radziuxd Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Witam mam problem z nowym sprzętem :/ Złożyłem zestaw taki jak aktualnie w sygnaturce. Na poprzednich podzespołach siedzę nawet teraz i wszystko chodzi dobrze, a po podpięciu HDD (ATA) do nowej konfiguracji podczas wyświetlania napisu "Trwa uruchamianie systemu" (Windows 7) dochodzi zawsze do tego samego miejsca, wywala w ułamku sekundy BSOD i resetuje się. I tak w kółko.. Na innym dysku ATA z Windows XP jest identycznie, ale tam nawet ekran wczytywania nie zdąży się pokazać. Dodam, że BSOD znika tak szybko jak się pokazuje. Nie wiem co jest nie tak.. Czego to może być wina? Pozdrawiam :sad: Edytowane 8 Stycznia 2010 przez .RadziU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Bo na nową konfigurację trzeba zainstalować nowy system. Takich tematów było miliard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Próbujesz podłączyć dysk z innego kompa ( inna konfiguracja ) z zainstalowanym systemem do twojego obecnego kompa ? Jak tak to gratuluję pomysły , szanse że system zaskoczy są minimalne . Najlepsze wyjście to instalacja systemu na nowo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuxd Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Faktycznie mieliście rację sory :unsure: Myślałem, że jak wrzucę płytkę i dam napraw system to coś da, ale już wszystko śmiga jak należy. Choć chyba przez to, że HDD i DVD są na jedne taśmie to instalacja strasznie się ślimaczyła Pozdrawiam. Edytowane 9 Stycznia 2010 przez .RadziU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Właśnie dlatego wypadałoby także zmienić dysk na SATA - bo na jednej taśmie HDD i napęd powodują dość spore spadki wydajności dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuxd Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Na dysk mi nie starczyło no :P Ogólnie mam dwa dyski pod ATA więc żadnego napędu po instalacji już nie podpinam no to przemęczę się jeszcze 2 miesiące i kupię coś z SATA ;) Temat do zamknięcia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Jaką taśmą masz podłączone dyski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuxd Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 No jaką? ATA, tą od HDD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Klausowi chyba chodziło o to czy 40 czy 80 pinową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...