Liquid Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Czy dając mu dobre chłodzenie(większy radiator, pasta i wiatrak) mógłby chodzić na większym FSB. Narazie mam 10x106MHz i więcej nie idzie. Czy to zależy od chipsetu czy innych żeczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 u mnie jak miałem GF 256 na ECS k7vza to też szedł maxymalnie na 106, jak wymieniłem na Kyro2 to się zdziwiłem bo poszedł na 112, okazało że nie był winny chipset tylko GF się sypał powyżej 70Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Czyli karta jest kiszkowata. Jakiś GF3 poradził by sobie z większym FSB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Czyli karta jest kiszkowata. Jakiś GF3 poradził by sobie z większym FSB? ja nie powiedziałem że tak jest na pewno ale jest to bardzo prawdopodobne i u mnie tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ale spróbuję z tym chłodzeniem. Może się uda choć trochę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Mój mainboard na KT 133 bez problemu chodzi na FSB 115 (i ani MHz wiecej :( ) Tylko niewiem w jaki sposób noname RAM znosi częstotliwość 153 MHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMSOFT Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 na abicie kt7 przy temp chipsetu 0C uzyskalem stabilne fsb 120. bylo to atholnie 1.2 axia i 1508Mhz na liczniku na takiej plycie to byl rekord ;). niestey athlon zmarl smiercia tragiczna ... i teraz na A 1.1 ( serii nie pamietam) fsb 105 niezaleznie od mnoznika to jest max .... grafa tutaj nie ma nic do rzeczy choc kyro lepiej znosi wyzsze fsb imho niz gf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 U mnie na asusie tez nie chcial isc wiecej niz 106, i to byla wina chypsetu, bo teraz bebechy mam takie same oprocz plytki (kt 133a) i wszystko smiga na 118 - 120 (160 pamiec) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 mam solteka kv75 na kt133 i tez mam ten problem - przy 133 nawet mi nie rusza :( z tego co slyszalem na kt133 nie wyciagnie sie za duzo przez magistrale........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 A moze jak sie zwiekszy napiecie bedzie OK co ?????? bo mam tez KT133 i jade na 106 bo na wiecej nie stabilny jest a jakby sie zmieilo napiece na L7 ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...