Google Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam! Sprawa ma się nastepujaco mam w komputerze dwa dyski 320gb samsunga f1 polaczone w raid0 tak ze razem tworza jeden dysk 640gb pare miesiecy temu postanowilem podzielic ten dysk na 2 partycje. Na jednej mialem zainstalowanego xp a na drugiej zainstalowalem win 7 i teraz do senda sprawy przed wczoraj zaczal pojawiac mi sie bluescreen gdy probowalem uruchomic xp wyskakiwal mi bluescreen z bledem. Win 7 uruchamial sie normalnie az do dzisiaj gdy brat go "uśpil". Nie szlo uruchomic go z przycisku trzeba bylo ponownie uruchomic listwe by sie wlaczal. Gdy sie uruchomil wylecial napis NO DISC DETECTED (czy cos podobnego) i A disk read error occurred . Probowalem uruchomic go z plytki instalacyjnej xp ale gdy przechodzi do napisu wcisnij dowolny klawisz nic sie nie dzieje- czarny ekran. POMOCY i przepraszam za niespojny tekst ale juz nie daje rady ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Miałeś tam jakieś ważne dane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 LiveCD linuksowe posiadasz bo płyta instalacyjna Windows jest bezużyteczna w takich przypadkach a może jeszcze na dodatek popsuć. Slax albo hirens ściągnij i zobacz jak wykrywane są dyski, jak wygląda ich SMART, czy ogólnie "są" w systemie widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...