=KzK= Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 ostatnio wydumałem by postawić dwa systemy na jednym komputerze. w tym celu chciałem utworzyć nową partycję lecz PartitionMagic pokazuje błędy. Oprócz dysku C nie mogę zmieniać wielkości partycji. Wygląda to mniej więcej tak http://i49.tinypic.com/w1qihz.jpg Dodam że każda partycja ma około 20% wolnego miejsca. Jest możliwość naprawy tych partycji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Partycje D i E sa partycjami logicznymi w obrebie partycji rozszerzonej i z tego co widać na screenie obie partycje sa w 100% zajęte. W tym programie powinieneś mieć opcję naprawy / zainstalowania na nowo usuniętych partycji. Odradzam zmianę rozmiaru partycji tego typu programami ( na partycjach na których są dane, istnieje wysokie ryzyko utraty danych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KzK= Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Partycje D i E nie są w całości zajęte PartitionMagic tak je widzi. Nie jest też możliwy wybór opcji Resize/Move czyli zmiana rozmiaru partycji. Przed zabawą podziału partycji zrobiłem defragmentację dysku by czegoś przypadkiem nie wyciąć. Myślałem przetestować ten dysk programem TestDisk lecz za bardzo na nim się nie znam, boję się że uwalę całkiem te partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn18 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Spróbuj może innego programu ja z prostych ale skutecznych używam EASEUS Partition Manager 3.0 Home Edition ciekawe jak tam to będzie wyglądało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Albo GParted. Wcześniej poczytaj podobne tematy na forum - kilka ich było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...