyba lanfesty będą lepsze pod DI, jest taka możliwość?

No tak, zapomniałem o Tracerach na GKX'ach, fakt, że są nie do zdobycia, ale to: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=202600 mówi samo za siebie ;)

nie wiem, za czym się się rozglądać, ale wygląda na to, że za obiema modelami muszę. Chciałbym zrobić coś pokroju CAS3 550 :D kontenerki już mam ;)

Edytowane przez pastel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie patrzec w obu memkach masz gmh czyli podobnie, chyba ze trafisz w traceraach na gkxy ale to tez jakies ogromnej roznicy nie robi.

No nie wiem w Goodramach robiło to różnice 1200MHz 2.2V na GMH a na GKX 2.05V :D jednak co GKX to GKX ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mowa o SPI32M to spokojnie mozna odjac 0.1 - 0.15v od napiec ktore podalem. Te napiecia co ja podalem to kilkanascie godzin memtest86+ stable - tu jednak potrzeba troche wiecej papu niz do SPI32M.

Takie mniej wiecej wyniki ktore zrobilem na predko:

CL3: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=912516 - lanfesty 3.4v

CL4: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=912472 - tracery 3.4v

Co ciekawe testowane memki zaczynaly dopiero poddawac sie jakiemukolwiek OC od 3v, w sumie wyniki bez jakis cudow. Co do CL5 to jedyne co testowalem to 700 ale tego sie nie udalo uzyskac.

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

whoa !! ale napięcie

CAS3 słabiutko jak na klase tych memek :wacko:

spójrz na KHX'y z mojego syga - też Brainpower, a różnica ogromna, 3.05V podane

EDIT: heh, właśnie widzę, że w GKX/GMH/JKH club się udzielasz :D jbc. jestem 'JULO'

Edytowane przez pastel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crucial nie uzywal Brainpowera w swoich kosciach. :P

Co do napiec, to tak jak mowilem wczesniej, pamieci najprawdopodobniej sa zdegradowane - fajnie zaczynaja sie krecic dopiero od 3v.

EDIT: Wykminilem to. :P

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje lany http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=916230 3,2v. niestety poszly sie je**c. 960 na cl3 przy 2,4v i dosc ciasnych alphach, a pozniej kazdy mhz to meczarnia. bootowaly na 1103mhz, niestety cos setfsb nie chcial wspolpracowac i bylem zmuszony obslugiwac wszystko z biosu. 1200 cl5 na 2,0v robily. ogolnie fajne kosci, ale widzialem lepsze.

pzdr

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na XS czytalem ze ponoc dziala i czasami bardzo dobrze, glownie na troche zdegradowane kity.

EDIT: Ma ktos lepszy pomysl na skalpowanie niz grzanie suszarka? Bo po takim nawrze mi jedna kosc umrzyla. :( Zastanawiam sie czy nie lepiej byloby jakos nozykiem delikatnie ponacinac pady na kostkami.

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, narazie nie mam czasu [moze to bardziej przez lenistwo, bo lany mam juz dluzszy okres]. co do mrozenia to moje niby martwe, a wlsciwie zajeb****e zdegradowane lany, cudownym magiczno-domowym sposobem ozyly, dzialaja jak gdyby nigdy nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To u mnie na napiecie sa niewrazliwe, ale jest jakas bariera kolo 550-570 po ktorej woltowanie nie przynosi zadnego rezultatu. Pewnie tak jak poprzednio - odzyja dopiero przy 3.0v+, tylko lipa tyle na codzien. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi