DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Tak jakos sie stalo, ze znowu wrocilem do wc. Glownie z powodu cpu, ktory pomimo tego, ze kreci sie jak nalezy, to wymagania co do chlodzenia ma nie male ; 50C idle na Hyper 212 + push-pull. Zalozeniem nie byla cisza, bo to mnie nie interesuje, ma byc wydajnie i tanio, wyglad to chyba ostatnia sprawa na jaka zwracam uwage. Bylo tak : BW GT @ CPU BW 122 @ 2 x Antec TriCool 120 Maximus Extreme @ Asus Fusion BW Silent Jest : Apooge GT Bowed BW 122 @ 2 x Antec TriCool + 2 x Scythe Maximus Extreme @ Asus Fusion HD 4870 @ X2L rev 1 ( ten przezyl juz X850XT, 8800GTX, Ultra ... ) BW Silent Na poczatek poszedl radoslaw i jego chlodzenie, z racji, ze nie mialem koncepcji, czym schlodzic sekcje zasilania + ram, a same radiatorki mi sie nie widzialy, to zostalo tak : Potem to juz polecialo z gorki ;] Tempy nie spadly nie wiadomo ile ;) Ale po dolozeniu jeszcze grafy do ukladu i tak sa nizsze minimalnie niz wczesniej. Antec 900 stoi i sie kurzy :D Moze za jakis czas to wloze go niego. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Typowo ocerskie WC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Szybki dostęp i łatwy swap ..... ale długo będzie się jeszcze walał luzem ? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 To sie nie wala luzem :D Wsio jest polaczone i gotowe do wsadzenia do budy, ale ... Tak jakos mi lepiej z tym, no i cos mi sie zdaje, ze w A 900 moze byc bieda z jedna chlodnica, a druga chocby 1 x 120 dla samej grafy to mozna wsadzic tylko pod wentyl 200mm, inne rozwiazanie to chlodnica za buda, ale tego chce uniknac. Inna sprawa to, ze na dniach moze zawitac RE i trzeba bedzie znowu wsio rozmontowac do benchy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 O, RE :) Ja już nie mogłem wytrzymać z ciągłym walaniem się węży, i po 3 czy nawet 4 latach męki przerzuciłem się na AC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 O, RE :) Ja już nie mogłem wytrzymać z ciągłym walaniem się węży, i po 3 czy nawet 4 latach męki przerzuciłem się na AC ;] No RE jak zawita, to moze cos z tego cpu bedzie ;) U mnie weze sie nawet nie walaja ( wedlug mnie ), cicho nie jest jakos specjalnie, ale jest znacznie ciszej niz tylko na ac, no i lepsze tempy sa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mnie tylko zastanawia sens zostawiania resztek chłodzenia powietrznego grafiki, przecież, teraz ten piękny ogniście czerwony wentnylator młóci powietrze bez żadnego efektu dla chłodzenia płytki stykającej się z zasilaniem i ramem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Lepszy taki odpromiennik niż żaden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mnie tylko zastanawia sens zostawiania resztek chłodzenia powietrznego grafiki, przecież, teraz ten piękny ogniście czerwony wentnylator młóci powietrze bez żadnego efektu dla chłodzenia płytki stykającej się z zasilaniem i ramem.Gdyby nie ten wentyl, to temp sekcji zasilania bylaby znacznie wieksza niz jest obecnie. Sposob dawno sprawdzony przez wielu uzytkownikow, ktorzy zakladali tylko i wylacznie blok na sam rdzen 4870. Moglem zostawic sama plyte z chlodzenia, ale musialbym znowu dostawic jakis wentyl, ktory by na to dmuchal. No i on nie halasuje, chodzi sobie na 25-30% mozliwosci i nie slychac go w ogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Post pod postem, ale cosik pozmienialem, mam nadzieje, ze na lepsze. Powoli zaczal denerwowac mnie ten burdel na biurku, wiec rozgladalem sie za buda, ktora mi spasuje glownie pod katem wsadzenia wszystkiego w srodek bez ciecia, giecia itp. Na poczatek miala byc zwykla prosta NZXT Gamma, ale po blizszych ogledzinach okazala sie za mala, nastepnie w oko wpadla mi Silverstone Raven 2, taka inna niz wszystkie, a i miejsca duzo. A zakonczylo sie na CM 690 Pure ; wygladala, ze ma wszystko co chce, bez zabaw. Po ostatnich przygodach na 775, zmienilem tez glowne klocki na 1156 ; to co w podpisie. Wlasiciwie wszystko jest to samo, z tym ze powrocilem do starego bloku Black Water XT i wylecial jeden radek z cf. Ten, ktory pozostal mial byc zwodowany, ale uklad blok na sam rdzen + radiatorki nie pasowal i powrocilem do referenta ( jest cichszy niz org. wentyle cm :huh: ) Porcja fotek z montazu : Wszystko bylo na dobrej drodze, do ukonczenia tego w jeden dzien, ale jak sie okazalo maskownica na dachu nie byla w stanie sie zakmnac bez kombinowania. Trzeba bylo lekko odgiac siatke w gore. Zadowolony jestem, tempy w idle to srednio 41-42C na jajko, load jakies kolo 80C, a Xigmatek x 2 na BW 122 puszczone na polowe mocy. W planie napewno zmiana org wentyli CM, na Scythe, bo akurat mam dwa takie pod reka, no i cos z tym radkiem moze zrobie. