kwaska Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, zastanawiam sie nad kupieniem laptopa do codziennego uzytku. Wczesniej uzywalem Fujitsu Siemens La1703, ktory niedawno sprzedalem. Chcialbym zeby nowy laptop byl lepszy od poprzedniego, a o to chyba nie trudno ;) Patrzac na tansze propozycje znalazlem HP G61-110SA, cena 430 euro- http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documen...817&lang=en . Czy ktos moglby mi doradzic czy warto sie w to pakowac? Najbardziej zalezy mi na dobrej baterii(studia) i nietrzeszczacej obudowie, w obu wzgledach Fujitsu Siemens La1703 byl beznadziejny. Czy warto go kupic czy lepiej jeszcze zaczekac i dozbierac do czegos lepszego? Edytowane 6 Stycznia 2010 przez kwaska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Moim zdaniem nie warto brać tego , nie wiem jak z wykonaniem , ale proc cienki .... moim zdaniem lepiej dozbieraj i kup coś albo z Asusa , albo z sony Vaio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Nie wiem jak to z obecnymi modelami wygląda, ale ostatnio hp bardzo awaryjne były..poczytaj na forach dla elektroników..o Twoim modelu jednak nie piszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwaska Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Skoro tak to faktycznie nie ma co kupowac tego hp. W miedzy czasie przejrzalem oferty innych producentow i wpadl mi w oko dell studio 1555, jego najtansza wersja za okolo 515 euro. Specyfikacja: Intel® Pentium® Dual-Core Processor T4300 (2.1GHz, 800MHz, 1MB cache) 3072MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [1x2048 + 1x1024] 250GB (5,400rpm) Serial ATA Hard Drive Intel Integrated GMA 4500MHD Dell Wireless 1510 Half Mini Card (802.11n) 15.6in Widescreen High Definition (1366x768) WLED with TrueLife Windows® 7 Home Premium 64bit- English Laptop bedzie uzywany do ogladania filmow, sluchania muzyki, internetu, pracy w word, excel i photoshop od czasu do czasu. W zwiazku z tym mam kilka pytan: -Czy Intel Pentium T4300 jest na prawde taki kiepski? -Czy lepiej doplacic 70 euro do 15.6in Widescreen Full High Definition (1920x1080) WLED with TrueLife? -Czy bedzie jakakolwiek roznica pomiedzy Dell Wireless 1510 Half Mini Card (802.11n) a Intel WiFi Link 5100 (802.11 a/b/g/n 1X2) 1/2 MiniCard? -Czy moglby ktos polecic mi dobra a w miare tania zewnetrzna karte dzwiekowa do laptopa z wyjsciem optycznym(chcialbym go podlaczyc do wzmacniacza). Dzieki za pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 T4300 jest bardzo przyzwoitym procesorem laptopowym. Taki złoty środek pomiędzy ceną a wydajnością, do zastosowań codziennych jest idealny (zakładam, że nie renderujesz dużych filmów 3d przed śniadaniem każdego dnia). Co do matrycy : najlepiej obejrzyj. Ja lubię mieć większą rozdzielczość i biorąc laptopa dla siebie dopłaciłbym. Niemniej nie każdy lubi mieć małe literki i bawić się w ew, zmiany wielkości czcionek - więc tu decyzja powinna być samodzielna. Co do kart Wifi... bierz tańszą. Będzie działać i będzie dobrze. Co do karty audio to znając życie Creative ma coś w swej ofercie, ale ostatnio jestem nie w temacie więc nie będę się rozpisywał. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwaska Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Sytuacja sie troche zmienila gdyz dostalem kupon na 200 euro do sklepu carphonewarehouse ktory sprzedaje laptopy. Co prawda wybor jest troche ograniczony, ale wydaje mi sie ze da sie cos wybrac. Modele na ktore wpadly mi w oko: - Asus X5DC(Intel Celeron 220 1.2GHz, 3gb ram, 250gb dysk, win 7, 15.6 matryca) za 429 euro - Asus UL30(Intel Celeron Dual Core, 3gb ram, 320gb dysk, win 7, 13.3 matryca i 9 godzin na baterii) w cenie 579 euro - Sony Vaio NW20(Pentium T4300, 3gb ram, 320 dysk, 15.5 matryca i win 7) za 599 euro Ktory z podanych modeli bylby najlepszym wyborem? Michrz: Sprawdzilem laptopa z 1366x768 i raczej nie przeszkadzalaby mi taka rozdzielczosc :) Dzieki za pomoc! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Z tych 3 ze względu na proca i klawiaturę sony .... Edytowane 6 Stycznia 2010 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 To ta strona : http://www.carphonewarehouse.com ? Tam jest Dell Studio 15 (aczkolwiek nie wiem czemu z procesorem ULV, wygląda jak opis innego modelu, dopytałbym na Twoim miejscu), oraz Samsung R519... a już na 100% mają tam zrąbaną wyszukiwarkę bo wyrzuca mi zupełnie losowe wyniki przy niektórych rozmiarach ekranu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Z tych 3 ze względu na proca i klawiaturę sony ....+1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwaska Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 konio68, bagienny- Troche mnie zniecheca ten sony ze wzgledu na obudowe, najprawdopodobniej w sklepie maja tylko biale wersje, ale pewnie bym sie przyzwyczail. Michrz- strona to carphonewarehouse.ie, ale na niej nie ma wszystkich modeli. W gazetce jest Dell Studio 14z, ale cena jest juz wyzsza- 679. Jedyny samsung jaki jest to x420 w cenie 729 euro, poza moim zasiegiem niestety. A Asus UL30 bylby zlym wyborem? Wiem ze procesor jest troche slabszy od T4300 ale za to praca na baterii 9 godzin brzmi imponujaco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 +1 +15 vaio mają świetnie wykonane obudowy. Nw ma domieszkę magnezu dla wytrzymałości. Sam jestem na kupnie. Poza tym konfig dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...