yogurcik Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Mam zamiar kupic te płytke i z tąd moje pytanie czy ktos juz ma takowa na sisie 655 czy to prawda ze z tym chipsetem tylko ddr 333 mhz wspolpracuja w dualu czy wyzsze tez no i czy tez jest podatny na ekstremalny overclocking , bo z postów ktore przeczytalem to sis nie bardzo z ekstremą ma wspólnego CO WY NA TO ???A moze GIGABYTE. Prosba do moderów o przyklejenie tego postu poniewaz widzac non stop tematy AMD zdało by sie deko o plytach pod p4 choc bylo to troche wałkowane ale napewno nie w takim stopniu jak o plytach pod AMD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Widze ze ten temat nikogo nie interesuje a szkoda :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Ja jestem ogolnie zadowolony, pozniej wkleje wszystkie moje wczesniejsze opinie na temat tego MoBo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 dobrze jest, nie narzekam, jak cos to bierz od gigabyta wersje ultra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 A co powiecie o tej plycie ASUS P4SDX tez na sis 655?? I czy to prawda ze ten chipset tylko z pamieciami 333 czy mozna wyżej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 jest dobrze, też nie narzekam. Mam najbardziej wypasioną wersję, kupę dodatków. Płyta chodzi stabilnie, kręci się też nieźle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Dual DDR ? Gigabyte mówi, że jego SINXP 1394 obsługuję w dualu DDR 400, a na swojej stronie SiS mówi, że tylko DDR 333. Kto ma rację? Sam chciałbym wiedzieć, bo myślę o wymianie pamiątek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Na www.tomshardware.pl właśnie zamieścili test SiS 655. Coś słabo wypadł SiS... nie dobrze, nie dobrze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Ja mialem, odalem ale przeprosilem sie z ta plyta. Ogolnie za ta kase nie kupisz nic lepszego, mialem I7205 i w wydajnosci wiekszych roznic nie widzialem a co do I875, to lepsza ale za droga, zdecydowanie za droga. Ja SINXP1394 mam za 740 zl brutto a za nowego Intela trzeba dac ponad 1100zl wiec zdrowy rozsadek mi nakazal wybrac SIS-a. Co do OC to mialem problemy ale uswiadomilem sobie o co chodzi, na zadnej plycie ten proc nie chodzil pow. 150Mhz na napieciu nizszym niz 1.85V a na SINXP max to 1.725 i to byl problem. Ja raczej polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Tak jak mówisz. Kiedy zastanawiałem się na co zmienić poczciwego BX, Intel nie oferował nic specjalnego. Był tylko i845 z AGPx4, DDR 266 i... SiS zaoferował znacznie więcej, za rozsądną cenę. Wypuszczony w tym samym czasie i7205 oferował bodajże Dual DDR266 i...kosmiczną cenę. Przy takim samym wyposażeniu, cena SiS'a była zdecydowanie niższa. Nowe chipsety Intela odpadają ze względu na cenę...może kiedyś. Jestem zadowolony ze swego SiS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Jendak sie zdecyduje na tego sisa ale na plycie asus zobaczymy co z tego wyjdzie pamiatki twinMos 2x256 333 wsio ma mnie kosztowac 800 pln ale z drugiej strony wyczytalem ze pojawil sie w sprzedazy p4 2.4 ghz na 800 mhz z HT (910 pln) pytanie czy taka plyta pociagnie takiego procka czy znow zmiana ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Dla sis655 fsb 170 jest dość trudne. Jeżeli chcesz pentium 4 2,4 HT 800fsb to jedynym sensownym wyborem jest abit bh7. Mimo iż ma chipset i845pe to fsb 200 nie jest problemem. Płyta kosztuje ~400zł więc nieźle. A nie zapominaj jeszcze o mega overclocku, zapomnisz wtedy o "drucik mod"! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 A teraz pytanie z innej beki ten post jest tutaj jakies 3 dni a adminy nic w tej sprawie nie robią ( choc prosiłem o to ) mam na mysli np. przyklejenie postu czyżbysmy zyli na forum ktore jest MADE IN AMD ???A moze tutaj na formu tylko AMD-eowcy siedza ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...