Conrad Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Właśnie drogo taki zestaw aczkolwiek podobno do fc, a szczególnie do lutowania parowników taki acytylo tlenowy potrzebny, ale to nie na moje koszta. Czy jest możliwość lutować na twardo palnikiem na propan butan ? Takie coś znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 da sie nawet lutowac palnikiem na naboje jednorazowe za 80zl i to calkiem fajnie ale to nie to co tlen i propan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrad Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ten co wyżej dałem byłby czy nie warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 http://allegro.pl/item869920543_palnik_do_...2ppa_perun.html ja by bral raczej cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Bezpieczniki to się daje do palnego gazu raczej - wiem, ze acetylen może się w butli zapalić, bez tlenu. Sam tlen też się nie pali. Ja mam bezpiecznik do propanu, a na wężyku od tlenu jest taki zaworek co puszcza tylko w jedną stronę. Reduktor do LPG niepotrzebny. Butlę najlepiej turystyczną 2-3kg ze złomu niech ci nabiją na stacji LPG (nie wolno, ale da się załatwić). Przyzwoity zestaw na propan i tlen można skompletować za ~400 zł. Zwykły palnik na propan butan to zwykle źródło frustracji, da się, ale nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 reduktor do lpg przydaje sie jak masz duza butle 11kg do propanu bezpiecznik nie potrzebny do tlenu bardziej potrzebny. Bartax jaki masz wezyk do tlenu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ma 4 mm w środku, w ogole palnik nie jest polski, musiałem porobić redukcje i jakoś to działa. Na dniach odpalam acetylen tak czy siak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 niemasz czasem wezyka i palnika od takiego zestwo z casto albo na allegro sa takie na butle 1 razowe tlenowe i 1 razowe cos ala acetylen ale to straszny syf jest mialem do czynienia z tym tam wlasnie jest chody wezyk i takie cos na nim to jest cos ala bezpiecznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 To jest mały palnik, na wężu od propanu był reduktor, gdzie pisało Patent Pending i numer patentu także raczej nie z Castoramy :wink: Rurki się tym fajnie lutuje, większe rzeczy już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrad Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Właśnie myślę nad opłacalnością bo na jedno jak na razie fc kupować palnik za 400zł ? Bez sens, aczkolwiek chciałem też się pobawić w cię cie chłodnic, robienie bloczków itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie ja robiłem testy na tym palniku co pokazał 13b4c : ROLOT 607 ( tez do kupienia w casto/obi ) Taki wyniki bez problemu akurat jest to zdjecie robione 4 lata temu ale bez problemu ( palnik ten najwiekszy okragły 1.5 KW ) lut moze nie porf ale to był tylko test... Edytowane 13 Stycznia 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Taki palnik jest dobry tylko jaka masz pojemnosc czegos takiego w stosunku do pojemnosci evapa? Mozna lutowac i to ok nawet takim palnikiem lutowalem raz evapa gorszym ale zeby nagrzac dobrze evapa ~5minut tlen+propan na dobrej dyszy w palniku max 1minuta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 a i bez tlenu slhx czy innych zawiłych elementów nie polutujesz i kropka. a evap jeszcze daje rade mam do sprzedania butle z tlenem i zwykly palnik na naboje mappu (ktorym wszystko idzie, kwestia kasy na nabój) czy propanu (bernzomatic itp) daj pw jak cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 A poco mu slhx do ss? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 daje przyklad, co polutujesz czego nie - samym propanem pozatym niejedno ss ma slhx dla urozmaicenia, a i 1-2 stopnie mozna zbic - z doswiadczenia innych pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrad Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Co to jest ten slhx bo jakoś nie mogę zajarzyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13b4c Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Wymiennik ciepla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrad Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam Odświeżam temat gdyż znalazłem sobie nowe zabawki ImageShack Album - 13 images Nie dokonałem jeszcze dokładnych oględzin. Jak myślicie czy coś się może przydać, to już coś mocniejszego? Dało by na tym rade dual evapa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Triple evap od razu. Jak nawet nie wiesz czy to co masz się nadaje w ogóle. Kompresor jest dość mocny, jak jest LPB to się nada do FC, jak MBP/HPB to nie. Bez 1HP rotarki bym nie podchodził i tak. Części polecam raczej nowe albo z pewnego źródła na początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 1. jakość projektu 2. zycie i kwestia finansowa pozwolenia sobie na nowe klocki do pierwszego ukladu jak wszystko dziala jak nalezy zbuduj na tym pierwszy uklad, jak wszystko pojdzie ok powinien i tak powstać niezły unit, na którym sobie spokojnie pobenciach!esz z perspektywy czasu szkoda mi by było torturować drogie elementy budową z zerowym doświadczeniem, choćby ze względów estetycznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrad Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Witam ImageShack Album - 11 images Mam takie coś o tym myślicie? Czyli palnik na mappgaz będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...