rfk Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Sprawa ma się następująco. Miałem napęd podpięty pod ATA ale wymieniłem go na nowy pod SATA... Nic innego nie miałem podpięte pod ATA więc odłączyłem taśmę od płyty głównej (Asus P5QL PRO). I teraz podczas startu systemu mam taki napis: "No hard disk is detected". Jak to usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Wyłącz kontroler IDE w biosie (Marvel IDE się to nazywało zdaje się)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rfk Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Tak, a dokładniej: w biosie Advanced->Onboard Devices configuration->Marvell IDE controller-> tu zrobiłem Disabled i napisu już nie ma :) Dzięki wielkie :) Mam nadzieję że wyłączyłem to co miałem a nie coś innego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...