Orgiusz Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 ryba ma kontakty i nikt go nie wywali -> potwierdzone info (...) :ph34r: @reszta Panowie z umiarem prosze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 To ze XA cos kreci to jest pewne. Niestety nasuwaja sie 2 ale : 1. Czy widzac dziure w chlodnicy koles na sile ja wysle, myslac ze kupujacy "nie zauwazy" czy bezczelnie wysyla bo wie ze i tak mu gowno zrobia? 2. Fryzjer to sprawa odrebna pewnie Xa nie chlodzil, wiec uznal po co mam sie ***pszyc z szlifowaniem jak moge pocis na forum i tak nikt nie bedzie robil draki z tego powodu, lub tez nie wiedzial co wysyla i poprostu przyjacielska rada kazal wyszlifowac oferujac uprzednio gwarancje. Sprawa ciezka do rozwiklania :) A co do "mafii" modersko-adminskiej: ZAWSZE TAK JEST ;] nie ma co sie denerwowac czy tez kogos ustawiac ;] albo jestes z nimi albo przeciwko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Niektórzy mają bardzo liberalne pojęcie do zasady uczciwości kupieckiej.To zdanie wydaje mi się sednem problemu. Uczciwość kupiecka to jest dbanie o klienta. Jeżeli sprzedałem niesprawny towar to zwracam kasę i przepraszam. Sam reklamuję ten towar a nie radzę kupującemu by to zrobił. Zwracam kupującemu kasę za powrotną przesyłkę itd itd. Tego m.in oczekuję od Sprzedających na forum. Ponieważ forum ma działy Sprzedam/Kupię może przydałby się ranking uczciwości kupieckiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Jesli ja cos sprzedaje i pisalem o rozruchowej to rozumie sie to samo przez sie. Jesli daje gwarancje to jeszcze wyraznie pisze KTO ja realizuje by nie bylo pozniej pretensji do mnie na zasadzie , ze to ja jestem sprzedajacym na zasadzie firmy. Swoja droga , trzymanie kasy? Kurde , kolesie przewalaja mobasy po czesto i do 1000 zl i nagle kasy nie maja ? :lol2: Dokładnie tak to ma wyglądać kaaban. A ty mówisz, że napisałbyś "sorry chłopaku, roz***liłem tą kasę, załatw se sam...", czy co masz na myśli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 ( ... )Ponieważ forum ma działy Sprzedam/Kupię może przydałby się ranking uczciwości kupieckiej? Dobry pomysł, tylko często rejestrują się nowi użytkownicy w celu sprzedaży czegoś. W dodatku taki ranking byłby bardzo długi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Ponieważ forum ma działy Sprzedam/Kupię może przydałby się ranking uczciwości kupieckiej? Baaardzo dobry pomysł. Na innym znanym forum jest takie coś i spełnia swą rolę znakomicie. Każdy pisałby po transkacji + czy -. W pierwszym poście zrobiłby się ranking uczciwych i nieuczciwych userów. Potrzeba tylko zapalonej osoby, która spędza dużo czasu przed kompem, aby zacząć. Bo dodawanie potem pojedynczych opinii to pryszcz... Z drugiej strony raczej wątpię w powodzenie misji z racji takich właśnie osób jak Szanowny Pan ryba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Baaardzo dobry pomysł. Na innym znanym forum jest takie coś i spełnia swą rolę znakomicie. Każdy pisałby po transkacji + czy -. W pierwszym poście zrobiłby się ranking uczciwych i nieuczciwych userów. Potrzeba tylko zapalonej osoby, która spędza dużo czasu przed kompem, aby zacząć. Bo dodawanie potem pojedynczych opinii to pryszcz... Z drugiej strony raczej wątpię w powodzenie misji z racji takich właśnie osób jak Szanowny Pan ryba... Co za problem nakłonić kogoś kto ma z 90% za nadpobudliwość w ramach pokuty :P btw zauważyłem że najwięcej dyskutują ludzie w tym temacie co w ogóle nie przeprowadzili transakcji z XA co mnie z jednej strony dziwi a z drugiej śmieszy... btw motyw z dziurawą chłodnicą :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) btw