Kszysiu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Jako że sprzedałem komputer na części, wpakowałem w obudowę starego celerona 2.0 300mb ramu i... radeona 9200... problem jest ze strownikami... co nie próbował bym zainstalować po ponownym uruchomieniu widze 16 kolorów i rozdziałkę 640x480... Próbowałem: 1. sterów omegi zrobionych na catalist 6.3 2. steró catalist 6.3 3. sterów calatyst chyba 8.3.... taki generująsie na ati.amd.com czy jakoś tak... żadne nie działają mimo że wcześniej działały... Komputer był wcześniej użytkowany u kolegi złożony do lan party... Ale ze mi był potrzebny to zabrałem go... zainstalowałem od nowa winde na moim dysku z poprzedniego dysku... łącznie komp nie był używany z tydzen i stał w domu więc nie sądze żeby cośsię zepsuło albo coś.... co polacacie zrobić w takiej sytuacji?? pozdro Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) otoz polecamy podac konfiguracje komputera z naciskiem na model plyty, zasilacza i ramu oraz zainstalowany system operacyjny Edytowane 30 Grudnia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) No to tak: płyta Chaintech 9BIA Ram to jest jedna kość sdr 256 133 i jedna 128 sdr 133 wcześniej wszystko działało na jakim no-name zasilaczu... teraz na taganie 330W więc to nie to.... system to win xp chyba SP 3 Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Użyj Drive Cleanera, później spróbuj Catalyst 4.9 - stare ale jare :razz: Albo 5.9 nie pamiętam już ;/ Ale na 4.9 napewno ten radek działał dobrze. Podaj jeszcze dokładny model tej karty. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Jest to HIS Excalibur 9200se... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Na stronie amd dają 6.11, a nie 8.3. Sprawdź je, i te co podałem, tylko przed każdą następną instalacją usuwaj poprzednie DriveCleanerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 dobra dzieki te sterowniki 5.9 po driver clean'erze zadziałały:) Dzięki pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 No czyli jednak 5.9, stare ale jare i ważne że działa :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...