pastel Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 jak w temacie ;) jak myślicie, które lepiej się kręcą? co do tracer'ów - oczywiście mam na myśli te D9GMH, a nie dzisiejsze jedno-stronne shity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jakby nie patrzec w obu memkach masz gmh czyli podobnie, chyba ze trafisz w traceraach na gkxy ale to tez jakies ogromnej roznicy nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Powinny kręcić się podobnie, na Lanfestach powinno być mniejsze ryzyko trafienia "nie aż tak dobrej sztuki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Już po świętach, po co Ci lampki? :D. Lanf'y bardziej się grzeją a co do wyników to podobnie jak to gmh ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 lanfesty mają didoy i inny radiator i tyle - jedno i drugie kręci się podobnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Lanfesty maja te same radiatory co ballistixy/tracery .16FD5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) ale fajnie, że się tyle ludzi wypowiedziało, myślałem, że będzie zima w temacie ;) Banzai, teoretycznie cieplejsze powinny lepiej skalować się z temperaturą, więc chyba lanfesty będą lepsze pod DI, jest taka możliwość? No tak, zapomniałem o Tracerach na GKX'ach, fakt, że są nie do zdobycia, ale to: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=202600 mówi samo za siebie ;) nie wiem, za czym się się rozglądać, ale wygląda na to, że za obiema modelami muszę. Chciałbym zrobić coś pokroju CAS3 550 :D kontenerki już mam ;) Edytowane 28 Grudnia 2009 przez pastel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 miałem tracery 1066 i były zauważalnie lepsze od lanfestów mimo że tu i tu siedziały d9 gmh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jakby nie patrzec w obu memkach masz gmh czyli podobnie, chyba ze trafisz w traceraach na gkxy ale to tez jakies ogromnej roznicy nie robi.No nie wiem w Goodramach robiło to różnice 1200MHz 2.2V na GMH a na GKX 2.05V :D jednak co GKX to GKX ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Po lewej tracerki .16FD5 robia w zaleznosci od zestawy 600cl5 2.12, 2.14v, 2.2v, Po prawej tracerki .16FD3 + Lanfesty aczkolwiek obie najprawdopodobniej zdegradowane. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 8O cholera, 10 gigsów cruciali na D9 robi wrażenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jutro jak sie znajdzie czas wezme w obroty memki po prawej, skoro nie lataja wysoko cl5 to moze poskacza fajnie na cl3/cl4. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Po lewej tracerki .16FD5 robia w zaleznosci od zestawy 600cl5 2.12, 2.14v, 2.2v, Rewelacji nie ma. Moje tracery 1066 lataja 620 5-5-5-5 przy 2.0V (SPI 32M) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Jesli mowa o SPI32M to spokojnie mozna odjac 0.1 - 0.15v od napiec ktore podalem. Te napiecia co ja podalem to kilkanascie godzin memtest86+ stable - tu jednak potrzeba troche wiecej papu niz do SPI32M. Takie mniej wiecej wyniki ktore zrobilem na predko: CL3: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=912516 - lanfesty 3.4v CL4: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=912472 - tracery 3.4v Co ciekawe testowane memki zaczynaly dopiero poddawac sie jakiemukolwiek OC od 3v, w sumie wyniki bez jakis cudow. Co do CL5 to jedyne co testowalem to 700 ale tego sie nie udalo uzyskac. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) whoa !! ale napięcie CAS3 słabiutko jak na klase tych memek :wacko: spójrz na KHX'y z mojego syga - też Brainpower, a różnica ogromna, 3.05V podane EDIT: heh, właśnie widzę, że w GKX/GMH/JKH club się udzielasz :D jbc. jestem 'JULO' Edytowane 30 Grudnia 2009 przez pastel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Crucial nie uzywal Brainpowera w swoich kosciach. :P Co do napiec, to tak jak mowilem wczesniej, pamieci najprawdopodobniej sa zdegradowane - fajnie zaczynaja sie krecic dopiero od 3v. EDIT: Wykminilem to. :P Edytowane 30 Grudnia 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 ups, ale wtopa :P widać, że cruciali za duzo nie miałem - z g.skillem pomyliłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) moje lany http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=916230 3,2v. niestety poszly sie je**c. 960 na cl3 przy 2,4v i dosc ciasnych alphach, a pozniej kazdy mhz to meczarnia. bootowaly na 1103mhz, niestety cos setfsb nie chcial wspolpracowac i bylem zmuszony obslugiwac wszystko z biosu. 1200 cl5 na 2,0v robily. ogolnie fajne kosci, ale widzialem lepsze. pzdr Edytowane 31 Grudnia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mysle ze te moje 2 zestawiki polecialyby znacznie lepiej jakby poprzedni wlascicilel ich tak nie pokaral - przymroze je troche i zobaczymy czy pomoze. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 @kuebk masz jakiś garnek na ramy? :D chcesz je chłodzić ln2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 E nie. :P Do zamrazalki je wrocilem co by sprawdzic czy po takim czyms wroce magiczne mozliwosci oc. ~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 E nie. :P Do zamrazalki je wrocilem co by sprawdzic czy po takim czyms wroce magiczne mozliwosci oc. ~~ to tak jak ja moja jedna kostke lanow :D raz tak uratowalem stare oczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Na XS czytalem ze ponoc dziala i czasami bardzo dobrze, glownie na troche zdegradowane kity. EDIT: Ma ktos lepszy pomysl na skalpowanie niz grzanie suszarka? Bo po takim nawrze mi jedna kosc umrzyla. :( Zastanawiam sie czy nie lepiej byloby jakos nozykiem delikatnie ponacinac pady na kostkami. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 hehe, dziwna rzecz z tym mrożeniem ;) nie pomyślałbym mobot, próbowałeś cisnąć lanfesty na 2:3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 nie, narazie nie mam czasu [moze to bardziej przez lenistwo, bo lany mam juz dluzszy okres]. co do mrozenia to moje niby martwe, a wlsciwie zajeb****e zdegradowane lany, cudownym magiczno-domowym sposobem ozyly, dzialaja jak gdyby nigdy nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 U mnie ~24h nie pomogly, wrzucilem ponownie - potrzymam z tydzien albo dwa i sie zobaczy co z tego bedzie. Aczkolwiek watpie aby to cos dalo, 3.4v robi swoje. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 u mnie rowniez 3,4v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Po 3 tygodniach w zamrazalce dalej lipa nie chca sie krecic, ale co smieszne spd 500 5-5-5-15 robia na 1.8v. :lol: Teraz to juz srednio kminie co jest z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 moje raz ozywaja, raz nie. jak wstana, spd robia, memtesta przechodza jednak jakakolwiek proba podniesienia napiecia konczy sie fiaskiem i znow umieraja na jakis tydzien ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 To u mnie na napiecie sa niewrazliwe, ale jest jakas bariera kolo 550-570 po ktorej woltowanie nie przynosi zadnego rezultatu. Pewnie tak jak poprzednio - odzyja dopiero przy 3.0v+, tylko lipa tyle na codzien. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...