zauważyłem że najwięcej dyskutują ludzie w tym temacie co w ogóle nie przeprowadzili transakcji z XA co mnie z jednej strony dziwi a z drugiej śmieszy... Znaczy sie mam przeprowadzic by moc skomentowac? Jesli tak to bardzo ciesze sie , ze nie mialem przyjemnosc robic dealow z D... :lol2: - to wszak tez przyjaiel tego i owego wysoko postawionego :lol2: Jednoczesnie temat wykazal , ze "przyjaciele" maja podobne zdanie i podejscie do tematu , wiec mam kilku kolejnych na liscie , ktorych to bede omijal :D Tutaj XA wystarczajaco wiele razy dal do zrozumienia jak on podchodzi do problemu na lini kupiec-sprzedajacy oraz co znaczy "gwara przeze mnie" tekstem "zglos mnie na policje" :lol2: czy "dostales za free" - "placiles za free" :lol2: Takie cos nalezy komentowac , wrecz trzeba - odpowiedzialnosc , to raz. Dwa - pewna forma obrony potencjalnych kupujacych przed "mina". Trzy - z cwaniactwem nalezy walczyc. Panowie - wasze propozycje dotyczace "rankingu" nie sa zle , ale wykonanie tego i na PCL kuleje - updejt 1 strony + pilnowanie aukcji... Edytowane 3 Maja 2009 przez Firekage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) przeciez można by pewnie jakis skrypt napisac który by zliczał automatycznie plusy i minusy , ponadto robil by ranking. Potem podłaczyć całość pod forum i gotowe? Edytowane 3 Maja 2009 przez romek-o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Myślę, że ten temat nauczy paru osób savoir-vivre i obowiązków sprzedawcy. Mnie nauczył. Bierzesz się za handel to nie odpier####j fuszerki. Co do rankingu bardzo chętnie będę go aktualizował, mam adhd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachor Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 IMHO łatwiej jest już usunąć giełdę z forum niż pilnować takiego tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 To zdanie wydaje mi się sednem problemu. Uczciwość kupiecka to jest dbanie o klienta. Jeżeli sprzedałem niesprawny towar to zwracam kasę i przepraszam. Sam reklamuję ten towar a nie radzę kupującemu by to zrobił. Zwracam kupującemu kasę za powrotną przesyłkę itd itd. Tego m.in oczekuję od Sprzedających na forum. Ponieważ forum ma działy Sprzedam/Kupię może przydałby się ranking uczciwości kupieckiej? przeciez można by pewnie jakis skrypt napisac który by zliczał automatycznie plusy i minusy , ponadto robil by ranking. Potem podłaczyć całość pod forum i gotowe? Moze jeszcze szybciej - wykorzystac allegro i po problemie. Chcesz cos sprzedac - wystaw aukcje. I od razu wszyscy wiedza, co z ciebie za sprzedawca, a nikt sie nie zastanawia co, gdzie, jak i dlaczego. W koncu tej prowizji nie jest w koncu tyle, ze trzeba na boku kombinowac, zeby tylko przyoszczedzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ryba ma kontakty i nikt go nie wywali -> potwierdzone infoOj, mało wiesz albo słabego informatora masz. A co do "mafii" modersko-adminskiej: ZAWSZE TAK JEST ;] nie ma co sie denerwowac czy tez kogos ustawiac ;] albo jestes z nimi albo przeciwko...Hehes.. mówcie mi Capone więc ;] Zauważyłem, że od kilku stron schodzicie na całkowicie inne tematy + te teorie spiskowe. Nie idźcie tą drogą! ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 W koncu tej prowizji nie jest w koncu tyle, ze trzeba na boku kombinowac, zeby tylko przyoszczedzic.Powiedz to tym od "możliwe allegro, ale to wy płacicie prowizję" :lol: Nie brakuje ich w dziale "Sprzedam". