zenon90 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Posiadam klawiaturę A4Tech z bocznym wyjściem na słuchawki, z którego często korzystałem. Wygląda to tak, że kabel klawiatury na końcu się rozgałęzia: jest standardowe wejście PS/2, wejście do USB, wtyk na mikrofon i na słuchawki, a ten ostatni ma jeszcze wtyczkę, tak by można jednocześnie podłączyć i słuchawki i głośniki. Z resztą może prościej będzie jak to pokażę: http://www.lutynia.pl/allegro/a4techslimmulti09.JPG Kilka dni temu wymieniłem płytę główną, Abita KN9, na którym słuchawki działały bez problemu na Gigabyte M61PME-S2P i odtąd przestały działać. Ciężko mi powiedzieć co jest źródłem problemu. Głośniki wetknięte do przejściówki odchodzącej od wtyku słuchawek działają poprawnie. Zamontowane wyjście USB na klawiaturze działa poprawnie - tylko słuchawki nie. Próbowałem instalować sterowniki systemowe do płyty, potem firmowe, przeinstalować Realteka, ale nic nie działa. Btw Realtek wykrywa automatycznie, gdy do jakiegoś gniazda zostanie włożone urządzenie dźwiękowe, tylko nie w przypadku klawiatury. Czy macie jaki pomysł jak odpalić te słuchawki?? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Najprościej będzie wyłączyć to ustrojstwo od wykrywania gniazdek. Może pomaga ono początkującym, ale normalnym ludziom zatruwa tylko życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon90 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Najprościej będzie wyłączyć to ustrojstwo od wykrywania gniazdek. Może pomaga ono początkującym, ale normalnym ludziom zatruwa tylko życie. tylko problem jest taki, że to instaluje się razem z podstawowym sterownikiem Realtek. Próbowałem wyłączać tą aplikację z autostartu, ale słuchawki dalej nie działają. Może masz jakiś inny pomysł? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon90 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ok, już działa. Jakkolwiek dziwne by się to mogło wydawać, słuchawki na nowej płycie ruszyły dopiero po włożeniu ich do gniazdka na mikrofon! Wcześniej nie wiedziałem że coś takiego jest w ogóle możliwe, ale proszę, różnych rzeczy może się człowiek nauczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jest możliwe coś takiego, tak samo jak używanie słuchawek jako mikrofonu. Na niektórych kartach możesz wsadzić mikrofon/głośniki do dowolnych gniazdek, a i tak to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon90 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jest możliwe coś takiego, tak samo jak używanie słuchawek jako mikrofonu. Na niektórych kartach możesz wsadzić mikrofon/głośniki do dowolnych gniazdek, a i tak to działa. No właśnie u mnie działa to tylko w 1 stronę, bo gniazdo słuchawek już mikrofonu nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...