GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 eeeeee tam tak wogle to po wystawiwniu ocen biore sie za robienie WC na grafe (GPU i memy) miedz juz mam - projekt w glowie tez tylko czekam az juz bede mial wolne aha no i lezy mi jeszcze nie uzywany peltier 68W - chyba tez go na GPu wpakuje pytanie: czy jak wpakuje na gpu to okolice rdzenie tez mi sie zamrażą? bo chyba raczej osiagne ujemne temp na gpu bo nie grzeje sie ono jak proc? ile to bedzie zżerać z 50 WATTow? aha czy ktos potrafiby mi dokladnie opisac na czym polega v-mod??? bo majac takie chlodzenie to pokusilbym sie tez o v-moda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jak wyciągnąłeś 345 CORE? U mnie na (ze standartowym chłodzeniem) karta przechodzi (S)Marka na 285MHz :!: , a mamy chyba tę samą. To kwestia rewizji GPU- genghiskhan ma pewnie A3 a Ty A1 lub A0 (jeżeli takie było). WCPUID pokazuje A3 - lepszego nie ma. Syf i tyle - nawet Leadtek robi rzeczy lepsze i gorsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Tak jest- jest napisane na GPU. Zdaje się, że w sandrze też dało się to odczytać i nie jestem pewien ale chyba też w którejś zakładce sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jak wyciągnąłeś 345 CORE? U mnie na (ze standartowym chłodzeniem) karta przechodzi (S)Marka na 285MHz :!: , a mamy chyba tę samą. To kwestia rewizji GPU- genghiskhan ma pewnie A3 a Ty A1 lub A0 (jeżeli takie było). WCPUID pokazuje A3 - lepszego nie ma. Syf i tyle - nawet Leadtek robi rzeczy lepsze i gorsze :wink: no faktycznie ja mam A3 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dlatego nie mam pojęcia czemu się nie kręci - nawet przesmarowałem ponownie GPU i pamięci pod radiatorem (jedyny efekt to pamięci na 640MHz bez artefaktów). Ogólnie ten radiator jest kiepsko wykonany i zupełnie nie przylega do GPU :!: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dlatego nie mam pojęcia czemu się nie kręci - nawet przesmarowałem ponownie GPU i pamięci pod radiatorem (jedyny efekt to pamięci na 640MHz bez artefaktów). Ogólnie ten radiator jest kiepsko wykonany i zupełnie nie przylega do GPU :!: . Wygląda na to, że sam sobie odpowiedziałeś :D :D :D Przyczyną może również być to: Sposób na to: Papier ścierny i szlifowanie GPU :D . Efekt końcowy: Spadek temp GPU o 15°C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dlatego nie mam pojęcia czemu się nie kręci - nawet przesmarowałem ponownie GPU i pamięci pod radiatorem (jedyny efekt to pamięci na 640MHz bez artefaktów). Ogólnie ten radiator jest kiepsko wykonany i zupełnie nie przylega do GPU :!: . Wygląda na to, że sam sobie odpowiedziałeś :D :D :D Przyczyną może również być to: Sposób na to: Papier ścierny i szlifowanie GPU :D . Efekt końcowy: Spadek temp GPU o 15°C. no nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l ze to az tyle daje???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Mam pytanie: mam tez Leadteka GF4 TI 4200 i chcialbym wiedziec jaki REV ma GPU. Sandra 2003 w module OpenGL Video Information pokazuje: Version. 1.4.0 ale nie wiem czy to jest to.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Mam pytanie: mam tez Leadteka GF4 TI 4200 i chcialbym wiedziec jaki REV ma GPU. Sandra 2003 w module OpenGL Video Information pokazuje: Version. 1.4.0 ale nie wiem czy to jest to....sprawdz w Wcpuid tam pisze w zakladce : chipset info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dlatego nie mam pojęcia czemu się nie kręci - nawet przesmarowałem ponownie GPU i pamięci pod radiatorem (jedyny efekt to pamięci na 640MHz bez artefaktów). Ogólnie ten radiator jest kiepsko wykonany i zupełnie nie przylega do GPU :!: . Wygląda na to, że sam sobie odpowiedziałeś :D :D :D Przyczyną może również być to: Sposób na to: Papier ścierny i szlifowanie GPU :D . Efekt końcowy: Spadek temp GPU o 15°C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dlatego nie mam pojęcia czemu się nie kręci - nawet przesmarowałem ponownie GPU i pamięci pod radiatorem (jedyny efekt to pamięci na 640MHz bez artefaktów). Ogólnie ten radiator jest kiepsko wykonany i zupełnie nie przylega do GPU :!: . Wygląda na to, że sam sobie odpowiedziałeś :D :D :D Przyczyną może również być to: Sposób na to: Papier ścierny i szlifowanie GPU :D . Efekt końcowy: Spadek temp GPU o 15°C. kurka!!!!! a czy na moim radku tez moze sie temperatura o tyle zmienic?? bo kurka chocby 10*C to jest zajebiscie duzo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 fajnie zes posta napisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dzieki genghiskhanmam REV A3 :D Czyli chyba ok. Co do OC mojej grafy to jest to noweczka (poprzednia padla - taki sam model) i sprzedaje ja jutro (a wlasciwie dzisiaj) za 550zeta i łykam Sapphirka Radeona 9500PRO i wtedy sie pobawie w OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hehe dzisiaj zrobilem kolejna modyfikacje i zobaczylem 1 blad - jeden z radiatorow opiera sie na krawedzi i nie przylega do kosci co moze byc przyczyna artefaktow - hehe na pamieci wszystkie z gory zalozylem miedzianego kloca 0.5cm grubosci - oraz na 2 pamiatki pod spodem karty (patrzac teraz w bude) - takze 6 kosci jest chlodzonych przez miedziane kloce a 2 pozostale przez dziadowskie radiatory efekty juz z malymi artefaktami chodza mi na 640 - przedtem z takimi samymi artefaktami szly na 630 - hehe przy 650 sa duze artefakty ale nic nie wywala - podejzewam ze jakbym jeszcze te 2 kosci tak schlodzil to juz by bylo super i z 640 bez artefaktow by poszly - wobec tego z bloczkami wodnymi na pamieci stabilna praca byla by mozliwa gdzies na 660 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a ja dostalem chlodzenie od leadeka gf 4 ti....... na tyl jest idealny... taka dooza plytak aluminiowa z radiatorkami ktora fajnie mi pomieszcze tyl od gpu i memroki .... a na przod to jeszcze nei wiem co zrobie z tym radiatorem.... chyba zostawie standardowy z radka wentylek i potne tylko na memorki jakies fajne radioatorki.... dzisiaj dopiero wrocilem ze szkolenje wycieczki... w sobote zabieram sie za robote... to w koncu czym przyklic radiotr na tyl od gpu?? jakis silicon czy co?? zeby to mi nie splynelo i zeby cieplo dobrze przewodzilo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 a ja dostalem chlodzenie od leadeka gf 4 ti....... na tyl jest idealny... taka dooza plytak aluminiowa z radiatorkami ktora fajnie mi pomieszcze tyl od gpu i memroki .... a na przod to jeszcze nei wiem co zrobie z tym radiatorem.... chyba zostawie standardowy z radka wentylek i potne tylko na memorki jakies fajne radioatorki.... dzisiaj dopiero wrocilem ze szkolenje wycieczki... w sobote zabieram sie za robote... to w koncu czym przyklic radiotr na tyl od gpu?? jakis silicon czy co?? zeby to mi nie splynelo i zeby cieplo dobrze przewodzilo.... lepiej zrob na gpu WC to na 2 strone juz nie bedzie potrzeby montowania bo juz wogle sie nie bedzie grzalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 taaaaaa tylko ze ja na razei ( juz od stycznia ) trzymam akwarium i pompke z blokiem na podlodze i nie mam kiedy zapinki zrobic do tego bloku SNAP'a.......... w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia mnie to....... jak postawie wc na cpu to dopiero potem bede myslal o wc na gpu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 taaaaaa tylko ze ja na razei ( juz od stycznia ) trzymam akwarium i pompke z blokiem na podlodze i nie mam kiedy zapinki zrobic do tego bloku SNAP'a.......... w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia mnie to....... jak postawie wc na cpu to dopiero potem bede myslal o wc na gpu.....zapinka to 5 minut roboty - ja mam taka prowizoryczna - pozniej robilem jeszcze inna wypasiona a jednak ta prowizorka okazala sie lepsza... - a z zaozeniem WC na grafe tez nie ma problemu - dziurki sa tylko srubki kupic odpowiednie i przykrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 U mnie wyglada to tak: Na karcie w miejscu gdzie jest procesor jest obszar ok 1cm2, gdzie nie ma zadnych dzinksow. Wycialem wiec z 3 mm blachy miedzianej kwadracik, ktory pasowal w puste miejsce i nie doktykal kondensatorow. Nastepnie bylo ostre polerowanie, i montaz na karcie. Na duzym radiatorze przykleilem maly wyciety. Na karte w miejscu styku z kwadracikiem nalozylem biala paste silikonowa. Calosc skrecilem z blokiem wodnym ktory jest po drugiej stronie karty. Calosc spelnia swoje zadanie, gdyz przy ostrej pracy radiator jest milo cieplutki :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 taaaaaa tylko ze ja na razei ( juz od stycznia ) trzymam akwarium i pompke z blokiem na podlodze i nie mam kiedy zapinki zrobic do tego bloku SNAP'a.......... w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia mnie to....... jak postawie wc na cpu to dopiero potem bede myslal o wc na gpu.....zapinka to 5 minut roboty - ja mam taka prowizoryczna - pozniej robilem jeszcze inna wypasiona a jednak ta prowizorka okazala sie lepsza... - a z zaozeniem WC na grafe tez nie ma problemu - dziurki sa tylko srubki kupic odpowiednie i przykrecica moglbys podac mi rozmieszczenie dziur na plycie glownej?? bylbym bardzo wdzieczny.... co do wc na grafe to tu jest wlasnie drugi problem poniewaz : 1. radek nie posaida dziurek :( 2. na innym niz "śrubkowym" mocowaniu nie trzymaloby sie to stabilnie... please podajcie rozstaw tych dziurek wokol socketa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Po raz 84 zapodaje rozstaw : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Po raz 84 zapodaje rozstaw : big thx!!! jak skoncze 18 to masz u mnie pifko :D na razie nie pije.... a tak samemu to by ci nie smakowalo :D jescze raz wielkie dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Trzymam za slowo ! :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 czy ktos jeszcze sledzi ten topik przypomnialo mi sie teraz mam czym zdjecia zrobic (tylko t610) ale cos bedzie widac - pozniej wyciagne grafe i zapodam zdjecia jak moj ti4200 wyglada - nom i moze wyszlifuje gpu w koncu:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 czy ktos jeszcze sledzi ten topik przypomnialo mi sie teraz mam czym zdjecia zrobic (tylko t610) ale cos bedzie widac - pozniej wyciagne grafe i zapodam zdjecia jak moj ti4200 wyglada - nom i moze wyszlifuje gpu w koncu:))) ja sobie jeszcvze to lookam ;) ale sa juz zmiany... w poprzednich postach pialem ze jeszcze nie mam wc... a wlasciwie to teraz mam juz od dobrych kilku miechow...jak bedzie $$$ to bedzie uriel v 2 :D :D :D czekam tylko na to... btw... co do chlodzenia dwustronnego... to szukam radiatora ktory bylby bez zadnych schodkow ( podstawa... ) bo w tych od amd po jednej stronie jest tak z 0,4 cd wyciete... a jakbym mial cale takie plaskie... to by bylo zajebiste... znasz jakies takie?? moze na allegro bym znalazl.... zreszta na rdzen tez bede zmienial chlodzenie na moim radku... zapodam fotki... bo kupilem sobie tez od tego czasu cyfraka canona cx4200 czy cos takiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 no i dzisiaj fotek nie bedzie - nie mialem za bardzo czasu, jutro jednak rano wstane i pocykam troche:))) co do radiatorow o ktore pytales to nie mam pojecia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Co do spadku temperatury na karcie po wyrównaniu pomimo używania pasty termoprzewodzącej... Faktem jest, że "pasta termoprzewodząca" to izolator cieplny, a używa się jej, bo mniej izoluje niż powietrze. Cienka warstwa działą całkiem ciekawie, natomiast gruba - taka jak by była na prezentowanych zdjęciach - to istna porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 kurcze ja tez chyba musze sie wziąśc za szlifowanie rdzenia bo musze kosmicznie dużo pasty dać zeby cały radiator sie stykał z rdzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...