fast finger Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dostałem używanego kompa i głośno chodzi, chodzi o wiatraczek nad procesorem. W everescie wyczytalem ze to Prescott, kumpel mówił, aby zmienić chłodzenie. A co wy radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 spróbuj przeczyścić, w biosie włączyć Quietfana.... chyba że chcesz wymienić chłodzenie... jeśli tak to ile masz kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fast finger Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Powiedzmy max. 100 zł, prosilbym o jakies tansze chlodzenie oraz takie aby pozwolilo na lekkie podkręcenie. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez bosskey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zanim ktokolwiek cokolwiek napisze, podaj czy to jest na LGA 775 lub Socket 478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fast finger Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nei wiem, czy o to chodziło, ale mój procek to Intel Pentium 4 2.8 GHz Na tej stronie pisze tak: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL8U4 Package Type: LGA775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A skąd pewność, że twój cpu to SL8U4? Najlepiej otwórz budę, rób fotki obecnego chłodzenia, wrzuć na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) A skąd pewność, że twój cpu to SL8U4? Najlepiej otwórz budę, rób fotki obecnego chłodzenia, wrzuć na forum. Napisał wyraźnie, że Prescott a więc raczej s.478 Edytowane 4 Stycznia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Napisał wyraźnie, że Prescott a więc raczej s.478 http://pl.wikipedia.org/wiki/Prescott_(jądro_procesora) Cpu z tym jadrem było produkowane na LGA 775 oraz Socket 478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Po co rozkręcać budę? Wystarczy screenshot z CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A nóż okaże się: - w budzie jest kilogram kurzu, wyczyszczenie obniży temperaturę i obroty wentylatora; - siedzi tam całkiem fajne chłodzenie i wystarczy wymienić wentylator; - okaże się, że komputer siedzi w obudowie slim a ktoś zaproponuje karakorum, freezera; - sam nie wiem co jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fast finger Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A nóż okaże się: - w budzie jest kilogram kurzu, wyczyszczenie obniży temperaturę i obroty wentylatora; Czyściłem w budzie, temp. to: Otoczenie procesora graficznego: 31 Procesor: 27 Płyta główna: 28 Bude mam otwartą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 To jest Socket478. Skąd wziąłeś te temperatury? Wątpię żeby Prescott miał 27 stopni na takim chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fast finger Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 To jest Socket478. Skąd wziąłeś te temperatury? Wątpię żeby Prescott miał 27 stopni na takim chłodzeniu. Everest. Komp jest swiezo po formacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jeśli masz tak niskie temperatury, możesz spróbować obniżyć obroty w biosie lub programem speedfan. Możesz też użyć sprzętowego regulatora obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 miałem podobnego boxa w celeronie(chyba 60mmx 60mm) :P chodził jak suszarka... ale za to wiał jak suszarka:D:D:D:D ale jakoś na tym przymocowałem jakiś stary 80x80 puściłem na 5v i jest dobrze:P tamtego to nawet na 5v było nieźle słychać:):) no w końcu na 12v miał ponad 6 tyś obrotów:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fast finger Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 I jak? Pomożecie mi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Tak jak napisał Klaus. Ściągnij program speedfan i obniżaj % prędkość wiatraka, kontrolując temperatury. Tak wyjdzie najtaniej. Jak to nie pomoże to pomyslimy nad chłodzeniem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...