Passt Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Od jakiegoś czasu szukam wentyli do obudowy, przeglądam forum i chyba się skuszę na dwa Corsair AF 140 Quiet Edition na górę obudowy. Mam obecnie tylko 3 fabryczne: 2 zasysające (przód i dół) i jeden mały wydmuchujący bezpośrednio z coolera proca. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 A po co Ci więcej? Rozumiem, gdybyś miał chłodnicę, ale nie widzę sensu w dowalaniu sobie dodatkowych źródeł hałasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Mam tylko jeden wentyl ,chyba 90 mm oczywiście od Fractala, wydmuchujący powietrze ze środka. Myślisz, że to wystarczy?? Dodanie dwóch 140 na górę nic nie pomoże w kwestii temperatury podzespołów?? Póki co mam 4670k, ale jeśli będzie okazja wymienię go na 4690k po OC, który to procek już lepiej oddaje ciepło. Na Phanteksie mam 2x140 mm fabryczne, które wydmuchują powietrze na wprost tego małego w obudowie. EDIT: sorki, wszystkie wentylatory fabryczne w tej obudowie to 140 mm. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 To zamień jeden wdmuchujący z tą 90-ką. Będziesz miał wtedy 140mm+90mm na 140mm. Więcej moim zdaniem nie potrzeba, tym bardziej, że Twój procek jest ledwo kręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 No dobrze Dammeron, a gdybym się jednak uparł na dwa wentylatory u góry wydmuchujące powietrze z obudowy, to co byś polecił z cichych wolnoobrotowych 140 mm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Noctua http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=52&lng=en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Na górze nie montuje się dwóch wentli (no chyba, że do chłodnicy) Jedyne słuszne rozwiązanie jeśli chodzi o top to ten bardziej z tyłu. Poza tym wolnoobrotowe wentylatory poza mieleniem powietrza nie specjalnie chłodzą cokolwiek. Noctua NF-A14 PWM dobrze wypada w testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jesteś albo głupi albo bardzo głupi. Proline ma aż tak niskie standardy? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...