smiki Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam. Niedawno zanabyłem drugą parkę d9gmh, konkretnie Transcend AxeRam 800+ do kompletu z Crucial Value 667 też na micronach. Jakież było moje zdiwienie gdy po instalacji drugiej parki płyta "radośnie" wypełniła pokój beeeepieniami :( Kostki osobno pracują bez problemu, razem za żadne skarby (na def., zmiany Vmem, CL nic nie pomogło). Pozostaje mi sprzedać Transcendy i nabyć inną parkę. Tylko jaką? Nie chciałbym znowu trafić na niekompatybilne sztuki, dlatego proszę o sugestie. Sprzęt jak widać w sig'u. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Cruciale mają SPD zgodne z Goodramami PRO na D9, Team Group D9, OCZ D9, najłatwiej i najtaniej będzie znaleźć jakieś GR PRO z drugiej ręki Edytowane 8 Stycznia 2010 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 A może to nie problem kompatybilności. Często płyty nie chcą gadać z czterema modułami. Wielokrotnie takie przypadki były opisywane na forum. Proponuję na próbę zrobić parę Transcend AxeRam 800+ & Crucial Value 667. Pewnie pójdą bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiki Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) A może to nie problem kompatybilności. Często płyty nie chcą gadać z czterema modułami. Wielokrotnie takie przypadki były opisywane na forum. Proponuję na próbę zrobić parę Transcend AxeRam 800+ & Crucial Value 667. Pewnie pójdą bez problemu.Niestety nie pójdą bez problemu. Sprawdzałem każdą konfigurację, permutacje i wariacje zanim zapodałem temat :) Płyta radzi sobie z 4 kośćmi, bo wcześniej na niej hulały 2x1Crucial + 2x1Kingmax bez zająknięcia tylko, wiadomo, na lekko dowoltowanym NB. Pójdę za radą Xtreme Addict i spróbuję zanabyć Goody PRO na D9 - zobaczymy. Jak coś upoluję to dam znać czy poszły. --------------------------------------------------------------- No i zakupiłem GoodRam PRO 900. Szaleństwa nie ma, nieco lepiej się prowadzą (1110 / CL5 / 2,13V) niż moje Cruciale Value 667. Reasumując: Crucial Value 667 + GoodRam PRO 900 = OK :) Niebawem przyjdą Crucial Ballistix 1066 to tez dam info o kompatybilności. --------------------------------------------------------------- Przyszły Ballistix'y (btw jakiś czas temu) i bez problemu chadzają i z GR PRO 900 i z Cruckami Value 667. Jak na razie pędzą się najlepiej z tych co miałem :lol2: Edytowane 7 Marca 2010 przez smiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...