golarz 004 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam Mam taki problem z internetem: łączę się z dostawcą neta bezprzewodowo, mam 100% sygnału, prędkość pisze 54MB/s, karta sparklan rt2560 na PCI. Problem polega na tym że za każdym razem kiedy włączę lub zrestartuje komputer łączę się z siecią bez problemu, windows mówi że nie ma problemów, a mimo to internet nie chodzi - nie ładują się strony w przeglądarkach, komunikatory sie nie mogą połączyć, ogólnie nie ma neta . Dopiero gdy włączę "napraw" wszystko zaczyna działać. Macie może jakieś sugestie jak temu zaradzić? Za każdym razem gdy włącze komputer muszę naprawiać sieć... Mam windowsa xp sp3, najnowsze sterowniki do karty. (na starszych ten sam problem, a do tego dochodziły częste zawiechy neta - trzeba było naprawiać co 10 minut...) Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Skorzystaj z WinsockFix. Następnie pokaż, co wyświetla LSPFix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Podpinam się, u mnie na EeePc, jest taki sam problem pod Vistą z routerem TP-Link 941ND, to samo również na notebooku z Win XP. Po uruchomieniu systemu muszę wyłączyć i włączyć połączenie sieciowe lub użyć naprawy. IP w systemie przydzielane jest automatycznie, w routerze na stałe. Sprawdzane na dwóch routerach. W firmie notebook łączy się z routerem Netii normalnie, natomiast EeePc ma ten sm problem :D przyzwyczaiłem się już ale jestem ciekaw czy jest lekarstwo. Winsock nie pomógł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Koledzy trafnie uderzyli. Ja mam podobny problem z Linksysem WRT54GL i laptopem Thinkpad R61i (karta Intel). Czasem jest tak, że muszę żyć napraw by mieć połączenie z internetem, zauważyłem, że najczęściej kiedy drugi komputer (po kablu) był uruchomiony wcześniej niż mój (tak jakby coś od DHCP) dodam, że to samo działo się na oryginalnym sofcie Linksysa jak i na Tomato, sprawdziłem także, że Static DHCP, normalne automatyczne DHCP oraz wpisanie IP na stałe nie zmienia sytuacji, ktoś ma jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golarz 004 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Skorzystaj z WinsockFix. Następnie pokaż, co wyświetla LSPFix. Włączyłem Winsockfix, zrobił co musiał, ale problem jest nadal... załączam zrzut ekranu z LSPFix. Proszę o dalsze sugestie, pozdrawiam :) Edytowane 8 Stycznia 2010 przez golarz 004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...