Skocz do zawartości
jayu0

P5n32 Sli Se Deluxe I Gf9600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych userów.

Jest to mój pierwszy post więc witam ;)

Teraz do sedna sprawy:

Ten komplet nie startuje.Płyta się włącza lecz lcd czarny.Grafika sprawna bo właśnie z niej korzystam.Płyta na innej grafice startuje.Co może być?

Płyta-p5n32 se sli deluxe

Grafika-Gainward Nvidia 9600gt

Pamięć-goodram ddr2 800mhz 2x1g

Procek-Intel core 2 duo 7400

Zasilacz-CORSAIR 550W

Dysk-samsung hd250hj sata 2

Żadnych pisków z biosu, przy uruchamianiu migną tylko ledy na klawiaturze, dysk i dvd pracuje, coolery na karcie i od procka się kręcą.

Elementy sprawdzane poszczególnie na płycie ECS i wszystko chodzi.

W czym problem? Bios?

PS:

Jeśli zły dział to przepraszam i proszę moda o przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek radzę zrobić reset biosu. Jesli to nie pomoże wyjmij bateryjkę na ok 10 min. I dla pewności sprawdź czy grafika dobrze siedzi w slocie bo już nie raz akcje z źle włożonymi kartami rozszerzeń widywały moje oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem napisać. Oczywiście takie rzeczy jak reset biosu zrobione. Przez zworkę i wyjecie baterii. Wszystkie kable podpięte. Karta sprawdzana na wszystkie możliwe sposoby.

Płyta staje na sprawdzaniu VGA bo nie wydaje żadnych pisków z biosu. Czyżby płyta nie obsługiwała tej karty? Raczej to mało prawdopodobne bo czytałem już trochę i niektórzy maja takie zestawy tzn. mb+vga i wszystko śmiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi