Younior Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 no tak jak wyzej, szukalem ale znalesc nei moge, tak samo jak nie moge zmienic napiecia na pamieci, ktos wie jaka moze byc przyczyna?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Koło gniazd są dwie zworki przy kupie, one są do zmieniania napięcia. Niestety nie podam ci oznaczenia bo nie mam teraz instrukcji (ani płyty) ale na laminacie jest dokładny opis więc nie powinno być problemu. Mozesz wybrać napięcie z zakresu 3,3 do 3,6 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 kurde no to akurat wiem tyle ze u mnie to jak by nie dziala, zmieniam np na 3.5 a i tak mam w biosie pokazane niecale 3.3... nie wiem czemu moze potrzebuje update biosu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 kurde no to akurat wiem tyle ze u mnie to jak by nie dziala, zmieniam np na 3.5 a i tak mam w biosie pokazane niecale 3.3... nie wiem czemu moze potrzebuje update biosu?Bo nie ma w biosie odczytu napiecia z ramu Na pewno to dziala Bo sprawdzalem miernikiem napiecia z kumplem, tylko juz nie pamieta gdzie przykladalem miernik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 no to ja nie wiem czemu mam Infineony pc133 i nie chca pojsc nawet na 140... a u kumpla kiedys chodzily nawet na 150 jak podnosil napiecie... a u mnie [gluteus maximus], ehh... dlatego myslalem ze to nie dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 jak napiecie na ram sie zmienia to swieci sie dioda czerwona przy gniazdach jak ci sie nie swieci to znaczy ze cos jest nie tak,albo nie pamietam czy trzeba jeszcze jakas zworke przestawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 kurde no to akurat wiem tyle ze u mnie to jak by nie dziala, zmieniam np na 3.5 a i tak mam w biosie pokazane niecale 3.3... nie wiem czemu moze potrzebuje update biosu? Bo w biosie to masz monitorowanie 3,3V z zasilacza a nie Vram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 no to ja nie wiem czemu mam Infineony pc133 i nie chca pojsc nawet na 140... a u kumpla kiedys chodzily nawet na 150 jak podnosil napiecie... a u mnie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, ehh... dlatego myslalem ze to nie dziala.Na tym soltku nie baw sie w krecenie fsb, bo to nie ma sensu. Najwyzej mozna podniesc fsb o kilka mhz :( Pomysl lepiej o drut modzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Nie jestem pewien, ale w biosie chyba jest odczyt VDD? Jak nie, to Via Hardware Monitor na stronie solteka ma go napewno. Zworki działają na 100%, bo mi pokazuje 3.4 jak zminiam. To raczej nie pamięci nie idą, tylko płyta...ciężko wywalczyć coś powyżej 140Mhz; u mnie 144 jest już nie zawsze stabilne. Podniesienie VDD pomogło na pamięci co to nie chciały CL2 iść :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 no to ja nie wiem czemu mam Infineony pc133 i nie chca pojsc nawet na 140... a u kumpla kiedys chodzily nawet na 150 jak podnosil napiecie... a u mnie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, ehh... dlatego myslalem ze to nie dziala. Niesty taki chipset. U mnie max to 144, ale nie moge ponownie uruchomic kompa, bo czarny ekran, ale jak wylacze i od razu wlacze to jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...