gwiazdorek88 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dziś poskładałem kompa, który właśnie do mnie przyszedł, wszystkie podzespoły nowe. Dręczy mnie od pierwszego uruchomienia taki komunikat: CMOS Date/Time Not Set Press F2 or DEL to run setup Press F1 to load values and continue Po kliknięciu F2 otwiera się bios. Jak kliknę F1 Uruchamia się system. W niczym to nie przeszkadza, ale wkurza jak cholera żeby za każdym razem klikać F1. W biosie ustawiałem zegar i datę ale to nic nie daje w dodatku rok jest 2099 i nie da się innego ustawić. Zmieniłem bios z 1.20 na 1.40 ale to nic nie dało. To było chyba zbyt piękne, żeby asrock zdobył moje zaufanie. Ktoś pomoże ? Albo miał taki problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 gdyby to bylo stare pudlo to bym ci proponowal zmiane bateryjki na plycie, w tym przypadku nie wiem co ci powiedziec, moze wesolych swiat ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Wyciagnij baterię... zobacz co się wtedy dzieje... To było chyba zbyt piękne, żeby asrock zdobył moje zaufanie. EE nie dramatyzuj... Miałem EPOXA co zawsze co uruchomienie zegar 00:00 a data to kiedy był bios wypuszczany. Po prostu RTC było uszkodzone a kwarc podmieniałem bo myslałem ze to on poleciał.. Ale twój przypadek ( nawet po zmianie biosu ) jest ciekawy... moze po porstu uszkodzony jest kwarc X1 32768Khz.. co się zdarza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...x0-t275799.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...