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Moze jeszcze szybciej - wykorzystac allegro i po problemie. Chcesz cos sprzedac - wystaw aukcje. I od razu wszyscy wiedza, co z ciebie za sprzedawca, a nikt sie nie zastanawia co, gdzie, jak i dlaczego. W koncu tej prowizji nie jest w koncu tyle, ze trzeba na boku kombinowac, zeby tylko przyoszczedzic. Tutaj nie chodzi juz o prowizje - sprzedajac na forum mam jednak jakas tam wieksza pewnosc ,ze kupi to osoba , ktora wie o co chodzi i nie bedzie akcji w stylu "kupilem GTX260 i nie dziala - jaki zasilacz? - markowy codegen 400W". Jednak sens istnienia gieldy na forum przy takich akcjach raczej jest nikly , a i sam podam przyklad na to o czym pisalem wyzej : 8600GT + tvout. Sprzedalem Dziubkowi , byl u mnie - karta dziala , ale nie wiem jak z tvoutem bo nie sprawdzalem o czym on jako forumowicz wiedzial doskonale , a i sam powiedzialem o tym - jestem pewny kupujacego i nie dawalem tego na Allegro bo tam sporo moskow :P Sory za offa. Edytowane 4 Maja 2009 przez Firekage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Powiedz to tym od "możliwe allegro, ale to wy płacicie prowizję" :lol: Nie brakuje ich w dziale "Sprzedam".Chyba normalne, ze jak kupujacy chce sie zabezpieczyć przez allegro to musi ponieśc z tego tytułu koszty. Ustalenie nizszej ceny, nie zawierajacej prowizji, to tylko i wylacznie uklon sprzedawcy w strone kupujacego. Uczciwego sprzedawcy, a czy XA takim jest? Sprzedaje na PPC różny stuff od lat, dwie wpadki na drobiazgach (albo i nie, mamy wszak słowo przeciw słowu) to nie jest duzo. Ihmo nadmuchalismy troche za bardzo ten balon, moze moderacja go przebije? Dalsza dyskusja juz chyba nie ma sensu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Chyba normalne, ze jak kupujacy chce sie zabezpieczyć przez allegro to musi ponieśc z tego tytułu koszty.Równie dobrze mogę stwierdzić, że jeśli sprzedawca chce być bardziej wiarygodny (komentarze + zabezpieczenie w postaci pośrednictwa allegro) musi ponieśc tego koszty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Równie dobrze mogę stwierdzić, że jeśli sprzedawca chce być bardziej wiarygodny (komentarze + zabezpieczenie w postaci pośrednictwa allegro) musi ponieśc tego koszty.Które będa wliczone w cene towaru. Litosci, sprzedaz musi przynosic zyski lub mozliwie minimalizowac starty. Allegro to dodatkowy luksus, za ktory placi kupujacy. Oczywicie mozna wytargowac rabat, ktory zrownowazy koszta allegro, ale zalezy to tylko od wartosci towaru i popytu na niego. Wazne by byc uczciwym w stsunku do sprzedajacego, oszukiwanie po prostu sie nie oplaca. Co zreszta widzimy na zalaczonym obrazku, XA bedzie mial problemy z kolejnymi "forumowymi transakcjami" Edytowane 4 Maja 2009 przez Kas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Które będa wliczone w cene towaru.Tylko kto powiedział, że towar sprzedawany bezpośrednio na forum jest tańszy... :lol: Zlituj, to ty się nade mną. Widzę, że większość tutaj ma stosunek do kupującego godzien naśladowania :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Tylko kto powiedział, że towar sprzedawany bezpośrednio na forum jest tańszy... :lol:To chyba oczywiscte. Allegro jest dobrym wyznacznikiem cen, jezeli kupujacy nie szukal wczesniej ceny danego towaru i kupil przez forum drozej - jego strata. Rozsadny sprzedajacy zaoferuje cene nizsza niz na Allegro, czy tam Ceneo. Nie rozumiesz, ze nizsza cena forumowa w porownaniu z innymi mediami to uklon w strone kupujacych? Jasne, nie bezsadny, bo latwiej "wystawic" rzecz na forum bez czasochlonnego tworzenia aukcji. Ponadto, przy ustaleniu atrakcyjnej ceny na dedykowanym forum (powiazanym z uplynnianym towarem) zwieksza sie szanse na szybka sprzedaz. Zlituj, to ty się nade mną. Widzę, że większość tutaj ma stosunek do kupującego godzien naśladowania :lol:Rozjasnij. Narazie dowiodles, ze zyjesz zupelnie oderwany