Tearius Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Intel Celeron DualCore E3200 Asrock 4CoreDual-SATA2 R2.0 moja płyta główna obsługuje i ddr1 i ddr2, postanowiłem więc wymieć "jedynki" na "dwójki". w instrukcji jest napisane, że obsługuje pamięć ddr2 533/667. Czy jeśli kupię ram 800mhz lub szybszy będzie działać? Zostanie przetaktowany do niższych częstotliwości, czy tak? Edytowane 2 Stycznia 2010 przez Tearius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Tak, pamięci powinny działać z największą częstotliwością, którą oferuje płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tearius Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 (edytowane) Zamierzam zakupić nowy ram do mojej płytki głównej. 2GB do 200zł... Zależałoby mi, żeby te kości w przyszłości przydały się, jak będę kupować nową płytę główną. Chodzi mi przede wszystkim o kompatybliność, a nie hardkorowe podkręcane wink.gif Sklepy, które biorę pod uwagę to Vico, Komputronik lub Morele.net a może któraś z tych? http://www.morele.net/komputery/podzespoly...o366152.366325/ Edytowane 2 Stycznia 2010 przez Tearius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...