Brydz0 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam, mój problem jest następujący: W czasie kiedy mam włączonego torrenta (niezależnie od klienta) to oglądanie filmów na YT, Megaupload (słowem, każdy streaming) jest strasznie irytujące i uciążliwe ponieważ film buforuje się do pewnego momentu po czym stoi w miejscu, żeby oglądać dalej muszę odświeżać i oglądać od urwanego momentu - masakra. Podobnie jest z graniem online - disconnecty, kamerki - zawieszki na kilka sekund, GG - rozłącza się samo z siebie. Jak się wyłączy torrenta wszystko śmiga. Mam router Linksys BEFW11S4 v4. Kiedy łączę się bezpośrednio z modemem, bez routera, wszystko działa w porządku - torrent włączony i nic mi nie zrywa. Dodam, że próbowałem aktualizować soft w routerze, wszystkie alternatywne softy nie obsługują routera. Prędkość ściągania torrentów jest bez znaczenia, może ściągać się 5kb/s jak i 700kb/s a problem i tak pozostaje. Ja winię router. Czy jest coś co mogę z nim zrobić żeby pozbyć się problemu? Jeśli nie, jaki router polecacie (coś niedrogiego). Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Masz możliwość ustawienia na routerze QoS? Router masz wifi czy przewodowy? http://www.velocityreviews.com/forums/t303...nnectivity.html tu masz odpowiedź, koniec posta pierwszego oraz pierwsza odpowiedź. Tablice routowania na tym sprzęcie mają krzaki i przez to się wszystko zawiesza. Sprawdź swoje tablice po zalogowaniu się na urządzenie. Ponoć zostało to zgłoszone do Linksysa/Cisco, tamten wątek jest stary (2003), więc może wgraj nowy firmware na początek. Edytowane 8 Stycznia 2010 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brydz0 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 QoSa nie mam. Łączę się przewodowo. Temat z linka nie rozwiązuje problemu. Znalazłem inny temat gdzie ludzie przez 2 lata rozpisywali się na temat tego samego problemu. Po 2 latach nie udało się rozwiązać problemu... No cóż, chyba potrzebuję nowego routera :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...