PCGustaw Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Z poborem pradu jest ciezka sprawa: - karta graficzna (od GTX260/280/285 po 5870) - plyta glowna - wlaczone/wylaczone oszczedzanie energii - uzyty miernik - rzetelnosc testujacego Ogolnie nie jest zle z nowym X6...bywa nawet ze jest szybszy od i7 860 ;) Jesli o mnie chodzi to chyba jednak poczekam na Sandy Bridge (jedyne 7-8 m-cy :lol2: :unsure: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtom Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 z tych 1055T które zostały juz wpuszczone obieg WSZYSTKIE są BE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 1055T ZADEN nie jest BE, 1090T to BE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtom Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) 1055T ZADEN nie jest BE na 100%? :( masz pewne źródło, np na stronie amd? błąd w aukcji? http://allegro.pl/item1018865005_phenom_ii_x6_1055t_nowe_gw_fv_sklep.html Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez djtom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 A gdzie ty tam widzisz ze to jest BE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtom Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 widac juz gosc poprawił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Obiecane X6@4.2 i reszta stawki po OC PII X6 4.2Ghz VS reszta procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamraK85 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Obiecane X6@4.2 i reszta stawki po OC PII X6 4.2Ghz VS reszta procków. Używasz w testach AA ? Bo takie różnice to tylko bez AA wychodzą z tego co mi wiadomo. Edytowane 5 Maja 2010 przez KamraK85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Lost Planet ColoniesChoć w grze teoretycznie można ustawić nawet 12 wątków do obliczeń, to zaraz po wyjściu z opcji, ponownie ustawia się 8. Skutkiem tego jest brak przyrostu wydajności między 4, a 6-a rdzeniami. Wykres poniżej temu trochę zaprzecza tzn zgadza się dla Intela , ale dla AMD widać ,że jednak przyrost z 4 na 6 rdzeni jest. BTW wie ktoś kiedy 1035t ma się pojawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Używasz w testach AA ? Bo takie różnice to tylko bez AA wychodzą z tego co mi wiadomo. Było już podawane na poprzedniej stronie Metody testowania procesorów w grach. Selektywny dobór procesorów. - TEST PROCESORÓW (CPU) rev. 2.0 - AMD vs. Intel (53 modele) - Tygodnik Komputerowy Elektro-Giełda & Info-Giełda elektrogiełda infogiełda egiełda e-giełda nic w tej kwesti się nie zmieniło i się nie zmieni Czy użyjesz AA czy nie,czy będzie rozdzielczość większa mniejsza różnice będą zawsze zachowane jak nie będziesz robił testu grafiki Edytowane 5 Maja 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Używasz w testach AA ? Bo takie różnice to tylko bez AA wychodzą z tego co mi wiadomo. Sugerujesz, że w 1680x1050 AA-x4 różnice między procesorami byłyby inne niż w 1920x1200 AA-OFF? Lost Planet ColoniesChoć w grze teoretycznie można ustawić nawet 12 wątków do obliczeń, to zaraz po wyjściu z opcji, ponownie ustawia się 8. Skutkiem tego jest brak przyrostu wydajności między 4, a 6-a rdzeniami. Wykres poniżej temu trochę zaprzecza tzn zgadza się dla Intela , ale dla AMD widać ,że jednak przyrost z 4 na 6 rdzeni jest. Już poprawiłem - dzięki :) Lost Planet po prostu obsługuje maksymalnie 8 wątków - wątków a nie rdzeni. Na AMD mamy 6 rdzeni i 6 wątków, więc wzrost wydajności jest, zaś na Intelu gdzie mamy 6 rdzeni i 12 wątków nie ma wzrostu wydajności względem 8-wątkowego 4-rdzeniowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 W pcprojekcie jak to kogoś interesuje są dostępne Phenomy II 1055T X6 SixCore w cenie 740 zł . Ja osobiście jestem w szoku . Gdybym teraz kupował komputer nie miałbym dylematu jaki procesor wybrać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 zobaczyłem, że nawet starsze wersje AM2+ poprawnie obsługują sześciordzeniowce. Wielu użytkowników na forach biosowych raportuje, że nawet stare płyty działają, ale nazwa procesora się nie wyświetla. ps. Do gigabyte'a GA-MA770-UD3 rev. 1.0 ukazał się bios beta z obsługą tego proca (wcześniej w temacie pisali, że tylko rev. 2.0-2.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 A działają poprawnie? z tego co czytałem na [H]ardzie to procesor chodzi wtedy jako jednordzeniowe 800 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) to moze przyklad z Polski: http://realitynet.pl/articles/AMD_Tuban_X6/x6_ddr2.jpg Edytowane 10 Maja 2010 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) W pcprojekcie jak to kogoś interesuje są dostępne Phenomy II 1055T X6 SixCore w cenie 740 zł . Ja osobiście jestem w szoku . Gdybym teraz kupował komputer nie miałbym dylematu jaki procesor wybrać . w agito 727 + god mw2. tak ścigać to się można do upadłego. było minęło. 804 zł. wypaśnie nam złotówka spadała :( Edytowane 10 Maja 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) @Michaelius - Wszystko działa poprawnie. Jeśli deneb działa. Problem jest w płytach nie przystosowanych do mocniejszych procesorów. Deneb ze >125W TDP, Thuban wymagają dual power-plane- jest w wszystkich płytach "AM2+ AM3 ready" i AM3. Jeśli ktoś ma płytkę zdolną przyjąć TDP to pójdzie. Edytowane 10 Maja 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 nawet na tej płycie Gigabyte GA MA790X - UD3P zadziała ten procek ;D bo własnie wyszedł bios F7a na tą płyte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 dziala nawet bez najnowszego BIOSu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Ktoś coś wie o realnym terminie 960T i czy ten 960T to też ma być BE czy jakieś wyższe modele dopiero będą BE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) ktoś wie ile można zaaplikować v dla tuby przy ddr2? na stronie AMD brakuje dokumentacji techniczne dla phenomów II... Edytowane 11 Maja 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Thuban to praktycznie to samo co Deneb, tylko ma doklejone 2 rdzenie i obsługę tego całego Turbo. Na Deniebie można spokojnie dawać po 1,5V przy dobrym chłodzeniu. Myślę, że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 znaczy się nie chodziło mi o napięcie samego procesora tylko o napięcie dla ram. źle się wyraziłem. ale dzięki za odpowiedź. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Meet Zosma: AMD's Quad-Core Phenom II X4 960T Gets Unlocked : Introduction Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtom Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 wczoraj poszedł news ze go anulowano... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 oficjalnie jeszcze nic takiego nie powiedziano. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Może AMD robi po prostu szum wokół niego i ostatecznie i tak go wypuści na rynek dla normalnych PC, a nie tylko OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Chyba to zależy, jaki mają uzysk tych X6 - bo idea kastrowania X6 to chęć zarobienia na niesprawnych prockach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) znając życie to AMD pewnie teraz pracuje nad dodaniem turbo do denebów... nic. źle mnie zrozumiałeś. skoro mają dobry uzysk, a turbo to ważny bajer, nie odpuszczą i na bank go dodadzą do reszty stawki k10 i pół. Edytowane 13 Maja 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) I co w tym złego? Taki Phenom II 965T, który jest w stanie podkręcić dwa rdzenie na 3.9 GHz, gdy jest potrzeba, byłby dobrym produktem. Edytowane 13 Maja 2010 przez Nicolass 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...