KonradGT Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Powitał, Jako, iż odkryłem źródełko z LN2 ulicę dalej, żal było nie skorzystać ;) Platforma: AMD Phenom II X4 955 BE C2 @ 1.55 .. 1.7V @ LN2 GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P OCZ Platinum 1800 CL8 D9GTR @ 1.9 .. 2.0V MSI 9800GTX+ @ WC Tacens 560W Semisolid ~900g by Maniakalny 20L LN2 Wyniki hmm, chyba ok, aczkolwiek z lepszą mobo (GBT miał ogromne problemy z wysokimi taktami NB i HTT >220 <_< ) i jakimiś Elpidami Hyper byłoby znacznie lepiej - trzeba będzie coś pomyśleć :rolleyes: Na początek: #4 miejsce w kat PII 955 w CPU-Z: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=929067 -> Nie patrzcie na to, że jest popsute, na stocku to samo ;) SPI 1M - brak Elpid i wysokiego NB, no ale cóż i tak drugi na świecie Phenom 955 ;] PiFast - co tu dużo mówić, rekord świata w kategorii Phenom 955 :unsure: Brak SP3.. a z resztą n/c. Zęby można połamać na tym benchmarku :mur: 9800GTX+ Nie najgorzej jak na AMD :razz: Fotosy :lol: KonradGT dolewa paliwka [; Musiałem sobie zrobić foto na nasza klasę nie? :lol2: Nozii (mój sąsiad od niedawna interesujący się podkręcaniem i innymi bzdetami ;)) i suszarka do płyt głównych :D Gumka chlebowa, papier toaletowy, armaflex a i tak wszędzie szron ;] Cały bench dedykuje FatAlbertowi, który już od kilku dni dzielnie tłumaczył mi co i jak z tym AMD ;) ;* Podziękowania: Dla mojej dziewczyny - Moniki - za najlepszy termos na świecie ;*** majkel - za dewar przynoszący szczęście, bez niego nic by nie wyszło ;* :) MILANS - za wypożyczenie mobo :* ;] FatAlbert - jw ;* ryba - za to, że sprzedał mi tak fajnego cepa oraz za bezcenne porady (*szkoda ze tak późno :sad: *) ;* :D Z mroźnymi pozdrowieniami, KonradGT & Nozii Edytowane 6 Stycznia 2010 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Piękne wyniki. Gratuluję. Będzie kolejne podejście z lepszym mobo i pamięciami? Edytowane 6 Stycznia 2010 przez KamilGrzbiecik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Nooo elegancko :) gratki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 a proncie bardzo :) :* możesz wagarować ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Piękne wyniki. Gratuluję. Będzie kolejne podejście z lepszym mobo i pamięciami? Dzięki, myślę, że będzie, prawdopodobnie w ferie ;) Nooo elegancko :) gratki Dziękować :> a proncie bardzo :) :* możesz wagarować ? Thx FatAlbert-san ;] Liceum nie zając, nie? Spełnianie marzeń jest dla mnie ważniejsze niż kolejny stracony dzień w szkole :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 i +1 do takiego podejscia :D wiesz, od 18 mam ferie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 no to sąsiad ma dobrego nauczyciela ;P gratki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) No wynik ładny, nie ma co ;) Liczę jednak na poprawę spi z lepszymi kośćmi i płytą :P Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Marians Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Bravo Konradzie ;) Zęby można połamać na tym benchmarku :mur:Skąd ja to znam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 brrr, powiało chłodem. A gdzie zdjęcia...dziewczyny :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Procek moze wiecej :) zmien plyte, bo ram jest calkiem ok. Next time wiecej papu :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 To ten "świąteczny" event? Wybacz :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Procek moze wiecej :) zmien plyte, bo ram jest calkiem ok. Next time wiecej papu :rolleyes:A jaką płytę byś polecał? Crosshair III? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 no to sąsiad ma dobrego nauczyciela ;P gratki Dzięki ;) No wynik ładny, nie ma co ;) Liczę jednak na poprawę spi z lepszymi kośćmi i płytą :P Ja też na to liczę ;] Bravo Konradzie ;) Skąd ja to znam. Daj spokój w ogóle :angry: brrr, powiało chłodem. A gdzie zdjęcia...dziewczyny :-D Dziewczyny nie było z nami niestety :( Procek moze wiecej :) zmien plyte, bo ram jest calkiem ok. Next time wiecej papu :rolleyes: No płyta do wymiany, więcej papu = no boot albo freez :/ To ten "świąteczny" event? Wybacz :oops: Ten świąteczny, trochę opóźniony ;) Nie gniewam się :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Gratki oficjalne ;) Cisnij go dalej, moze cos sie uda lepszego