Creatone Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Od pewnego czasu komputer osiąga wysokie temperatury. Myślałem że to przez virusy itd. więc przeinstalowałem system lecz problem dalej się powtarzał. Wymieniłem paste termoprzewodzącą ale to też nic nie dało.. :unsure: Specyfikacja komputera: Amd Athlon X2 4200+ Gigabyte GA-MA790X-DS4 Nvidia GeForce 7300gt Zasilacz Mustang 400w :oops: Tutaj zdjecie chłodzenia: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Daj screena z tymi temperaturami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wysokie tzn jakie, ponad 2m czy niższe? Napisz konkretnie jakie masz temperatury to podpowiemy czy są wysokie czy nie. Dla mnie wysoka temperatura procesora to 45*C bo tyle maksymalnie w stresie osiąga i nie może nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creatone Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Temperatury dochodza do 70 stopni pozniej sie wylacza komputer , sprawdzalem to w biosie. Komputer dziala przez 10 min i potem sie wylacza. Wentylator jest bardzo gorący... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wentylator czy radiator? Po drugie jak wygląda wentylacja w budzie oraz czy sprzęt jest kręcony? Ile pasty dałeś, być może za dużo lub za mało, może krzywa czapka na procku i nie dolega tak jak powinno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jeżeli radiator jest bardzo gorący to z pastą jest ok, gorzej jak by był letni... Zobacz jakie napięcie masz ustawione na procesorze. 70C w stresie w słabo wentylowanej budzie na boxie to norma, chyba ze te 70C masz w idle to już wtedy jest coś nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creatone Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Dałem pasty gdzieś dwa ziarnka ryżu czyli dobrze. Napiecie mam ustawione na auto. Buda jest bardzo dobrze chlodzona, mam z tyłu wiatraczek który leci 3k RPM, ta pokrywa od niej jest wysunieta i gdzies schowana :unsure: komputer sam składałem i mam go już 2 lata gdzieś. Nie wiem co się dzieje ;< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Czyściłeś radiator z kurzu? Może wentylator też jest zawalony kurzem i nie kręci się tak szybko jak na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...