Skocz do zawartości
MarcinP

Co Wymienic Do 600zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

plyta GA-8I945

procek Pentium D 2,8

1gb ram

grafika x800

win xp

Podpowiedzcie prosze co zmienic w granicach 500-600zl

Wiem, ze smieszna kwota bo w tym wypadku wypadaloby zmienic calosc ale moze jakas grafika do 250zl + 2gb ramu pomoze w odpaleniu chociaz CoD WaW? :lol:

Edytowane przez MarcinP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki zasilacz?

A770DE+

1/2GB DDR2

x2 545/x4 620

Później sprzedaj to co Ci zostało i zbieraj na 8800GS/9600GSO 384MB HD3850/HD4670 lub drożej 8800GT.

Proca trochę podkręć. Może L3/rdzenie się odblokują.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że lepiej dla ciebie dozbierać i kupić np. taki zestaw:

Procesor : AMD Athlon II X2 240 - 193 zł

Płyta Główna : ASRock M3A770DE - 226 zł

RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 160 zł

Karta Graficzna : Palit GeForce 9600GT 512MB - 274 zł

suma: 853zł w ram.net.pl

wiem ze to 250 zł ponad limit, ale nie opłaca ci się ładować kasy w stary komputer.

lub

Procesor : AMD Athlon II X2 240 - 193 zł

Płyta Główna : ASRock M3A785GMH - 262 zł

RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 160 zł

suma: 615 zł w ram.net.pl

A grafikę dokupisz jak uzbierasz więcej kasy.

Jeżeli masz zasilacz typu codegen to wypadało by go tez wymienic ale to dodatkowy koszt :/ . Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN - 159 zł

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj odpowiedz, czy jest opcja, ze masz te 600zl, a mozesz sprzedac ten sprzet i razem bedzie 800-850zl, to wtedy ktoras z opcji podanych wyzej jest OK. Chyba ze masz tylko i wylacznie max 600zl bez opcji sprzedania starego sprzetu, to wtedy cos wykminimy z uzywanymi czesciami.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wyglada tak

Kumpel poprosil mnie o pomoc w 'ulepszeniu' kompa, jade dzisiaj i co sie okazuje - sprzet jest jw. nie wiem jaki zasilacz i inne komponenty, co znalazlem to napisalem ;)

Nie dziala CoD World at war ktorego jego brat dostal na gwiazdke i na gwalt trzeba doprowadzic do takiego stanu zeby dzialal ;)

Z tego co sie zdazylem zorientowac to problem jest w karcie bo x800 512mb nie obsluguje pixel shader'a 3

Kasa jest taka jak podalem, nie chce kombinowac ze sprzedawaniem obecnego i kupowaniem nowego poniewaz

1/ chca pilnie cos zmienic

2/ bede musial sie tym zajac, allegro, wysylki itd, na co mi to ;)

Chodzi o prosta recepte na odpalenie ciut wiekszej ilosci gier niz dotychczas (choc oczywiste jest, ze o nowosciach raczej nie bedzie mowy)

Czy dodanie 1-2gb ramu + jakas grafike za 200-300zl (jaka?) pomoze w jakis odczuwalny sposob?

Nie sa to jacys nalogowi gracze, ot tak raz kiedys postrzelaja do faszystow czy zoltkow ;) Najistotniejsze jest zeby odpalil cod waw a moze nawet cod mw2 :)

Widze, ze niestety karty graf. podrozaly przez ostatni miesiac i to znacznie :/

W uzywki raczej nie chcialbym wchodzic

Ale jesli rzeczywiscie uwazacie ze powyzsze zestawy moga dac sobie rade duzo lepiej i poradza sobie z parom agrami to moze naprawde warto sie nad tym zastanowic

Edytowane przez MarcinP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta z tego co widze powinna obsługiwać c2d i pdc.

Ja proponuje zakup jakiegoś z pierwszych C2D albo Dual Cora + OC (koło 100-150zł)do tego grafa GF9600GT/GSO/ radeon 38xx (ok 200 -250zł), 2gb ramu (150zł) i fortrona 400w. Kase uzyskaną ze sprzedaży proca i x800 wpakować w jakiś szybki dysk S-ATA i baja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje zakup jakiegoś z pierwszych C2D albo Dual Cora + OC (koło 100-150zł)do tego grafa GF9600GT/GSO/ radeon 38xx (ok 200 -250zł), 2gb ramu (150zł) i fortrona 400w. Kase uzyskaną ze sprzedaży proca i x800 wpakować w jakiś szybki dysk S-ATA i baja.

Czyli ma wydać 600/710 zł w starą platformę? Trochę bezsensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ma wydać 600/710 zł w starą platformę? Trochę bezsensu.

Przecież marcinp wyraźnie pisze, że nie chce bawić się w sprzedawanie i czekanie. Tylko poprostu dokupić części do tego co ma jego znajomy. Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Nie każdy ma ochote bawić się w przesiadki i kombinować ze sprzedażą. Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale także pisze:

Ale jesli rzeczywiscie uwazacie ze powyzsze zestawy moga dac sobie rade duzo lepiej i poradza sobie z parom agrami to moze naprawde warto sie nad tym zastanowic

Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK sorki moja wina z tą mobo :oops: . Ostatni bios z 2006r... Poprostu moj kuzyn miał PDC na innej płycie z 945 więc myślałem, że podejdą. W takim razie nie ma sensu w to inwestować B-) .. Jednak bez sprzedaży starych komponentów nie da się złożyć niczego sensownego tak więc zostanie kombinowanie.

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi