MakaKam Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Witam Mam problem z polaczeniem kompa z tv lcd philipsa 42pfl5604h. Gdy polaczylem kompa z tym tv przez wejscie PC wszystko gralo ale kupilem ostatnio kabel dvi-hdmi i obraz nie wypelnia calego ekranu mimo ze rozdzielczosc jest ustawiona na 1920x1080 tzn z kazdej strony jest czarna ramka na ok 1cm. Probowalem ustawiac rozne skalowania na TV ale nic to nie dalo. Czy ktos wie jak to ustawic? EDIT:Problem rozwiazany: w CCC w zakladce desktop & displays jest na dole monitorek i po kliknieciu configurepojawiaja sie opcje DTV a tam z kolei jest zakladka scaling options po ustawieniu suwaka na 0% ekran jest wypelniony idealnie. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez MakaKam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 i pewnie przeskalowany przez co nie masz piksel w piksel....skalowanie olałem odrazu przedewszystkim podłączając bravię musiałem podłączyć ją pod pierwsze wyjście z karty gdyż z drugiego miałem dokładnie to samo co ty - nie wiem w czym bubel(najpewniej w sterach ati) ale z drugiego wyjścia mimo rozdziałki prawidłowej i odświeżania nigdy nie uzyskałem piksel w piksel co gorsza musze za każdym razem wykrywac tv bo karta nie chce dawac sygnału na stałe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...