z niego zrobic. Nie mow, ze nie ;] Albo ram do wymiany, albo uzytkownik tego kompletu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 No mam taki zamiar ;) RAM jest ok, nie narzekam na niego, tylko po prostu cała reszta ze światowej czołówki ma super hiper elpidy no i wiadomo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Piękne wyniki. Gratki :banana: Calkiem kretliwy ten cepik. KonradGT dolewa paliwka [; Musiałem sobie zrobić foto na nasza klasę nie? :lol2:Zanim przeczytalem ten podpis chcialem tak to zdjecie opisac ;) Edytowane 7 Stycznia 2010 przez Kean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 :lol2: Dzięki ;) Leci do mnie już BIOSTAR TA790GX A3+, zobaczymy co to pokaże ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Gratki, cisnij dalej. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 :lol2: Dzięki ;) Leci do mnie już BIOSTAR TA790GX A3+, zobaczymy co to pokaże ;] A dlaczego właśnie ta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Jeden friend z XS pokazał mi >4,5GHz na NB na tej mobo i HTT powyżej 300 ;) 2 fazy zasilania dla ramu, elo włącznik i reset, zintegrowana grafa no i nigdy nie miałem Biostara :lol2: ^_^ Edit: Jest tańsza niż CIIIF czy GBT UD5, co również miało tutaj duże znaczenie ;] Edytowane 7 Stycznia 2010 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) to fakt nauczyciela mam świetnego:lol: Jak by to ująć głupi ma zawsze szczęście :lol: Edytowane 9 Stycznia 2010 przez Nozii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 to fakt nauczyciela mam świetnego:lol: Jak by to ująć głupi ma zawsze szczęście :lol: I tak jestes noobem, bo masz 3 posty ;) A tak na powaznie, to czekam na kolejne efekty z tym prockiem, on ma godne mozliwosci jak na "C2" ;] Ram tez niczego sobie macie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Tak jak mówiłem, w ferie powinna być dogrywka ;) Może jakieś fajniejsze grafy w CF również się pojawią, no ale na razie nic nie obiecuje :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) I tak jestes noobem, bo masz 3 posty ;) A tak na powaznie, to czekam na kolejne efekty z tym prockiem, on ma godne mozliwosci jak na "C2" ;] Ram tez niczego sobie macie. Jestem nie da się ukryć ,ale podkręcaniem interesuje się około 4 miesiące i sporo już wiem i mam niezłe doświadczenie ,nadal się rozwijam i na tym nie poprzestanę :wink: mam taką nadzieję ja tam pamięci się nie czepiam są niezłe no jak by się z grafami udało to było by fajnie... A ferie dogrywka będzie na pewno... składam podziękowania i pozdrowienia mojemu sąsiadowi (KonradGT) za to ze mnie wkręcił w to wszystko... Edytowane 9 Stycznia 2010 przez Nozii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Szybki test Biostara, na początku był mały zgrzyt, ale już się polubiliśmy :) 1. Super ciągnie memki, 890 @ 6-6-6-18 bez większych problemów ;] 2. HTT ~300 bez problemów, więcej nie sprawdzałem, bo mi nie potrzeba tyle :P 3. No i w końcu normalne takty NB można ustawić, tak jak widać powyżej - 2.8 GHz na AC. 4. Zintegrowana grafa - fajnie się daje napięcie na GPU z biosu :lol2: 5. No i proc pokazał pazur :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 HTT 300, a u Ciebie tylko 255 - to oznacza ze ponownie czas na mroz ;) Ciekawy mobasek nawet. Jaki miales zgrzyt? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Będzie i mróz ;) Zgrzyt był taki, że powyżej 230HTT podczas postu wywala jakiś głupi błąd i każe wejść do biosu, ale wystarczy wejść, kliknąć ESC i enter i bootuje dalej ;] Dziwne, no ale coś za coś. Najbardziej cieszy mnie to, że memki tak fajnie latają, może to zasługa 2 faz zasilania dla nich :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 wbijam ten temat do ulubionych jedziesz dalej z koksem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojot26 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Rowniez mam tą plyte. Płyta ma jedna wade... nie lubi prockow z małym mnoznkiem z połaczeniem pamieci G.skill taktowanych 1334-1599Mhz HTT uzyskane 380Mhz razem z NB 2800Mhz. A widziales jakie ma napiecia sztywne? mierzyles miernikiem? orthos czy pasjans to na niej nie robi wrazenia... dasz na cpu 1,40 to masz 1,40... nawet nie drgnie o 0,001 (C3 X4@4,0) Edytowane 18 Stycznia 2010 przez kojot26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...