faz444 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam, mam monitor PHILIPS. Już od dłuższego czasu.. ostatnio gdy sobie grałem komputer nagle się wyłączył?! Chwilę odczekałem bo czułem, że coś się spaliło/przepaliło. Po chwili uruchomiłem go i nagle wyskakuje napis NO VIDEO INPUT i komputera nie da się wyłączyć. Od razu wiedziałem, że zasilacz bo już miałem ten problem nie dawno. A więc wysłałem zasilacz do gwarancji odesłali i po podłączeniu wyświetla mi się napis ten sam napis (no video input) myślałem, że poszedł mi tylko zasilacz a tu okazuje się, że jest także jakiś inny mankament.. a więc sprawdziłem kartę graficzną.. nadal to samo, monitor też działa poprawnie(ten napis nawet jak komputer nie jest uruchomiony to on cały czas miga, gdy włączona jest sama listwa) sprawdziłem kabel od monitora też jest okej. i nie wiem o co chodzi. wie ktoś może coś o tym problemie ?:) jak tak to bardzo proszę o pomoc. moje gg: 2173803 Myślę, że to płyta główna.. oby nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Komputer "pika" po włączeniu?? mój brat dał mi ostatnio komputer który pracował w garażu (wiecie jak to jest, kurz, raz ciepło raz zimno...) i pewnego dnia jak chciał go włączyć strzeliło coś w zasilaczu i zaśmierdziało... dał mi do przetestowania... uwalona została kostka ram i prawdopodobnie zasilacz, którego już wolałem nie próbować...:P sprawdź ram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Na innej grafie problem też występuje? Poza tym napisz, czy są piknięcia, jak już kolega pisał. Jeśli masz kilka kości RAM'u, to zostaw jedną i odłącz wszystkie napędy, dyski itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faz444 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) próbowałem to co mówiliście i nic. ten napis cały czas mi miga i przesuwa się. nawet jak komputer jest wyłączony a monitor włączony to tak jest.. tak próbowałem też z inną kartą graficzną i jest to samo 'NO VIDEO INPUT KOMPUTER NIE PIKA PO WŁĄCZENIU I CAŁY CZAS PALI SIĘ CZERWONE I ZIELONE ŚWIATEŁKO Edytowane 6 Stycznia 2010 przez faz444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 W takim wypadku ja bym sprawdził sprzęt na innej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...ia-t315051.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...