Free5tyler Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Można wyróżnić dwie (tak mi się wydaje) rodzaje obudów PII i PIII. Pierwsza z nich jest prostokątna a druga posiada wycięte ćwierćkola przy złączu krawędziowym. Czy jest to zróżnicowanie na wersje BOX i OEM czy niema to żadnej różnicy. Obydwie wersje montowane są z oryginalnym wiatrakiem i radiatorem Intel. Czy w numerach naniesionych na obudowy zawarte są informacje o typie obudowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Można wyróżnić dwie (tak mi się wydaje) rodzaje obudów PII i PIII. Pierwsza z nich jest prostokątna a druga posiada wycięte ćwierćkola przy złączu krawędziowym.zgadza sie S.E.C.C. S.E.C.C.2 Czy jest to zróżnicowanie na wersje BOX i OEM czy niema to żadnej różnicy. Obydwie wersje montowane są z oryginalnym wiatrakiem i radiatorem Intel.czyli obydwie to BOX'y Czy w numerach naniesionych na obudowy zawarte są informacje o typie obudowy?tak - powie o tym numer serii np kupujac PII400 trafiasz na serie SL2YM i to jest S.E.C.C. a jak trafisz na serie SL3EE to jest S.E.C.C.2 po serii poznasz tez czy masz do czynienia z procesorem BOX czy OEM :!: ten SL2YM to BOX a ten SL3EE to OEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 a tak BTW, to radiatory od niektórych slotowych pętaków fajowe są do robienia radiatorków na grafe. jestem "w trakcie" (cza pociąć) i obliczyłem że wyjdzie 8 pięknych radiatorków na pamięci na grafie i jeszcze trochę blachy zostanie :) pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Dzięki, ze wyjaśniłeś to bardzo szczegółowo ale zaprzeczyłeś sam sobie. Napisałeś, że obie obudowy są BOX a następnie, że SL3EE to OEM. Niewiem czy dobrze kombinuje ale niktórzy podczepiają pod OEM -owe obudowy BOX-owe radiatory? Czy tak wychodzą z produkcji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Dzięki, ze wyjaśniłeś to bardzo szczegółowo ale zaprzeczyłeś sam sobie. Napisałeś, że obie obudowy są BOX a następnie, że SL3EE to OEM. Niewiem czy dobrze kombinuje ale niktórzy podczepiają pod OEM -owe obudowy BOX-owe radiatory? Czy tak wychodzą z produkcji? nie zaprzeczylem :!: na fotkach dalem to co znalazlem u Intela czyli BOX'y a piszac o seriach (w oderwaiu od obrazkow) chcialem pokazac ze na ich podstawie mozna sie sporo dowiedzec o procku :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A mnie sie marzy taki procek na slot 1.. pentium 3 800mhz ;) Bo mam zasranego celka w przejsciowce co prawda gdzie mzna ustawiac wysokie napiecia ale co z tego skoro i tak słabo sie podkreca :( A z takim pentiumem to bym zaszalał ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A mnie sie marzy taki procek na slot 1.. pentium 3 800mhz ;) Bo mam zasranego celka w przejsciowce co prawda gdzie mzna ustawiac wysokie napiecia ale co z tego skoro i tak słabo sie podkreca :( A z takim pentiumem to bym zaszalał ;) Na Allegro masz 933MHz na slot1, z takim to byś dopiero poszalał :D A na THG opisana jest przejściówka dzięki której można sobie zarzucić 1400MHz na slot1. Chciałbym coś takieo dostać od mikołaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 nie zaprzeczylem :!: na fotkach dalem to co znalazlem u Intela czyli BOX'y a piszac o seriach (w oderwaiu od obrazkow) chcialem pokazac ze na ich podstawie mozna sie sporo dowiedzec o procku :!: Jeszcze raz bo niełapie. Która obudowa jest BOX a która OEM? Zależy to od obudowy czy od radiatora? Dlaczego produkują dwie wersje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Jeszcze raz bo niełapie.wlasnie widze :P Która obudowa jest BOX a która OEM?obie ktorych zdejcia wkleilem to BOX - tyle ze jedna obudowa to SECC druga to SECC2 Zależy to od obudowy czy od radiatora?to zalezy czy byl w pudelku i czy mial fabryczny radiator/wentylator Dlaczego produkują dwie wersje?to pytanie skieruj do supportu Intela :P http://www.intel.com/support/feedback.htm?...tactus+support& Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Teraz wszystko jasne. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...