Michaelius Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Czy Fander roxo albo Fractal 14 cm moga pracowac w poziomie bez problemow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Fractal - ślizgowe, Roxo - FDB, więc stawiałbym na Roxo z racji łożyska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awers Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Czarno Czrwony - Phobya Nano-G 14 Silent Waterproof 1000rpm ( 140x140x25mm ) Czarno Czarno/przeźroczysty - Enermax T.B.Silence UCTB14 ( 140x140x25mm ) Czarno Zielony ( UV aktywny )- Nanoxia DX Series DX14- 1200rpm (140x140x25mm) Czarny - Scythe Slip Stream 140 mm Podświetlane: Xigmatek XLF-F1455 Blackline LED - 140mm Xigmatek XLF-F1453 LED - 140mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Czarny - Scythe Slip Stream 140 mm Montaż w miejscach 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dargas Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ja mam miejsce u góry obudowy i bym chciał założyć chłodnice 2x140cm ale nie wiem czy warto czy lepiej 2x120cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Mały odkop, ale myślę że warto. Test wentylatorów 140mm na xbitlabs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Już czytałem dziś z rana. :wink: Muszę przyznać, że Tr mnie całkowicie zaskoczyły. Jak na firmę, która ma tak małe doświadczenie w przypadku wentylatorów, to zrobić 2 modele bijące Scythe, Noctuę i NB jest nie lada wyczynem. Mogłyby być tylko trochę tańsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Szkoda, że w zestawieniu nie ma BQ! SilentWings. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Można u nas kupić dobrego jakiegoś wiatrołapa 140 mm z niebieskim podświetleniem poza tym nieszczęsnym Xigmatekiem??? Szukam i nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Enermax Apollish, ale jest cholernie drogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Chyba Slipstream jest tez dobrym wyborem Edytowane 2 Października 2010 przez mg147 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Slip jest z podświetleniem? ;) Do tego ma rozstaw pod śruby 120mmx120mm... W Angeli wpadłem na Yate Loon 140mm D14SL-12, tylko ciekawe jak to śmiga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Slip jest z podświetleniem? ;) Do tego ma rozstaw pod śruby 120mmx120mm... W Angeli wpadłem na Yate Loon 140mm D14SL-12, tylko ciekawe jak to śmiga... mam pytanie w temacie. niestety nie znalazlem nigdzie bezpośredniego porównania slipstreama 120 i 140. a glosnosci z roznych testow ciezko porownac. zastanawiam się, czy warto wchodzić w 140tkę czy 120 wystarczy. zależy mi głownie na ciszy. co sadzicie? aha, wentyl chce wsadzic na gore budy aerocool rs9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Głośność raczej bez różnicy, przecież to ta sama konstrukcja. Jak ma pracować poziomo, to głośność usłyszysz po jakimś czasie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmokap Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) witam, Potrzebuję 2 wentylatory 140mm pod molexa, podświetlane na niebiesko przezroczyste. Poziom hałasu nie istotny, interesuje mnie maksymalna wydajność. Co polecicie. Edytowane 31 Października 2010 przez maciekmokap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Xigmatek xlf f1454? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Xigmatek z tego co się orientuję, świeci na biało, a nie na niebiesko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Mam w kompie aktualnie 2x xigmatek xlf-f1253. Podświetlenie jest białe, ale z pom. łopatkami wyraźnie widać pomarańcz, na ścianie też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Jednak jak patrzysz na wentylator, to jest białe podświetlenie i tylko łopatki dają taki efekt. To jest jednak różnica pomiędzy efektem, a podświetleniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 No tak, niby prawie to samo, a jednak masz trochę racji :) Biorąc pod wzgląd uwagi Yogiego trudniej będzie coś znaleźć. W yooki np. znajdziesz tylko Lian li i E. Apollish Vegas który jednak nie całkiem ci odpowiada(139mm, nieprzezroczyste łopatki, BARDZO DROGIE). Na angeli jest Yate loon ale nieco słabe, choć cena najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Miał ktoś może styczność z wentylatorami Zaward Golf II? Wpadły mi w oko (między innymi minimalna prędkosć 200rpm :D), a nie wiem jak się sprawują, bo testów jak na lekarstwo, a porządnych testów brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinboree Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) . Edytowane 14 Marca 2011 przez marcinboree Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Witam, Myślę, że to będzie dobre miejsce na moje pytanie. Mianowicie mam w Antku na górze wentylator 140mm, który był w komplecie z budą, posiada on trójstopniową regulację na kablu: Podłącza się go do molexa na 12v, jednak nawet na Low jest wyraźnie