Polon013 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam. Mam bardzo głupi problem. Wtyczka 3 pin od chłodzenia procesora po prostu nie chce wyjść. Da się ją wyciągnąć tylko do połowy. Moja płyta to K7NF2, a chłodzenia to box. Z góry dzięki. PS: Fajny mam sprzęcior.. co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Spróbuj złapać wtyczkę kombinerkami i ciągnąć, poruszając przy okazji delikatnie na boki. Tylko nie ściskaj kombinerek zbyt mocno, bo wtyczkę rozwalisz ;] A sprzęt jak sprzęt - ważne, żeby działał. Ja np. dalej na s478 jadę ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polon013 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Tylko teraz mam problem... Między coolerem, a kondensatorami jest 1-2mm luzu. Cooler ma 80x60 cm. Czy wejdzie tam RCTIC COOLING COPPER SILENT 3 (http://allegro.pl/item868710690_arctic_coo...cket_a_mx1.html)? Czy dodanie regulatora obrotów zmniejszy poziom hałasu, jeśli tak to dużo (teraz mam 4,3k rpm i 43*C w stresie)? Czy zmiana wentylatora (jakiś cooler master (z boxowego chłodzenia) na AAB COOLING SUPER SILENT FAN 6) coś da (mniejszy hałasu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Na pewno będzie ciszej. Napisz jeszcze jakie masz cpu. Myślę, że chłodzenie które podlinkowałeś da radę przy obrotach 1500 - 2000 na minutę. Temperaturę możesz podnieść spokojnie do 55 - 60 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polon013 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Mój proc to Athlon XP 2000+. Zastanawiam się nad jego podkręceniem, ale to dopiero jak będzie cicho... Tylko spójrz na te zdjęcie, w załączniku. Zmieści się tam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Powinien się zmieścić moim zdaniem. Pewności nie ma. Jeśli umiesz posługiwać się pilnikiem, piłką do metalu to możesz kupować spokojnie :P Zawsze można obciąć to co przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 wyczyść ten komputer!!! Chłodzenia, karta graficzna są zarośnięte kurzem jakbyś tam od roku nie zaglądał a może i dłużej. Wyczyszczenie obniży temperatury, a nższe temperatury=mniejszy hałas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...