erwinzg Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) Witam ponownie! Jak może niektórzy pamiętają przymierzam się do zakupu mojego pierwszego laptopa. Ma mi on służyć głównie w warunkach domowych, internet, gierki, zabawy z grafiką (programik typu Photofiltre, Photoshop 7) czy edytor tekstu. Po wielu godzinach spędzonych na czytaniu recenzji, opinii etc, do wyboru pozostały mi Samsung R522 i ASUS N61VN. Jeśli chodzi o Samsunga, to jest to ten model (trudno znaleźć z lepszymi parametrami)- KLIK (T6500 2MB cache, Radeon 4650 DDR3 1024mb, 4gb pamięci DDR2) Co do Asusa zaś, to mam jeszcze jeden mały dylemat. Zastanawiam się czy do moich potrzeb wystarczy ASUS N61VN z prockiem T6600 KLIK (taktowanie 2,2; 2MB cache) czy lepiej trochę dołożyć i skusić się na N61VN z P8700 KLIK (taktowanie 2,5; 3MB cache). Oczywiście oba z GT240 1024mb DDR3. Biorąc pod uwagę to, że ASUSy to nieco większy wydatek, dwa szybkie pytanka: 1) czy pomiędzy t6600 a p8700 zauważę jakąś znaczącą róznicę w kultury pracy etc, osiągach - ASUS 2) czy w tego typu pracach znacznie tańszy Samsung będzie mi się sprawował równie dobrze co ASUS Generalnie z którego będę bardziej zadowolony, co byście polecali? Edytowane 1 Stycznia 2010 przez erwinzg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...