Skocz do zawartości
4RT2

Ssd Kingston Sata2 Ssd 2,5" 64gb Ssnow Vseries

Rekomendowane odpowiedzi

Ręce opadają :blink: . Tu masz temat o ssd Wszystko o SSD

Przeczytałem go juz wczesniej, chodzi mi o ten konkretny model czy warto w stosunku do innych, bo mam mozliwosc wziecia go po okazyjnej cenie.

Z tego co sie doczytalem samsungi f3 osiagaja 136 MB/s read i 110.4 MB/s write, a ten model ssd podobno tylko 100MB/s 80MB/s. Nie wiem jak na prace system przekalda sie ten czas odpowiedzi ssd mniejszy niz 1ms. Niby to nie odczowalne dla smiertelnika przy 1 probce ale jak to sie przeklada na konkretne czynnosci w systemie?

Edytowane przez 4RT2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@4RT2

Pisałem Ci już w temacie o składaniu kompa jaki dysk masz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i odesłałem do tematu o dyskach SSD.Nie patrz tylko na pojemność.Te 40 gb na system i programy w zupełności Ci wystarczy.Poza tym ta czterdziestka jest wydajniejsza("obcięty" Intel) od modelu 64 gb.Przeczytaj przynajmniej ostatnie 15 stron tematu o dyskach SSD i znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@4RT2

Pisałem Ci już w temacie o składaniu kompa jaki dysk masz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i odesłałem do tematu o dyskach SSD.Nie patrz tylko na pojemność.Te 40 gb na system i programy w zupełności Ci wystarczy.Poza tym ta czterdziestka jest wydajniejsza("obcięty" Intel) od modelu 64 gb.Przeczytaj przynajmniej ostatnie 15 stron tematu o dyskach SSD i znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje.

Coz powtorze sie chodzi mi o ten konkretny dysk 64gb nie mam zadnej alternatywy 40gb na ten moment.

A Samsung f3 to zwykły hdd.... Moze zadam pytanie inaczej.. Czy jest na tym forum ktos kto uzywa tego ssd, albo w ogole porownywal dzialanie ssd do hdd / hdd raid0 w zwyklych aplikacjach i grach. Albo jeszcze inaczej czy jakbyscie mieli do wyboru mobo gd80 +2 samsungi f3 500 raid0 zamiast gd65 albo dysk ssd + samsunga 500 f3 to na co byscie stawiali?

A co ostatnich 15 stron to dzieki za rade chyba faktycznie bede musial pogrzebac bo tu odpowiedzi nie uzyskam :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie masz alternatywy? :blink:

http://www.ceneo.pl/4741717

I najlepiej jak pytania o SSD przeniesiesz do odpowiedniego tematu.

I przyłóż się do czytania :wink:

Jasne sklepow jest setki. Zle sie wyrazilem poprostu zaraz lece do sklepu po kilka czesci do nowego zestawu i w tym sklepie jest tylko ten ssd na magazynie, wiec zastanawialem sie czy oplaca sie go wziac tym bardziej ze mialbym znizke. Po obczytaniu sie jednak zrezygnuje. Z tego ssd bo inny na pewno kupie na system, na intelu albo v+ B-)

Edytowane przez 4RT2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi