kuba112m Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Witam! Mam pewien problem. Rozdzielczość oraz kolory mam ustawione na najniższe tj. rozdzielczość 800x 600 oraz kolory na 4 bity. Obydwie właściwości nie chcą się dać ustawić na odpowiednie. Odinstalowywałem sterowniki od karty graficznej oraz sterowniki od dźwięku (kiedyś miałem z nimi podobny problem) ,lecz to nic nie pomogło. Czy ktoś z was może wie , gdzie tkwi problem ? Pozdrawiam z góry Edytowane 8 Stycznia 2010 przez kuba112m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Moja kryształowa kula w serwisie jest... powiedz jaki sprzęt masz... jaki system masz... jakie sterowniki instalujesz? Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba112m Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Athlon 4200+ 2.2GHz Dual Core Karta Graficzna Gigabyte Ge-Force 8500GT 256 MB DDR3 Płyta głowna :Gigabyte GA- MA69VM-S2 3GB RAM Kingston 667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Ściągasz sterowniki do karty graficznej z tej strony? http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba112m Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Tak,z tym że problemy z grafiką pojawiają sie już w biosie ,podłączyłem monitor do laptopa , to wszystko grało.Może karta graficzna sie rozwaliła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 1. Nie podałeś nazwy zasilacza. Może nie wyrabia - podłącz inny. 2. Upewnij się, ze podłączyłeś wszystkie kable zasilania - jeśli jest dodatkowe zasilanie karty, to też trzeba je podłączyć. 3. Wyczyść wszystko z kurzu. 4. Upewnij się (na dotyk), że nic się nie przegrzewa. 5. Najpierw instaluje się sterowniki do płyty głównej, potem do grafiki. Inaczej nie ma prawa działać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jeszcze odnośnie sterowników - usuń aktualne Driver Cleaner'em, a po tym wgraj od nowa w takiej kolejności, jak kolega wyżej Ci doradził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba112m Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 1:Niestety,nie mam jak tego sprawdzić. 2:Narazie nic nie podłączałem. 3:Wszystko czyściutkie. 4:Karta trochę się grzeje. 5:Zainstalowałem tak ,jak mówiliście. Teraz kilka swoich obserwacji : - Gry,aplikacje 3D, filmy nie działają. -Kiedy włączyłem EVEREST , czujnik nie wykrył karty graficznej. -Cały problem zaczyna się już od początku -np. Gdy włącza się Windows całe tło jest ''zaśnieżone'',Na samym początku , w biosie tworzą się takie fioletowe kwardaty,w nich liczby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Grafa umarła. Możęsz probowac czyszczenia stykow, ale nie sadze zeby to cos dalo, powyzsze jest bardziej prawdopodobne. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba112m Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jesteś pewny co do tego że grafa się zrypała ? Przymierzam się w tej chwili do kupna nowej ,a problem będzie ,jśsli nie karta okaże się rozwalona :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jeśli w biosie się sypie, to na pewno padła sprzętowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Sprawdź w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba112m Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Podłączyłem inną kartę, i działa - Chyba wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...