słyszalny. Wpadłem na trochę dziki pomysł i teraz moje pytanie bo nie wiem czy tak można: Co by było gdybym podłączył go do molexa pod 5v? Wtedy na High by chodził tak jak pod 12v na Low? Logika wskazuje na to, że tak, jednak nie znam budowy tego kontrolera obrotów, czy nic się nie stanie. Oczywiście chodzi mi o to by docelowo chodził na Medium podłaczony na 5v, skoro jest za głośny na Low podłączony pod 12v. Mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi i ktoś potwierdzi, że tak można bądź wyprowadzi mnie z błędu ;) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Witam, Myślę, że to będzie dobre miejsce na moje pytanie. Mianowicie mam w Antku na górze wentylator 140mm, który był w komplecie z budą, posiada on trójstopniową regulację na kablu: Podłącza się go do molexa na 12v, jednak nawet na Low jest wyraźnie słyszalny. Wpadłem na trochę dziki pomysł i teraz moje pytanie bo nie wiem czy tak można: Co by było gdybym podłączył go do molexa pod 5v? Wtedy na High by chodził tak jak pod 12v na Low? Logika wskazuje na to, że tak, jednak nie znam budowy tego kontrolera obrotów, czy nic się nie stanie. Oczywiście chodzi mi o to by docelowo chodził na Medium podłaczony na 5v, skoro jest za głośny na Low podłączony pod 12v. Mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi i ktoś potwierdzi, że tak można bądź wyprowadzi mnie z błędu ;) Pzdr Nie sądzę, aby cokolwiek mogło się zepsuć; najwyżej wentylator nie zadziała z powodu zbyt niskiego napięcia. Zawsze możesz jeszcze wejść na wyższy stopień kombinatoryki. Za pomocą takiej przejściówki Adapter 3pin -> 4pin (molex) :: ..:: Angela.pl ::.. możesz podpiąć wentylator do kontrolera obrotów lub podpiąć do płyty głównej i regulować Speed Fan-em albo zmniejszyć napięcie adapterem 9V Przedłużacz 3pin z redukcją 9V :: ..:: Angela.pl ::.. bądź 7V Przedłużacz 3pin z redukcją 7V :: ..:: Angela.pl ::.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) Hmm, jeśli twierdzisz, ze nic nie powinno się zepsuć to spróbuję :) dzięki. Natomiast co do kombinatoryki to nie wydaje mi się by któryś z tych sposobów pozwalał na zmniejszenie napięcia poniżej 5v. A o to mi chodzi, zakłądając, że Low na jego kontrolerze to 5v. Charakterystyka dzialania tego wentylatora prezentuje się tak: 700RPM / 1100RPM / 1500RPM (L/M/H)Nie wiem na ile to prawda, bo na tych rzekomych 700rpm na Low daje całkiem spory przepływ powietrza. Spróbuję podpiąc pod 5v i zobaczę czy będzie się to równało Low pod 12v. Podpiąłem takim multi-rozgałęźnikiem :D pod kontroler (przy okazji także inne wentyle) i ten 140mm śmiga nawet na Low przy napięciu wejściowym 5v! jest niesłyszalny, na oko ma ok 400rpm i nadal wieje! Teraz mogę go dokładnie wyragulować nawet od 2 - 3v :) Dzięki za poradę ;) Edytowane 12 Marca 2011 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Hmm, jeśli twierdzisz, ze nic nie powinno się zepsuć to spróbuję :) dzięki. Natomiast co do kombinatoryki to nie wydaje mi się by któryś z tych sposobów pozwalał na zmniejszenie napięcia poniżej 5v. A o to mi chodzi, zakłądając, że Low na jego kontrolerze to 5v. Charakterystyka dzialania tego wentylatora prezentuje się tak: Nie wiem na ile to prawda, bo na tych rzekomych 700rpm na Low daje całkiem spory przepływ powietrza. Spróbuję podpiąc pod 5v i zobaczę czy będzie się to równało Low pod 12v. Podpiąłem takim multi-rozgałęźnikiem :D pod kontroler (przy okazji także inne wentyle) i ten 140mm śmiga nawet na Low przy napięciu wejściowym 5v! jest niesłyszalny, na oko ma ok 400rpm i nadal wieje! Teraz mogę go dokładnie wyragulować nawet od 2 - 3v :) Dzięki za poradę ;) Fajnie, że działa :) Mógłbyś przybliżyć o co chodzi z tym multi-rozgałęźnikiem? Najlepiej jakiś link do niego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Hmm, o link będzie trudno, bo tego nie kupiłem tylko kiedyś wyjąłem z padniętego zasilacza Tagana, który był jedną z wiązek :) wychodził kabel z trzema żeńskimi 3-pin i trzema męskimi molexami, oczywiście wszystko przeznaczone do podłaczenia wentylatorów. Więc sobie wziąłem bo wyglądało na przydatne, a teraz utworzyłem neologizm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Hmm, o link będzie trudno, bo tego nie kupiłem tylko kiedyś wyjąłem z padniętego zasilacza Tagana, który był jedną z wiązek :) wychodził kabel z trzema żeńskimi 3-pin i trzema męskimi molexami, oczywiście wszystko przeznaczone do podłaczenia wentylatorów. Więc sobie wziąłem bo wyglądało na przydatne, a teraz utworzyłem neologizm :D Heh, no właśnie. Trochę siedzę w temacie, a nigdy w życiu nie widziałem czegoś takiego do kupienia, więc się zainteresowałem. W każdym bądź razie dzięki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Wentylator zadziała, sam tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Proszę :) Wentylator - cyrkulator powietrza HB AC 4520 S - Klimatop.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...