od otaczajacej Cie rzeczywistosci. EDIT Nie mam zamiaru nic rozjaśniać, bo wyraziłem się wystarczająco klarownie. Nie zamierzam też ciągnąć tej rozmowy, lecę do swojego odrealnionego świata icon_lol.gifRozumiem. Nastepnym razem bardziej przemysl posta, bo pisanie wylacznie po to, by trolowac jest conajmniej niesmaczne. Edytowane 4 Maja 2009 przez Kas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 To chyba oczywiscte.Chyba nie. Zajrzyj sobie do działu "Sprzedam". Narazie dowiodles, ze zyjesz zupelnie oderwany od otaczajacej Cie rzeczywistosci.Tak, bo ja podobnie jak większośc z was ledwie odrosłem od ziemi i nic w życiu nie sprzedawałem :lol: Nie mam zamiaru nic rozjaśniać, bo wyraziłem się wystarczająco klarownie. Nie zamierzam też ciągnąć tej rozmowy, lecę do swojego odrealnionego świata :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Imo sprawa jest ewidentna i zakończona. XA przedstawił swoją rację Ty swoją, przy okazji pośmialiśmy się trochę :) Zostałeś wydymany przez pro usera i tyle, co chcesz jeszcze uzyskać? :? pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 DO DEBILI, KTORZY MAJA PROBLEM ZE ZROZUMIENIEM TEGO JAK SIE IHS MOZE NA PODSTAWCE COOLERA ODBIC .... inaczej was supermeni od komputerow nazwac nie mozna, ciach!a, pozal sie boze extremalni overclockerzy, mastachy i wyjadacze sprzetowi :P nie zdzierzylem i musialem sie wypowiedziec :P nie napisalbym nic gdyby nie to, ze co niektory majacy tu tak straszne problemy ze zrozumieniem, uwazaja sie i podaja za specy i takich co wszystkie rozumy pozjadali, szczegolnie patrzac na ilosc postow takich pro-userow :P IHS mozna odbic nawet na glebokosc do 1 mm w podstawie, stosujac paste, ktorej nazwa konczy sie na "extreme liquid", i to jest bardziej wzer chemiczny, niz wgniecenie ... Ka Pe Wu? i nie udajcie idiotow, no chyba, ze naprawde nimi jestescie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 nie zdzierzylem i musialem sie wypowiedziec :PTeraz moderator powinien nie zdzierżyć i zasponsorować bana. IHS mozna odbic nawet na glebokosc do 1 mm w podstawie, stosujac paste, ktorej nazwa konczy sie na "extreme liquid", i to jest bardziej wzer chemiczny, niz wgniecenie ...Te, panie szpecu, jakie "extreme liquid"? Jakiś nowy wynalazek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Te, panie szpecu, jakie "extreme liquid"? Jakiś nowy wynalazek? Prawie jak extreme liquid tylko to sie zwie liquid pro a początek nazwy już kompletnie był za trudny to napisania...:ploom: :ploom: :ploom: DO DEBILI, KTORZY MAJA PROBLEM ZE ZROZUMIENIEM TEGO JAK SIE IHS MOZE NA PODSTAWCE COOLERA ODBIC .... inaczej was supermeni od komputerow nazwac nie mozna, [ciach!]a, pozal sie boze extremalni overclockerzy, mastachy i wyjadacze sprzetowi icon_razz.gif Kultury trochę mister Pr0juzer Edytowane 4 Maja 2009 przez Arni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_lesiu Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Imo sprawa jest ewidentna i zakończona. XA przedstawił swoją rację Ty swoją, przy okazji pośmialiśmy się trochę :) Zostałeś wydymany przez pro usera i tyle, co chcesz jeszcze uzyskać? :? pzdr Sprawa została nagłośniona. Niektórzy się pośmiali, inni dostali powód by ponownie zweryfikować swoją opinię o niektórych osobach. Czy już jest zakończona? Niezupełnie. Poszła trochę inną drogą... pojawiła się trzecia osoba, która definitywnie chce moją sprawę załatwić polubownie (i pewnie jeszcze z korzyścią dla siebie) - póki co, wszystko na to wskazuje że tak też będzie. Edytowane 4 Maja 2009 przez m_lesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Otwieram, jako ze doszly do mnie kolejne skargi ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Porozmawiam z nim face to face dzisiaj. Ale generalnie z nim nie mialem nigdy problemow jezeli chodzi o zakupy/sprzedaz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Porozmawiam z nim face to face dzisiaj. Ale generalnie z nim nie mialem nigdy problemow jezeli chodzi o zakupy/sprzedaz.Prosze : http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3307548 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3307774 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KupPanCegle Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam. Chyba wszyscy którzy choć trochę czasu spędzili na tym forum znają użytkownika Xtreme Addict aka miravo. Otóż parę dni temu na allegro, użytkownik o nicku janpiw5431, wystawił pamięci, pisząc niezłą bajkę skąd się wzięły. Cytuję: "Nie znam się na komputerach niestety, bardziej osobiście interesuję się GSM. Nie dysponuje odpowiednią platformą, więc pamięci nie przetestuję choćbym chciał. Sprzęt pochodzi ze sklepu komputerowego, który na początku kryzysu przestał funkcjonować,a ja odziedziczyłem po nim lokal dla własnej działalności + parę skarbów, i od tego czasu wiele tych skarbów komputerowych przeleżało w mojej szafie. W końcu doszedłem do porządków świątecznych i w ten sposób wszystkie niepotrzebne klamoty lądują na allegro. Koniecznie zajrzyj na pozostałe moje aukcje, sprzedaję więcej części komputerowych w nieznanym stanie, może akurat wylicytujesz coś fajnego za grosze? :)" Nr aukcji: 877091620, 877096614, 877105551, 877107428, 877095876, 877108858, 877088994, 877114300, 877084912, 876781412, 877099174. Myślę: a zaryzykuję, może choć jedna pamięć z pary będzie działać. Jednak jako że dużo czasu spędzam na allegro, już przy kupnie coś mi nie pasowało i aukcje wydawały się podobne do aukcji innego użytkownika. W momencie gdy miałem zamiar zabrać się za sprawdzanie z kim mam przyjemność, inny użytkownik allegro napisał do mnie z ostrzeżeniem, że pamięci są na pewno uszkodzone, a sprzedawca to tak na prawdę miravo i zna się na komputerach bardzo dobrze (co jest tu w sumie dużym niedopowiedzeniem). Dowody że miravo i janpiw5431 to jedna i ta sama osoba: 1) Konta na allegro są zarejestrowane na różne nr telefonów, jednak oba te numery występują na dole strony: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=359423 2) Dziś zadzwoniono do mnie z numeru: 792 643 812. Sprzedawca chciał się dowiedzieć jaką formę finalizacji transakcji wybieram: wysyłka czy odbiór osobisty. Jednak chyba się pomylił bo numer z którego zadzwonił podany jest do publicznej wiadomości jako kontaktowy na aukcjach miravo. Jak widać również niżej, po wpisaniu w wyszukiwarce, numer przypisany do Xtreme Addict. Oczywiście osoba dzwoniąca udawała że o niczym nie wie i po chwili się rozłączyła. 3) Maile z konta miravo i janpiw5431 wysyłane są z tego samego numeru IP: 4) Gdy otworzymy po jednej aukcji obu użytkowników (pod operą) i wybierzemy właściwości obrazka to zobaczymy że oba zdjęcia były robione tym samym aparatem i na identycznych ustawieniach. 5. I zostaje jeszcze sam układ, styl i dobór kolorów na wystawionych aukcjach. Oczywiście nie umniejszam użytkownikowi Xtreme Addict zasług w OC, jednak jako kontrahenta zdecydowanie nie polecam. W związku z tym że oba konta na allegro używa jedna osoba a zarejestrowane są na dwie inne osoby, sprawa została zgłoszona allegro. Jednak allegro jest przeciw własnemu regulaminowi i zablokowało tylko jedno konto, bo drugie w końcu przynosi niezły dochód. PS. Pozdrowienia dla pana, który w nocy rozszyfrowywał ze mną zagadkę oszustwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...