_bartx Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Następne FC, znowu na rotarce, ale prawie 2x słabszej niż poprzednio. Ogólnie fajnie części mi się trafiły, powinien wyjść przyzwoity coolerek B-) Cześci: - TECO KE-C086ELJBBA (5355 BTU, 0,65 HP) - skraplacz 3-rzędowy, 30x25x5cm , 2x Sanyo Denki 120x38 mm, 100CFM każdy - ssącą 130-150 cm - kapilara 0.8 mm - spód z płyty meblowej - R507 Giętarka to świetne narzędzie :) Evap. Zupełnie nowy projekt, zobaczymy co z tego będzie. Jak na razie tyle. Czekam jedynie na wąż stalowy na ssącą, zostaje do polutowania parę rurek i już można nabijać i testować :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 bez desupa? Nie lepiej byloby zamontowac 4 troche slabsze 120mm ale na calej powierzchni finow? Ogolnie narazie wyglada bardzo ok ;] DLa siebie czy zamowienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 fajny coolerek sie zapowiada ;p ale ze wzgledow estetycznych 4 smigla prezentowalyby się imo lepiej + pryśnij jakimś kolorkiem shourda + podstawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 mówią że jak ładnie wygląda to i nieźle działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie ma spirali w evapie :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 wracajac do nowej konstrukcji evapa to zeby zrobic porownanie musialbys zrobic testy a pozniej wrzucic do tego samego ukladu evapa ala chilly. Wtedy bedzie wiadomo co i jak imo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Kiedy pierwsze testy? Bo widzę że napisałeś że czekasz na wąż, a może już dotarł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dotarł, ale z powrotem do nadawcy :) Dzisiaj wysłał jeszcze raz. Także czekam dalej B-) Kabelki już ogarnąłem mniej więcej, shroud też, pozostaje ta ssąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ssąca: Prawie gotowe: Jeszcze zostało parę rzeczy do zrobienia, jutro nabijam R507 i testuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ssaca robi sie tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) Widziałem to już kiedyś - dobry pomysł :) U mnie jest tak, ze te kilka cm rurki jest w środku, więc tam gdzie wąż jest "przygrzany" nie ma się w ogóle jak wygiąć. Edytowane 15 Stycznia 2010 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ssaca robi sie tak ;) Ryba marudzisz, ja też tak ssąca robiłem i się trzyma do dziś ;P. Ale patent przyznaje że niezły nie ma mowy o szybkim przegrzaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Jak na razie evap zmieniony na steppera (myślałem, że to evap powoduje to, że układ nie trzyma loadu, a to jednak była wina gazu), oprócz tego zawitała do mnie pełna butla z R507 ;) Jutro nabijam i robię jakieś testy z loadem, bo to za długo już trwa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 A jaki gaz nabijałeś? Jak sprawdziłeś że to wina gazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Miałem resztkę R507 (0,4kg) w butli, nabijałem już gazem praktycznie, nie cieczą. Wysokie ciśnienia, a nawet 50w loadu nie trzymało. Potem zmieniłem evap, bo myślałem, ze to wina evapa i nabiłem tym samym gazem, który wcześniej odzyskałem do butli. A potem nabiłem propanem i zupełnie inaczej już układ działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...