Adam71 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Czy Tagan TG530W z serii U15 uciągnie mi i5 750 + GTX 260 ( 55nm) ? Na razie bez podkręcania. W tej chili bez problemu działa z 8800GT ale w drodze jest do mnie GTX. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Adam71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Na spokojnie uciagnie, nawet gdybyś kręcił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 na spokojnie uciągnie, tydzien, miesiąc, moze nawet pół roku... a potem będzie bum i wpiszesz się tutaj. stare tagany cierpią na syndrom Złych Kondensatorów, nie wiem ile twoj juz dziala, ale zwiększając obciążenie przybliżasz moment jego EOLu. Chociaz w sumie zmiana z 8800gt to nie taki duży skok w poborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam71 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) na spokojnie uciągnie, tydzien, miesiąc, moze nawet pół roku... a potem będzie bum i wpiszesz się tutaj. stare tagany cierpią na syndrom Złych Kondensatorów, nie wiem ile twoj juz dziala, ale zwiększając obciążenie przybliżasz moment jego EOLu. Chociaz w sumie zmiana z 8800gt to nie taki duży skok w poborze. Karta już odpAlona na "starym " Taganie. Zero problemów. Przejrzałem go w środku i po 4 latach pracy wygląda jak nowy . Widocznie te z w/w tematu albo były z jakiejś wadliwej serii albo po prostu ludzie gotują sprzęt w obudowach , nie czyszczą ich z kurzu i przeciążają je potężnie. Mam PC-ta od 1995 roku i nigdy w żadnym nic mi nie padło ( poza coolerkami ) . A zmieniam sprzęt co 2-3 lata . I to różne firmy i droższe i tańsze. Nawet żaden HDD mi nie padł a odkąd pamiętam miałem Samsungi zawsze.... Edytowane 8 Stycznia 2010 przez Adam71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arroyo Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 @Adam71 Dopóki nie będziesz podkręcał, to spokojnie starczy. Sprawdź jednak tak na wszelki wypadek, jakie masz obecnie napięcie na 12V normalnie i pod obciążeniem (Furmark + Prime95). Jeśli spada ci poniżej 11.5V, to zarządź ewakuację do innej zasiłki. Tagany były spoko 2-3 lata temu. Obecnie większość elementów kompa bierze prąd z linii 12V i te zasilacze wysiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Chociaz w sumie zmiana z 8800gt to nie taki duży skok w poborze. Duży i nieduży ... :wink: 8800GT max 110W GTX 260 216sp max 206W Po OC różnica pewnie się zwiększy. W zależności od OC GTX pobierze max 225-235W. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Duży i nieduży ... :wink: 8800GT max 110W GTX 260 216sp max 206W Po OC różnica pewnie się zwiększy. W zależności od OC GTX pobierze max 225-235W. gtx260 235W? :lol2: :lol2: :lol2: nie patrz na to co nvidia skrobie, tylko realny pobór w czasie obciażenia. np tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) tak czytam i czytam co tutaj piszecie o Taganach i oczom nie wierze , wielu moich kolegow ma tagany i jeszcze żaden sie nie spalił sam mam BZ pipe rock 800 W i jest wzorowy napiecia stabilne chlodny , cichy dla mnie ciagle tagan jest w czołówce zasilaczy obok OCZ, Corsaira ,Bequiet i Enermaxa . a co do tematu to 530 W uciągnie bez problemu i5 po oc z GTX 260 z zapasem mocy wiec nie masz sie co obawiać Edytowane 17 Stycznia 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 sam mam BZ pipe rock 800 Wto jest ZUPEŁNIE inna para kaloszy. btw: "ocz - czołówka zasilaczy", bezprzesady, złe nie są, ale do czołówki to im duuużo brakuje. No chyba ze w kategorii "sporo watów w przystępnej cenie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) czyli Bz pipe rock którego mam nie cierpi na ta przypadlosc kijowych kondensatorów ? a co do OCZ takie mam zdanie jakos nie widzialem zeby ludzie narzekali a sporo osób je ma ale nie jestem w temacie zasilaczy jakos szczególnie oblatany wiec jestem otwarty na wszelkie sugestie Edytowane 18 Stycznia 2010 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) gtx260 235W? :lol2: :lol2: :lol2: Chodziło o porównanie na papierze :razz: Inna sprawa, że są gry czy testy typu Video Card Stability Test które generują większe obciążenie od 3DMarka, a nV nie podaje średniego zużycia tylko tzw. "worst case scenario". W linku który podałeś niepodkręcony GTX 260 216sp 65nm max pobiera 139W, a tutaj już 160,3W LINK, czyli to co pisałem - kwestia obciążenia. Edytowane 18 Stycznia 2010 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 czyli to co pisałem - kwestia obciążenia.no ta, xbitlabs tez swego czasu dodatkowo mierzył pod 'max' obciążeniem, chyba furmarkiem, ale to i tak nijak sie pokrywa z tym co nvidia i ati podają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 włączę się do rozmowy zgadzam się tu z kolegom nie ma co patrzeć na to co piszą firmy nvidia i ati ponieważ w praktyce nigdy się to nie zgadza,można powiedzieć że to jest taki chwyt reklamowy który zachęca(wymusza wręcz) nas do kupna mocniejszego sprzętu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...