Skocz do zawartości
Brydz0

Fiber Power 8, Torrent = Zrywanie Połączenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój problem jest następujący:

W czasie kiedy mam włączonego torrenta (niezależnie od klienta) to oglądanie filmów na YT, Megaupload (słowem, każdy streaming) jest strasznie irytujące i uciążliwe ponieważ film buforuje się do pewnego momentu po czym stoi w miejscu, żeby oglądać dalej muszę odświeżać i oglądać od urwanego momentu - masakra. Podobnie jest z graniem online - disconnecty, kamerki - zawieszki na kilka sekund, GG - rozłącza się samo z siebie. Jak się wyłączy torrenta wszystko śmiga. Mam router Linksys BEFW11S4 v4.

Kiedy łączę się bezpośrednio z modemem, bez routera, wszystko działa w porządku - torrent włączony i nic mi nie zrywa. Dodam, że próbowałem aktualizować soft w routerze, wszystkie alternatywne softy nie obsługują routera. Prędkość ściągania torrentów jest bez znaczenia, może ściągać się 5kb/s jak i 700kb/s a problem i tak pozostaje.

Ja winię router. Czy jest coś co mogę z nim zrobić żeby pozbyć się problemu? Jeśli nie, jaki router polecacie (coś niedrogiego).

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz możliwość ustawienia na routerze QoS? Router masz wifi czy przewodowy?

http://www.velocityreviews.com/forums/t303...nnectivity.html

tu masz odpowiedź, koniec posta pierwszego oraz pierwsza odpowiedź. Tablice routowania na tym sprzęcie mają krzaki i przez to się wszystko zawiesza. Sprawdź swoje tablice po zalogowaniu się na urządzenie. Ponoć zostało to zgłoszone do Linksysa/Cisco, tamten wątek jest stary (2003), więc może wgraj nowy firmware na początek.

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QoSa nie mam. Łączę się przewodowo.

Temat z linka nie rozwiązuje problemu. Znalazłem inny temat gdzie ludzie przez 2 lata rozpisywali się na temat tego samego problemu.

Po 2 latach nie udało się rozwiązać problemu...

No cóż, chyba potrzebuję nowego routera :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi