4RT2 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Co myślicie o tym ssd? http://tryton.com.pl/cennik_towar.php?idtow=23853 Warto brać? Będzie zauważlny skok wydajności w stosunku do Samsunga f3 500gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ręce opadają :blink: . Tu masz temat o ssd Wszystko o SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RT2 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Ręce opadają :blink: . Tu masz temat o ssd Wszystko o SSD Przeczytałem go juz wczesniej, chodzi mi o ten konkretny model czy warto w stosunku do innych, bo mam mozliwosc wziecia go po okazyjnej cenie. Z tego co sie doczytalem samsungi f3 osiagaja 136 MB/s read i 110.4 MB/s write, a ten model ssd podobno tylko 100MB/s 80MB/s. Nie wiem jak na prace system przekalda sie ten czas odpowiedzi ssd mniejszy niz 1ms. Niby to nie odczowalne dla smiertelnika przy 1 probce ale jak to sie przeklada na konkretne czynnosci w systemie? Edytowane 8 Stycznia 2010 przez 4RT2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 @4RT2 Pisałem Ci już w temacie o składaniu kompa jaki dysk masz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i odesłałem do tematu o dyskach SSD.Nie patrz tylko na pojemność.Te 40 gb na system i programy w zupełności Ci wystarczy.Poza tym ta czterdziestka jest wydajniejsza("obcięty" Intel) od modelu 64 gb.Przeczytaj przynajmniej ostatnie 15 stron tematu o dyskach SSD i znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RT2 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 @4RT2 Pisałem Ci już w temacie o składaniu kompa jaki dysk masz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i odesłałem do tematu o dyskach SSD.Nie patrz tylko na pojemność.Te 40 gb na system i programy w zupełności Ci wystarczy.Poza tym ta czterdziestka jest wydajniejsza("obcięty" Intel) od modelu 64 gb.Przeczytaj przynajmniej ostatnie 15 stron tematu o dyskach SSD i znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje. Coz powtorze sie chodzi mi o ten konkretny dysk 64gb nie mam zadnej alternatywy 40gb na ten moment. A Samsung f3 to zwykły hdd.... Moze zadam pytanie inaczej.. Czy jest na tym forum ktos kto uzywa tego ssd, albo w ogole porownywal dzialanie ssd do hdd / hdd raid0 w zwyklych aplikacjach i grach. Albo jeszcze inaczej czy jakbyscie mieli do wyboru mobo gd80 +2 samsungi f3 500 raid0 zamiast gd65 albo dysk ssd + samsunga 500 f3 to na co byscie stawiali? A co ostatnich 15 stron to dzieki za rade chyba faktycznie bede musial pogrzebac bo tu odpowiedzi nie uzyskam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) PYTAJ W TEMACIE O SSD !! Skomplikowane do zrozumienia ? Edytowane 8 Stycznia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jak to nie masz alternatywy? :blink: http://www.ceneo.pl/4741717 I najlepiej jak pytania o SSD przeniesiesz do odpowiedniego tematu. I przyłóż się do czytania :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RT2 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Jak to nie masz alternatywy? :blink: http://www.ceneo.pl/4741717 I najlepiej jak pytania o SSD przeniesiesz do odpowiedniego tematu. I przyłóż się do czytania :wink: Jasne sklepow jest setki. Zle sie wyrazilem poprostu zaraz lece do sklepu po kilka czesci do nowego zestawu i w tym sklepie jest tylko ten ssd na magazynie, wiec zastanawialem sie czy oplaca sie go wziac tym bardziej ze mialbym znizke. Po obczytaniu sie jednak zrezygnuje. Z tego ssd bo inny na pewno kupie na system, na intelu albo v+ B-) Edytowane 8 Stycznia 2010 przez 4RT2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...