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Wszystko fajnie i schludnie, ale nie warto było już kupić cm 690 II Advanced ? Sam się do niej przymierzam i Chaos chyba też ;) No chyba że cena budki była okazyjna... Edytowane 30 Stycznia 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 No nie wierze, devilek ma poskładany komputer, w obudowie, a do tego w miare schludne wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Starość nie radość... Wapno się wytrąca :lol: Edytowane 30 Stycznia 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) No nie wierze, devilek ma poskładany komputer, w obudowie, a do tego w miare schludne wc :D A widzisz, na kazdego czas przychodzi :wink: Wszystko fajnie i schludnie, ale nie warto było już kupić cm 690 II Advanced ? Sam się do niej przymierzam i Chaos chyba też ;) No chyba że cena budki była okazyjna... Jakos "nowosci" w wersji Adv do mnie nie przemawialy. Dwoch chlodnic w typie BW 122 nie bede miec, a w razie checi na jeszcze jedna, to 1 x 120 spokojnie zmieszcze :wink: edit : Tom : cos w tym moze jest. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Znowu post pod postem, ale znowu takze zmiany. Buda ta sama, ale troche pokiereszowana :) Zmiany : BW 122 na Black Ice GT 360 ( ciac trzeba bylo, a to nie moja mocna strona ) FC Acetal od EK na HD 4870 Kosmetyka w stylu OCZ na ram Zmiana mobo ; wymuszona, poniewaz cudowny Asus P7P55D Dlx po trzech tygodniach uzywania postanowil spalic sobie socket, razem z cpu ( socket firmy Fox ). Aktualnie zasiadla Ewka 655, z pelnym gniazdem firmy Lotes i juz jakos bardziej pewny jestem. Na koniec takie tam dwie fotki, wersji beta, gamma, alpa :) I na zakonczenie i5 750 przypalony przez cudownego P7P55D Dlx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbexxi Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 i5 do wywalenia? masz bryloczek do kluczy :P, kable trzeba by było jakoś lepiej pochować, posprzątać i zalewać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 po takiej wpadce mozna ten procek normalnie na gware oddac ? I dodaj wiecej fotek ;) Chcialbym zobaczyc jak zamontowales ta chlodnice i co wycioles ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Procek dalej dziala, narazie na gware sie nie wybiera. Kable nie poukladane, bo to taki hmm przedskoczek. Aby zmiescic 3 x 120 musialem sie pozbyc tylko tego panelu na gorze. Fotek z ciecia nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 aż się łza w oku kręci jak na Twój wucet patrzę :-P zawiedziony tylko jestem ze ewke u konkurencji brałeś :wink: ja zamianę zrobiłem dokładnie w drugą stronę: ewka na asusa...zobaczymy czy nie pożałuję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 aż się łza w oku kręci jak na Twój wucet patrzę :-P zawiedziony tylko jestem ze ewke u konkurencji brałeś :wink: ja zamianę zrobiłem dokładnie w drugą stronę: ewka na asusa...zobaczymy czy nie pożałuję... Hehe, no troche tam jest od Ciebie ;) Ewka to bylo takie hmm ; musi byc na juz, bo asusa oddalem. Ja narazie nie zaluje, ale z asusa na poczatku tez bylem zadowolony. A wracajac do tematu : ulozyc kable, zrobic do konca siatke na gorze :rolleyes: albo calkiem ja wywalic i dac top na wentyle + jakas obudowa home made na okolo wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 DEVILEK co to za wynalazek na grafie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 DEVILEK co to za wynalazek na grafie?EK Acetal, napisalem wyzej co to za blok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Dawaj fotki Bling Bling ;] Bo chyba wala sie tam jakas katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Pytanie, jak zmieściłeś te wentylatory między siatką a obudową? u mnie ten plastik przeszkadza, pozbyłeś się go tam gdzie przeszkadzał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 bump. jakieś wieści? jak to teraz wygląda :) btw jak możesz to opisz jak się evga spisuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Od czasu Evga to już miał ze 3 płyty co najmniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Od czasu Evga to już miał ze 3 płyty co najmniej ;) Niech pomysle hmm no bedzie tyle jak nie wiecej ;) E655 sprawowala sie swietnie, zero zwisow, ram ladnie sie krecil na niej, bclk 225 bez wiekszego kombinowania, ogolnie co nie ustawisz to dziala. A teraz wyglada to tak : gb @ am3 + mugen push-pull do testow, na codzien pasywnie i rozne gpu @ air. Za duzo zmian czesci i czestotliwosc rozbierania wc dochodzila do 3 razy na tydzien, a na tyle czasu nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 widać jednak co evga to evga ;) dzięki za info. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...