Skocz do zawartości
Creatone

Problem Z Chlodzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu komputer osiąga wysokie temperatury. Myślałem że to przez virusy itd. więc przeinstalowałem system lecz problem dalej się powtarzał. Wymieniłem paste termoprzewodzącą ale to też nic nie dało.. :unsure:

Specyfikacja komputera:

Amd Athlon X2 4200+

Gigabyte GA-MA790X-DS4

Nvidia GeForce 7300gt

Zasilacz Mustang 400w :oops:

Tutaj zdjecie chłodzenia:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokie tzn jakie, ponad 2m czy niższe? Napisz konkretnie jakie masz temperatury to podpowiemy czy są wysokie czy nie. Dla mnie wysoka temperatura procesora to 45*C bo tyle maksymalnie w stresie osiąga i nie może nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylator czy radiator? Po drugie jak wygląda wentylacja w budzie oraz czy sprzęt jest kręcony? Ile pasty dałeś, być może za dużo lub za mało, może krzywa czapka na procku i nie dolega tak jak powinno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Jeżeli radiator jest bardzo gorący to z pastą jest ok, gorzej jak by był letni... Zobacz jakie napięcie masz ustawione na procesorze. 70C w stresie w słabo wentylowanej budzie na boxie to norma, chyba ze te 70C masz w idle to już wtedy jest coś nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem pasty gdzieś dwa ziarnka ryżu czyli dobrze. Napiecie mam ustawione na auto. Buda jest bardzo dobrze chlodzona, mam z tyłu wiatraczek który leci 3k RPM, ta pokrywa od niej jest wysunieta i gdzies schowana :unsure: komputer sam składałem i mam go już 2 lata gdzieś. Nie wiem co się dzieje ;<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi