Loth Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Cześć Koledzy, w chwili obecnej jestem na etapie składania sprzętu, jednakże ceny interesujących mnie gpu nie są zbyt sensowne, więc czekając na spadek cen postanowiłem zakupić kartę, która znajdzie potem zastosowanie w konfigu. Docelowo ma być to konstrukcja tylko do physx-a. Wybór padł na gts-a 250, gdyż karta sama w sobie jest stosunkowo tania, a i chwilowo jako główne i jedyne źródło grafiki nada się również do podymienia bez szału w to i owo. Stąd moje pytanie, czy jest jakikolwiek sens kupowania karty, która ma służyć ww. zadaniu z większą ilością pamięci niż 512mb? Będę wdzięczy za wszelkie porady, za te uzasadnione jeszcze bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Cześć Koledzy, w chwili obecnej jestem na etapie składania sprzętu, jednakże ceny interesujących mnie gpu nie są zbyt sensowne, więc czekając na spadek cen postanowiłem zakupić kartę, która znajdzie potem zastosowanie w konfigu. Docelowo ma być to konstrukcja tylko do physx-a. Wybór padł na gts-a 250, gdyż karta sama w sobie jest stosunkowo tania, a i chwilowo jako główne i jedyne źródło grafiki nada się również do podymienia bez szału w to i owo. Stąd moje pytanie, czy jest jakikolwiek sens kupowania karty, która ma służyć ww. zadaniu z większą ilością pamięci niż 512mb? Będę wdzięczy za wszelkie porady, za te uzasadnione jeszcze bardziej. miałem gts250 512mb bo physx, kupowanie 1gb nie ma sensu, no chyba że długo ci będzie służyć jako główna karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Mi się wydaje, że 512MB wystarczy. W temacie o HD5850 chyba było to poruszane. Edytowane 5 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loth Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Dzięki chłopaki, tyle chciałem wiedzieć. Jakoś umknęło mi to info w temacie o 5850, zaraz przerzucę wątek. Docelowo karta będzie pracowała z 5870, więc sądzę, że różnicy w podejściu do tematu nie powinno być. Jeszcze raz big thanks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...