carlosb666 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Poszukuje monitora tak jak w temacie 24'' Tuner TV, rozdzielczość 1920x1080. Najlepiej żeby był w technologi LED, wydaje mi się że warto dołożyć. Monitor będę używał do internetu, oglądania filmów, zagrania czasem w coś i do oglądania cyfrowej telewizji. Proszę o jakieś propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Najlepiej żeby był w technologi LEDJestem ciekaw ja Ty to widzisz (jako szary konsument), więc zapytam ;) Co to jest wg. Ciebie "technologia LED" w wyświetlaczach LCD ? (lub czym się Twoim zdaniem różnią od "zwykłych" LCD). Dla czego chcesz wyświetlacz w "technologii LED" a nie "zwykłej" ? (lub inaczej co ci da monitor w tech. LED, czego Ci nie da "zwykły" LCD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destrik Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 co tu sie dziwić. mniejsze zużycie energii, cieńszy i lepsze kolory. same plusy tylko cena troche przez to skacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 co tu sie dziwić. mniejsze zużycie energii, cieńszy i lepsze kolory. same plusy tylko cena troche przez to skacze.Mniejsze zużycie energii - tak Cieńszy - może być cieńszy, ale jest to nie wskazane bo traci się często przez to równomierność "świecenia" ... lepiej już by dali standardową grubość, byle było max równomiernie (2cm dla mnie nie grają roli a badziewny/nierówny obraz jest nieakceptowalny) Lepsze kolory - nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Tez mysle nad zakupem takiego monitora i ciekawi mnie czy mozna na takim monitorze jednoczesnie pracowac w winodwsie i maly okienku ogladac TV.Jest to mozliwe ? Widzialem kiedys takiego screena i wlasnei nei wiem czy musialbym dokupic karte TV czy wystarczy taki TV LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Musi mieć funkcję PIP (Picture In Picture). Nie każdy monitor z tunerem to ma. Z drugiej strony każdy tuner do pc zapewnia taką funkcjonalność. Wystarczy, że uruchamiasz go w okienku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Chwilę temu też miałem ten sam dylemat. Jeśli chodzi o monitor z tunerem mpeg4 to na rynku masz obecnie jedynie 2 modele. Samsung P2470HD i LG M2494DP-PZ (wersja D-PZ ma tylko mpeg2). Wszystkie inne mają mpeg2. W moim przypadku skończyło się na Samsung LE32B550 i tak też tobie radzę. Zamiast monitor+tuner weź sobie jakiś lepszy telewizor. Przede wszystkim normalna matryca a nie badziew TN (wcześniej miałem monitor 24" więc mam bardzo dobre porównanie). TV ma dużo więcej wejść więc nie ma problemu z podłączeniem PC, i dwócz konsol naraz. Poza tym ten telewizorek który ci podałem bardzo łatwo zmodujesz na wyższy model i dostajesz gratis możliwość odtwarzania filmów z pendrive (tutaj to dopiero jest oszczędność energii, kompa możesz wyłączyć oglądając divixa co w moim przypadku daje jakieś 250W mniej) i funkcję PIP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NuCore Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Chwilę temu też miałem ten sam dylemat. Jeśli chodzi o monitor z tunerem mpeg4 to na rynku masz obecnie jedynie 2 modele. Samsung P2470HD i LG M2494DP-PZ (wersja D-PZ ma tylko mpeg2). Wszystkie inne mają mpeg2. W moim przypadku skończyło się na Samsung LE32B550 i tak też tobie radzę. Zamiast monitor+tuner weź sobie jakiś lepszy telewizor. Przede wszystkim normalna matryca a nie badziew TN (wcześniej miałem monitor 24" więc mam bardzo dobre porównanie). TV ma dużo więcej wejść więc nie ma problemu z podłączeniem PC, i dwócz konsol naraz. Poza tym ten telewizorek który ci podałem bardzo łatwo zmodujesz na wyższy model i dostajesz gratis możliwość odtwarzania filmów z pendrive (tutaj to dopiero jest oszczędność energii, kompa możesz wyłączyć oglądając divixa co w moim przypadku daje jakieś 250W mniej) i funkcję PIP. Tu się mylisz. O Asusach serii T1E najwidoczniej nie słyszałeś;) Obecnie mozna spotkać 22T1E (21,5") oraz 24T1E (23,6") - oba 1920x1080. Model 27T1E obecnie jest praktycznie niedostępny. Wyjść i wejść w Asusach nie brakuje, poza tym ma najlepsze głośniki w porównaniu do Samsunga i LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Tak jak napisałem wcześniej jedynie 2 modele obecnie posiadają mpeg-4. Asus o którym piszesz ma mpeg-2, wiem bo myślałem nad nim a co strona to inne dane nt tunera więc zadzwoniłem na infolinię Asusa i po paru przekierowaniach dowiedziałem się, że to właśnie mpeg-2. Nie wiem jakim cudem mały 24 calowy monitorek może mieć lepsze głośniki od telewizora ? Może ma lepsze od głośniczków w monitorach LG czy Samsung ale napewno nie lepsze od pierwszego lepszego telewizora. Edytowane 5 Stycznia 2010 przez ohuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Sam sie zastanawiam nad zakupem takiego monitorka ale ceny sa szokujace i maly wybor ;/ http://allegro.pl/item880233156_tv_samsung...0_1_nowosc.html takeigo samsunga widzialem na ceneo za 1200 zl ;/ 900 bym jeszcze dal ale 1200 to za duzo. Ogolnie mam takie pytanie: Jakbym zakupil tuner wewnetrzny do kompa to jak to sie ma do oszczednosci pradu ? Ogladanie telewizji przy wlaczonym monitorze byloby bardzo nie ekonomiczne ;/ ? ehh chociaz monitor z tv jest lepszy bo przy nastepnej wymianie monitora zostanie nam fajny tv FULL HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...