Nick126 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Włączyłem komputer i dziwnie mi przycina. Od czasu do czasu jest zacięcie - na sekundę lub kilka, po czym działa normalnie i tak co chwilę. http://wklej.org/id/258873/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Jaki proces obciaza w tym czasie procesor? Usun: C:\8.bat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 ekrn, firefox, gg .exe Coś czytałem, że to ekrn.exe (od NOD'a) i przycinki są spowodowane tym, że ktoś mi próbuje się włamać a on blokuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Uzyj HdTune (tylko nie PRO) i daj screeny ze wszystkich zakladek programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Z tej ostatniej zakładki nie dawałem, też mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Usun oba kanaly IDE w menadzerze urzadzen i zrob reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Wyłączyłem dwa kanały (pomocnicze. Zostały dwa podstawowe - jeden da się wył, drugi nie). Jest jak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 A kto mówił o wyłączaniu??? Usuń ich z menedżera urządzeń i uruchom ponownie komputer - obydwa powinny się od nowa zainstalować. Masz coś mocno skopane ze sterownikami lub ustawieniami AHCI, bo transfer 4MB i użycie procka 50% nie jest normalne. Czyżby Windows MX? Tudzież XP bez SP3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 XP SP3 Usunąłem (pomocnicze), reset - to samo. Załącznik hdtune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Jaka to dokładnie płyta? DS4 to wersja płyty nie model. Co i jak masz podłączone w kompie? Dysk ATA/SATA? Napędy? Ustawienia w bios odnośnie AHCI? Sterowniki do płyty instalowałeś? A może bawiłeś się programem Victoria/MHDD lub innymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Nic się nie bawiłem przez ostatnie pół roku. Komputer chodzi we wszystkim na standardzie. Pewnego razu włączyłem i mi myszka skacze, youtube zarywa, muzyka tnie itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Standard: Czyszczenie kompa z kurzu. Sprawdzenie pamięci przy pomocy GoldMemory lub Memtest86. Pooglądanie kondensatorów na płycie. Podpięcie innego zasilacza. Powtórzę: 1. Podaj dokładny model płyty. 2. Usuń obydwa kanały! 3. Sprawdź, czy wszystkie mają włączony tryb DMA. 4. Zainstaluj sterowniki do płyty od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Usunąłem jeszcze raz, tym razem Podstawowe (wtedy pomocnicze). Jakby się polepszyło. DMA jest wł. 965P-DS4 (rev. 1) Nic więcej narazie nie robiłem. Zasilacz jest wymieniony od ~czerwca/sierpnia, poprzedni się skopcił (z przyczyn niezależnych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Eh, taka prosta czynnosc jak odinstalowanie obu kanalow i tyle problemow.. Juz wyglada ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...