Skocz do zawartości
lamix

Komputer Czasami Się Włącza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam nastepujacy problem z komputerem....

Pewnego dnia go wyłaczyłem i na nastepny dzień rano sie nie włączył.Zawieszał sie przy ekranie powitalnym płyty głownej w czasie wyswietlania napisy Memory..Ale wieczorem brat postanowił zagrać i komputer właczył sie normalnie..nastepny raz równiez lecz system pracowa po pewnym czasie niestabilnie i postanowiłem go uruchomic ponownie i wtedy powtórzył sie w\w przypadek zwis podczas ładowania napisu "memory" od tego czasu nie właczał sie probowałem po kilka razy dziennie az sobie dałem spokój bo mam laptopa.. I dzisiaj po 3 tyg kliknąłem przycisk Power i zaczął ładowac ekran powitalny i wyskoczył komunikat ze cos jest nie tak z biosem.. teraz juz sie dało do biosa dostac przywróciłem go do ustawien domyslnych i narazie komputer chodzi. Ale martwi mnie czym to mogło byc spowodowane...

Przez 6 miesiecy chodził bez najmniejszych problem, wtedy piorón spalił mi poprzednie podzespoły byłem zmuszony wymienic wszystko procz zasilacza...( piorón uderzył w linie telefoniczna, nastepnie poszedł w router a z routera przez lan w pc'ta)

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. http://forum.purepc.pl/index.php?act=annou...f=23&id=100

2. http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...ia-t315051.html

3. W pierwszej kolejności obstawiam zasilacz. W drugiej padniętą bateryjkę na płycie. W trzeciej złe ustawienia pamięci lub ich uszkodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi