Oracle Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Szukam taniej płyty pod Core i5. Nie zależy mi na zbytnim OC więc najtańsze płyty mnie kuszą. Która będzie najlepsza z najniższego przedziału cenowego? Szukam też pamięci DDR3. Przyznam że 4GB to dla mnie za mało. Często pracuje z grafiką oraz programuje jednocześnie mając włączonych mnóstwo aplikacji w tym przeglądarkę z 50 zakładkami i zaczyna zjadać zasoby dysku. Myślałem o 4x2gb albo 2x4gb (A może 3x2gb? tylko że i5 nie ma triple channel) tylko szukam pamięci możliwie tanich a za razem szybkich. Jakie są różnice pomiędzy 1333 a 1600 ? Jeśli to jest istotne to planuje kupić Radeona HD4890. Wygląda na najbardziej opłacalny zakup z już trochę lepszych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) płyta gigabyte - 420zł Pamięci G.Skill - 399zł Można jeszcze taniej ( 30-50zł ) ale powinieneś być z nich zadowolony :D Edytowane 30 Grudnia 2009 przez IchimaruYo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Pamięci może goodram? są tanie i moje 1333 też chodzą na 1600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 A jakiś model konkretny? Bo sporo tego jest. No i jak z kartą graficzną? Dobry wybór czy może coś się opłaca bardziej kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Grafika ok ,weź jakąś z niereferencyjnym chłodzeniem ( np powercolor'a ) a nie będziesz zawiedziony :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...